Milk run taşımacılık ile nakliye verimliliği ve maliyet optimizasyonunu destekliyor

Milk run taşımacılık ile nakliye verimliliği ve maliyet optimizasyonunu destekliyor

Bir süredir milk run taşımacılık hizmetlerini sürdüren Globelink Ünimar, lojistik ekosisteminin gelişimini destekleyecek önemli adımlar atıyor.

Dünya genelinde artan talep sebebiyle farklı taşımacılık opsiyonlarının daha uyumlu biçimde kullanılması gerekiyor. Milk run taşımacılık da hem nakliye verimliliği hem de maliyet optimizasyonu konusundaki getirileri sayesinde sektörde öne çıkan bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda iş süreçlerinde milk run taşımacılığının avantajlarından faydalanan Globelink Ünimar, lojistik faaliyetlerin verimliliğini artırmaya devam ediyor.

fatihbas.jpg

“Milk run taşımacılığın farklı getirilerine de odaklanmalıyız”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Fatih Baş, “Globelink Ünimar çatısı altındaki çalışma arkadaşlarımızın çabalarıyla iş süreçlerimizi yönetirken, fiziki gerekliliklerin ve finansal kaygıların bir adım ötesinde toplumsal sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla da çeşitli aksiyonlar alabiliyoruz. Bu doğrultuda hem ekosistemdeki paydaş iletişiminin gelişimine katkı sunabilecek hem de tedarikçiler ve üretim birimleri arasındaki iş birliğini artırabilecek milk run taşımacılığın farklı getirilerine de odaklanmalıyız diye düşünüyorum. Ayrıca, ekosistemdeki paydaşlar olarak daha etkili rotalar ve teslimat planlamaları sayesinde çevresel etkileri azaltarak toplumsal fayda elde etmeyi de göz önünde bulundurabiliriz.” şeklinde konuştu.

volkanyalcin2.jpg

“Milk run taşımacılık, kârlılığın artırılmasına yardımcı oluyor”

Milk run taşımacılık yaklaşımının verimliliğe olan etkisini değerlendiren Globelink Ünimar Depo ve Yurt İçi Dağıtım Direktörü Volkan Yalçın, Yaklaşımın odak noktası üretim hattında düzenli bir akış sağlanması ve işletmelerin mevcut stok seviyelerini minimumda tutulması olarak öne çıkıyor. Bu sayede, taraflar adına maliyetlerin ciddi boyutta düşürüldüğü görülüyor. Çünkü belirli rotada toplanan teslimatlar, teslimat sürelerinde optimizasyonu sağlarken, bu durum lojistik maliyetlerde kârlılığın artırılmasına yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :