Türkiye’nin dev markaları lojistikte sürdürülebilir Milk Run Sistemi’ne geçiyor

Türkiye’nin dev markaları lojistikte sürdürülebilir Milk Run Sistemi’ne geçiyor

LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek markalara lojistik faaliyetlerinde çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Dünya ve Türk markaları Altınyıldız Classics, Beymen, Dagi, English Home, Koton LogD Milk Run Yönetim Sistemi’ne geçerek yeşil lojistikte sektörde öncü ve çevreci adımlar atmaya devam ediyor.

LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek markaların lojistik süreçlerinde çevreye yaydığı karbon emisyonunu azaltmasına, aynı zamanda teknolojik ve inovatif olarak operasyonel süreçlerini kolaylaştırmasına katkı sağlıyor.

Perakende sektörünün lojistik süreçlerini yeşil lojistiğe çevirecek Milk Run Yönetim Sistemi, sektörün dev şirketleriyle el sıkışarak yeni iş birliklerine imza atıyor. Türkiye’nin değerli markaları Beymen, Koton, Dagi, Altınyıldız Classics, English Home lojistik faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak adına LogD Milk Run Yönetim Sistem’ini süreçlerine dahil etti.

Şirketlerin lojistik süreçlerinde her gün milyonlarca karton koli, bant gibi sarf malzemeler atık haline geliyor. Milk Run Yönetim Sistemi sayesinde hem karton koli kullanımı azaltılırken hem de günümüz ekonomisinde artarak devam eden ve öngörülemeyen malzeme giderleri kontrol altında tutulmuş oluyor.

Bir karton kolinin üretilmesi için; 65 litre su kullanılıyor, 0,75 kg karbon ayak izi oluşuyor, sadece perakende sektöründe yılda 100 bin ton karton koli ihtiyacı oluşuyor

Araştırmalara göre, 1 karton kolinin üretilmesi için; 65 litre su kullanılıyor, 0,75 kg karbon ayak izi oluşuyor. 58,8 adet koli için 1 ağaç kesiliyor. Sadece perakende sektöründe ise yılda 100 bin ton karton koli ihtiyacı olduğu biliniyor. Bu kesilen ağaçların ve üretimde kullanılan suyun haricinde, paketlemede kullanılan tek seferlik malzemelerin çevreye ve şirketlere maliyeti çok yüksek.

LogD geliştirdiği Milk Run Yönetim Sistemi ile karton koli kullanımını azaltarak aynı zamanda harcanan su miktarını ve karbon ayak izini de düşürüyor

LogD, Milk Run Yönetim Sistemi’ni yeşil lojistik faaliyetlerine dahil eden şirketler için bir kazan-kazan modeli oluşturmaktadır. Sistem sayesinde ürünlerin taşınmasında süreçlerin sürdürülebilirliği sağlanırken hem finansal olarak şirket maliyeti azalmakta hem de sarf malzeme tüketimi yerine geri dönüşüm kullanılarak çevreye verilen zararın boyutları minimize edilmektedir.

LogD geliştirdiği Milk Run Yönetim Sistemi ile karton koli kullanımını azaltarak aynı zamanda harcanan su miktarını ve karbon ayak izini de düşürüyor. Denizlere ve toprağa atılan binlerce plastik ise doğada çöp olmak yerine geri dönüştürülüyor ve geri dönüştürülmüş Milk Run kutuları karbon emisyonlarını azaltmada büyük rol oynuyor. Lojistikte ürünlerin taşınmasını geri dönüştürülmüş materyalle ve sıfır atık prensibiyle yaparak şirketlerin karbon nötrlüğü elde etmesine yardımcı olurken, döngüsel ekonomiye de katkı sağlıyor.

Küresel ısınmayla ilgili endişeler artmaya devam ederken, şirketlerin doğayı ve çevreyi koruyan uygulamaları süreçlerine alarak karbon ayak izi oluşturan uygulamaları yavaş yavaş sistemin dışına itmesi gerektiği şüphesiz.

Gülhan; “Türkiye’nin önde gelen markaları lojistik süreçlerini çevreci Milk Run Sistemi’ne emanet etti”

LogD Kurucusu Seyhan Gülhan Milk Run Yönetim Sistemi ile ilgili şunları söyledi: “LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilk olarak lojistikte şirketlere yeşil çözümler sunuyor. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları ve saha testlerinden sonra iş dünyası için çevreci ve sürdürülebilir bir model oluşturduk. Doğayı ve çevreyi koruyarak şirketlerin sürdürülebilir çalışmalarını destekliyoruz.”

LogD Kurucusu Gülhan sözlerine şöyle devam etti, “Milk Run Yönetim Sistemi ile şirketlerin lojistik süreçlerinde sürdürülebilirliği sağlıyoruz. Türkiye’nin önde gelen markaları lojistik süreçlerini çevreci Milk Run Sistemi’ne emanet etti. Milk Run kutuları yeşil lojistiğe geçişin ilk adımlarıysa, bu sistemi çalışır kılan, çevreye duyarlı markalar da geleceğin dünyasını kurtaran kahramanlardır.”

Gülhan, LogD ile yeşil lojistik amblemi taşıyan Beymen, Altınyıldız Classics, English Home, Dagi ve Koton markalarını süreçlerinde sürdürülebilir politikalar izlemelerinden dolayı tebrik ederek, “İşin başında olmamıza rağmen yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlere yatırım yapan Türkiye’nin en iyi perakende şirketleri ile yola çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz, bu büyük markaların LogD Milk Run Sistemi’ne katılımlarından dolayı çok mutluyuz” dedi.

