Tofaş’a "Türkiye İklim Liderleri" Ödülü!

Tofaş’a "Türkiye İklim Liderleri" Ödülü!

Tofaş, dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimlerinden CDP platformunun hazırladığı raporda, Türkiye’nin ‘iklim liderleri’ arasında da yer aldı. İklim değişikliği stratejileri değerlendirilerek, “CDP Türkiye İklim Liderleri” ödülünü almaya hak kazanan yedi firma arasında yer alan Tofaş, tek otomotiv üreticisi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Tofaş, iklim değişikliğine yönelik stratejileri ile Türkiye’nin ‘iklim liderleri’ arasında yer aldı. Türkiye'de Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından yürütülen CDP İklim Değişikliği Programı’nın 2016 Türkiye raporu kapsamında, yanıt veren 50 şirketin arasında tek otomotiv üreticisi olarak yer alan Tofaş, “CDP Türkiye İklim Liderleri” ödülünü alan yedi firmadan biri oldu. Dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul edilen CDP Türkiye’nin 2016 İklim Değişikliği Programı Raporu kapsamında liderlik elde eden Tofaş adına ödülü Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar aldı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, ödülü Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’den alan Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar “Tofaş olarak, tüm süreçlerimizde benimsemiş olduğumuz, sürdürülebilir sanayi için sürekli iyileştirme prensibini, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında da gerçekleştiriyoruz. Sektöründe öncü olma bilinciyle, iklim değişikliği kaynaklı risk ve fırsatları analiz ederek proaktif bir yönetim anlayışını benimsiyor, bunu da tüm değer zincirimizde yaygınlaştırma sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu bilinçle 2007 yılında başlattığımız Dünya Klasında Üretim sürecimizi 2013 yılında ‘Altın Seviye’ye yükselttik. Altın Seviye’de üretim gerçekleştirilen Tofaş’ın özenli çalışmalarının CDP gibi değerli bir kurum tarafından başarılı bir seviyede derecelendirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Etiketler :