Satış ekibini operasyonculardan oluşturdu, lojistikte fark yarattı

Satış ekibini operasyonculardan oluşturdu, lojistikte fark yarattı

Marshall Lojistik İzmir Şube Müdürü Özmen Serdar Sertel, Amerika’nın doğu ve batı yakasında kontratlarının mevcut olduğunu söyleyerek “Amerika pazarın da alternatif çözümler ile oldukça rekabetçi fiyatları verebilecek noktadayız” dedi.

İzmir’de faaliyet gösteren, Marshall Global Lojistik, denizyolu konteyner taşımacılığında başta demir-çelik olmak üzere, mermer ve ambalajlı gıda sektörlerine hizmet veriyor. Marshall Lojistik İzmir Şube Müdürü Özmen Serdar Sertel, ağırlıklı olarak yüzde 80-90 oranında ihracat firmalarına çözüm sunduklarını belirterek, verdikleri hizmetlerin detaylarını ve çalışma şekillerini anlattı.

Amerika ve Kanada ihracatlarında güçlüyüz

Amerika’da operatörlerle yıllık kontrat yaptıklarını kaydeden Sertel, diğer bölgelere Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’da da haftalık konteyner alakasyonlarının olduğunu söyledi. Pazarın en çok zorlandığı Avusturalya ve Güney Amerika’da haftalık konteyner alokasyonlarının olduğunu vurgulayan Sertel, “Amerika ve Kanada’ya ihracat yapıp, depo ve sahaya teslimat organizasyonları yapıyoruz. Bu operasyonlar bizleri çok büyüttü. Lojistik anlamında yükü limandan çekip, depoda boşaltıp, müşterilerin sahasında teslimat organizasyonları yapıyoruz. Amerika’nın doğu ve bakı yakasında kontratlarımız mevcut. Amerika pazarın da  alternatif çözümler ile oldukça rekabetçi fiyatları verebilecek noktadayız” şeklinde konuştu.

Konteyner krizinde nasıl bir strateji izlediklerini de anlatan Sertel, detayları şöyle anlattı: “Yükleme yapamayacağımız, devamını getiremeyeceğimiz hiçbir müşteriye boş teklif vermedik. Her zaman tekliflerimizi, yer garantili armatörlerle verdik. Belki piyasanın üzerinde navlunlar verdiğimiz dönemler oldu, ancak yükleme yapamayıp düşük teklifle gidilen işlerin tamamı bize geri döndü. Stratejimizi bu yönde oluşturduk. Biz teklif veriyorsak, o teklifin arkasında duruyoruz.”

İzmir’de ithalatın düşük olmasından dolayısıyla boş konteyner bulma sorunu yaşandığını aktaran Sertel, İstanbul ve Mersin gibi Türkiye’nin farklı noktalarından boş ekipman çektiklerini söyledi.

Marshall Lojistik’e ait özmal konteyner taşıyan tırlar ile ihracat firmalarına destek sağlandığını belirten Sertel, “Başladığımızdan beri şirket içerisinde organik büyümeyi sağlamaya çalıştık. Piyasadan satış ekibi kurmak yerine, içerimizdeki ekibi bu konuya yönlendirerek, operasyoncuların satış yapabilmesini sağladık. Operasyoncuların müşterinin ihtiyacını karşılamak ve operasyonu takip etmesi ve yönetmesi çok daha önemli. İş navlun vermekten çıkarak, müşterinin ihtiyacını doğru zamanda doğru yerde ve doğru şekilde karşılayabilme noktasına geldi. Ekibimizin daha iyi gelir ve daha iyi bir kariyere sahip olması için bütün imkanlarımızı sunduğumuzu düşünüyorum. Müşteri sadakatimizi çok yüksek seviyede olduğunu görebiliyoruz ve bizim için sürdürebilirlik çok önemli bir nokta.”

serdar-sertel.jpg

Özmen Serdar Sertel kimdir?

Marshall Lojistik İzmir Şube Müdürü Özmen Serdar Sertel, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2006- 2009 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Lojistik Mühendisliği’nde Yüksek Lisans yaptı. 2005 yılında iş hayatına Belstar (ZIM LINE) firmasında başlayan Sertel, üç sene İzmir bir sene de İstanbul’da çalıştı. 2010 yılında Arkas Lojistik’te kariyerine devam eden Sertel, burada 8 yıl ardından DSV’de üç yıl çalıştı. 2021 Şubat ayında Marshall Global Lojistik İzmir ofisini kuran Sertel, burada 15 personelle hizmet veriyor.

Etiketler :