Türkiye’nin öncü markaları sürdürülebilir lojistikte de öncü olmaya devam ediyor…

Emekli; “LogD Milk Run gibi doğa dostu sürdürülebilir uygulamaları desteklemeye devam edeceğiz”

Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Beymen, mağaza lojistik süreçlerinde yeşil lojistik uygulamalarının da önde gelen markaları arasında yerini aldı. Beymen Group Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Reha Emekli Beymen ve LogD iş birliği hakkında şunları söyledi: Beymen, 50 yılı aşan tarihi boyunca vizyoner duruşuyla moda alanında pek çok ilke imza atmış ve öncü olmuş bir marka. LogD’nin yenilikçi ve sürdürülebilir Milk Run Yönetim Sistemi’ni destekleyerek Türkiye’de bir ilke daha öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğin değerini bilmek, yaşanabilir bir dünyaya katkı sağlamak herkesin ve her markanın sorumluluğu. Uzun süredir Beymen Group olarak sürdürülebilir moda ve döngüsel ekonomi en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. LogD Milk Run ile uyguladığımız katlanabilir kutulama sisteminin, lojistik süreçlerinde çok doğa dostu bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Evrende milyarlarca galaksi olmasına rağmen yaşayabileceğimiz tek bir dünya olduğu gerçeğinden hareketle, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için bu alandaki çalışmalarımıza artarak sürdürmeye ve LogD Milk Run gibi doğa dostu sürdürülebilir uygulamaları desteklemeye devam edeceğiz.

LogD Milk Run Sistemi ile yeşil lojistiği destekleyen ve sistemini entegre eden ilk markalardan bir diğeri de Koton markası oldu. Koton Global Lojistik Direktörü Mert Tüzüner LogD iş birliği hakkında şunları ifade etti;

Tüzüner; “Sürdürülebilirliği varoluşumuza anlam katan ana çerçeve olarak kabul ediyoruz… LogD ile iş birliğimiz de bu anlayışımızın en güzel örneklerinden biri”

Koton olarak Kasım 2020’de yayınladığımız Yaşama Saygı Manifestosunda belirttiğimiz gibi, sürdürülebilirliği varoluşumuza anlam katan ana çerçeve olarak kabul ediyoruz. Etki gücümüzü daha iyi bir dünyanın inşası için kullanıyoruz ve tüm iş süreçlerimize sürdürülebilir iş modellerini ve yenilikleri entegre ediyoruz. LogD ile iş birliğimiz de bu anlayışımızın en güzel örneklerinden biri. Lojistik depomuzdaki dönüşüm için LogD ekibiyle detaylı ve titiz bir çalışma gerçekleştirdik. İlk aşamada  İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa’da hayata geçirdiğimiz proje, Hazır Giyim ve Perakende sektöründeki ilk uygulama olmasıyla bizi ayrıca gururlandırdı. Daha sürdürülebilir bir dünya için LogD ile ortak projelere devam edeceğiz.

Türkiye perakende ve iç giyim sektörünün lider markaları arasında bulunan Dagi, lojistikte önemli iş birlikteliklerinden biri olarak belirttiği Milk Run Yönetim Sistemi’nde attıkları sürdürülebilir adımları şöyle duyurdu;

Doğan: “Bu sistem mağazalarımızdaki kaynak tüketimimizin azalmasını sağladı”

Dagi Finans ve Lojistik Direktörü Orhan Doğan, Dagi ve LogD Milk Run Sistemi hakkında şunları söyledi: “Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren köklü bir marka olarak doğaya karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve mağazacılık operasyonlarımızda bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için yeni adımlar atıyoruz. Milk Run Sistemi’ne dahil olmamız da bunun göstergesi. Bu sistem mağazalarımızdaki kaynak tüketimimizin azalmasını sağladı ve döngüsel ekonomide yer alma sürecimizi başlattı.” Milk Run Yönetim Sistemi’nin perakende ve lojistik sektörüne çok büyük bir yenilik getirdiğini belirten Doğan, “Çevreci çözümler üreten LogD ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Altınyıldız Classics 2000 hektarlık bir orman kadar doğaya fayda sağlıyor

Altınyıldız Classics, LogD iş birliği ile lojistik merkezinde ve mağazalarında karton kutular yerine yeniden kullanılabilir ve geri dönüşümden elde edilen plastik kolileri kullanmaya başladı.

Altınyıldız Classics Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Uğur Gülce,“‘Dünya Yaşasın Diye’ çatısı altında çok sayıda sürdürülebilirlik projesini hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Bugüne kadar 10 ayrı kategoride sürdürülebilir projeler yönettik ve her geçen gün yeni projeler ekleyerek emin adımlarla ilerliyoruz. Sürdürülebilir lojistik projemiz kapsamında LogD firmasıyla yaptığımız iş birliği ile merkezimizde ve mağazalarımızda karton koli kullanımı yerine yeniden kullanılabilir ve geri dönüşümden elde edilen plastik kolilerin kullanımına geçtik.  Bu proje sayesinde 2000 hektarlık bir ormanın sağladığı karbon emisyonu kadar doğaya fayda sağlarken, toplamda 85 bin 461 ton Co2 emisyonunun oluşmasını engelledik. Altınyıldız Classics olarak daha yeşil bir gelecek için sürdürülebilir projelerimize devam ediyoruz” dedi.

Etiketler :