“Taşıma Maliyetini Düşürmek, İhracatçı İçin En İyi İnovasyon”

“Taşıma Maliyetini Düşürmek, İhracatçı İçin En İyi İnovasyon”

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda konuşan DRN Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Türker, Türkiye’nin dış ticaretinde en önemli yere sahip olan KOBİ’ler için yapılacak en büyük inovasyonun, lojistik maliyetlerini düşürmek olduğunu söyledi. KargomKolay.com platformu ile ithalat ve ihracat firmalarına en uygun taşıma rakamlarını sunabildiklerini belirten Türker, “Hem KOBİ’lere rekabet avantajı sağlıyoruz, hem de Türkiye’nin dış ticarett

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen “TİM-TEB Girişim: Yenilikçi Modeller ve Başarı Hikayeleri” paneline konuşmacı olarak katılan DRN Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Türker, KargomKolay.com platformunun sektöre kazandırdığı inovatif yaklaşımı anlattı. Türkiye’de yapılan yıllık 150 milyar dolarlık ihracatın yüzde 60,1’inin, KOBİ’ler tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Türker, bu yüzden de KOBİ’lere yönelik yapılabilecek en büyük inovasyonun taşıma maliyetlerini düşürmek olduğunu söyledi. Bu yıl önemli büyüme rakamlarına ulaşan KargomKolay.com’un, KOBİ’lerin lojistik giderlerini önemli ölçüde azalttığını kaydeden Türker, “Türkiye’de ithalat ve ihracatın çok büyük bir kısmı KOBİ’lerin üzerinde. Dolayısıyla siz küçük ya da orta büyüklükteki bir işletmeyseniz az nakliye yapıyorsunuz demektir. Herhangi bir şeyi az alıyorsanız, daha fazla para ödersiniz, çok alırsanız daha ucuza mâl edersiniz” diye konuştu.

Türkiye’deki dış ticaretçilerin, nakliyeye gereğinden fazla para ödediğine dikkat çeken Türker, “Eğer bu KOBİ’ler nakliye hizmetini bizim gibi internet tabanlı ve kökleşmiş şirketler üzerinden alırlarsa, bizim elimizdeki alım gücüyle beraber maliyetlerini çok daha düşürebilirler. Biz KargomKolay.com olarak, yüksek alım taahhüdü veriyor, bu sayede uygun rakamlar alıyor ve bu uygun rakamlardan tüm müşterilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Bu sayede ithalat ve ihracat firmaları, çok daha uygun rakamlarla yurtdışına ürünlerini yollayabiliyor veya getirtebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Özellikle internet üzerinden satış yapan e-ticaret firmalarına yönelik özel hizmetler sunarak onlara pazarda rekabet avantajı sağladıklarını dile getiren Dr. Önder Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası evrak ve paket taşımacılığı yapan, aynı zamanda mikro ihracat kabiliyetine sahip bir yurtdışı kargo gönderim platformu olan KargomKolay.com, Türkiye’deki e-ticaret sektörü için giderek artan bir öneme sahip. E-ticaret firmalarına sağladığımız teknik altyapı ile sepete ürün eklendiğinde anlık olarak yurtdışındaki herhangi bir adrese kargo teslim fiyatını hesaplatabiliyoruz. Üstelik bunu en hızlı, ucuz ve güvenilir yolla yapıyoruz. KargomKolay.com platformunun dünyada güçlü iş ortakları var. Yüzlerce tedarikçimiz ve binlerce kullanıcımızla 207 ülkeye kargo gönderimi yapan dev bir ağı yönetiyoruz. Uluslararası taşımacılıktaki tecrübemiz sayesinde de müşterilerimizin yurtdışı operasyonlarını adeta yurt içindeki kadar basitleştirip kolaylaştırıyoruz.”

Etiketler :