Premier Lig şampiyonunun ürünlerini dünyaya taşıyor

Premier Lig şampiyonunun ürünlerini dünyaya taşıyor

Leicester City lisanslı ürünlerinin global ihracatı, kulübün bugüne kadarki en başarılı sezonunda iki kattan fazla arttı. DHL’in taşıdığı lisanslı ürünler en çok Amerika’ya gönderilirken Japonya satışları 30, İtalya satışları 13 katına çıktı.

İngiltere Premier Lig’in bu yılki şampiyonu Leicester City Futbol Kulübü’nün (LCFC) Resmi Lojistik Ortağı DHL idi. DHL, LCFC’nin en başarılı sezonu boyunca lisanslı ürünlerini dünyaya taşıyarak kulübün heyecan verici global büyümesine destek verdi. Lisanslı ürünlerin taşındığı ülkelerin sayısı sezon başına göre iki kattan fazla artarak 66’ya ulaştı.

LCFC lisanslı ürünlerini en çok satın alan ülkelerin başında Amerika geliyor. Burada LCFC’ye olan ilgi iki kattan fazla artış gösterirken ikinci sırada yer alan Avustralya’ya yapılan satışlar dört katına çıktı. Japonya’ya yapılan satışlar 30 kat artarak (%3290), İtalya’ya yapılan satışlarsa 13 katına (%1388) çıkarak rekor kırdı. Dünyanın her yanından gelen olağanüstü taleple LCFC’nin 2015/16 formasının stokları Mart ayında tükendi.

Takımın İtalyan teknik direktörü Claudio Ranieri ve Japon oyuncusu Shinji Okazaki’nin kendi ülkelerindeki taraftarlarından aldıkları destek sonucunda taleplerde rekor yükselmeler yaşandı ama bu talepler buralarla sınırlı kalmadı. DHL, lisanslı ürünleri, kulübün olağanüstü sezonunun başından bu yana Grönland, Kuveyt ve Meksika gibi yepyeni noktalara ve LCFC’nin destek gördüğü diğer ülkelere ihraç etti.

DHL Express UK&I CEO’su Phil Couchman konuyla ilgili şöyle konuştu, “Leicester City Futbol Kulübü’nün Premier Lig şampiyonluk kupasını kaldırışı spor tarihinde muazzam bir andı. Ligin zirvesine giden yolculuklarında LCFC’ye destek vererek, kulübün bulunduğu her yerde taraftarlarına erişebilmesini sağlamak DHL için büyük bir onurdu. Hatta İngiltere’deki talebi karşılayabilmek için, yeni sezonun formalarını Asya’dan hızla getirmek zorunda dahi kaldık! LCFC ürünlerinin ihracatı artmaya devam ettikçe, global başarılarının devam edeceğinden de eminim.”

“Takımın sıkı çalışması ve adanmışlığının meyvelerini verdiğini görmek harikaydı” diyen Leicester City Futbol Kulübü Ticari Direktörü Ian Flanagan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahadaki başarımız sayesinde, işlerimizde de başarıyı yakaladık. DHL’in yenilikçi lojistik çözümlerine yaptığı yatırım, çok farklı ülkelerdeki taraftarlarımızın artan lisanslı ürün talebini karşılayabilmemizi sağladı. DHL, 2012 yılından bu yana Kulüp için değerli bir ortak oldu. LCFC’nin global düzeydeki tanınırlığı artmaya devam ettikçe önümüzdeki yıllarda da DHL ile yakın çalışmalarımızı sürdürmek için sabırsızlanıyoruz. Ekibimizin dünya çapında artan ününe paralel olarak taraftarlarımıza nerede olurlarsa olsunlar ulaşmaya devam etmemiz çok önemli.”

Etiketler :