İşte DAF’ın yeni kamyon serisi: Yeni XF, XG ve XG +

İşte DAF’ın yeni kamyon serisi: Yeni XF, XG ve XG +

DAF kamyon yelpazesini yeniledi. Yeni XF, XG ve XG + en yüksek kalite, yüzde 10 geliştirilmiş yakıt verimliliği, üstün güvenlik sunuyor. Yeni Nesil DAF kamyonlarının Ekim ayında üretime başlayacağı belirtildi.

daf-xf-truck-yeni.jpgDAF yeni kamyon serisini tanıttı. Yeni XF, XG ve XG + serilerinin online olarak gerçekleştirildiği tanıtımda araçların üretimine Ekim ayında başlanacağı duyuruldu. DAF, yeni kamyon serisinde kalite, verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu ile öne çıkıyor.

SÜRÜCÜYE ESTRA KABİN UZUNLUĞU SUNUYOR

Yeni kamyonlar, endüstri lideri aerodinamik ve güvenlik sağlamak için 160 mm ön uzama ile güzel ve verimli, yüksek kaliteli bir kabin tasarımına sahip. DAF'ın XG ve XG + modelleri, yeni bir premium pazar segmenti oluşturuyor ve sürücüye benzersiz bir alan ve konfor sağlamak için arkada 330 mm ekstra kabin uzunluğu sunuyor.

YENİ NESİL DAF, ALTI SİGMA KALİTESİNE ODAKLANILARAK TASARLANDI

Yeni DAF'ta en iyi malzemeler kullanılıyor. Kabin yapısı için hafif, yüksek mukavemetli çelik ve iç mekanda yaygın olarak birinci sınıf yumuşak dokunuşlu malzemeler ve deri kullanıldı. Son teknoloji ürünü kısa ve uzun huzmeli farlara özel önem verilerek, kamyonun tamamında enerji verimliliği yüksek LED aydınlatma kullanıldı. Bunlar, Yeni Nesil DAF'ın her koşulda tanınmasını sağlayan imza niteliğindeki gündüz sürüş farlarını içeriyor. Yeni Nesil DAF, Altı Sigma kalitesine odaklanılarak tasarlandı ve araçlar, yeni kamyonların DAF'ın titiz kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için 20 milyon kilometreden fazla işlevsellik, dayanıklılık, güvenilirlik ve müşteri testlerinden geçti. 

daf-xg-truck.jpgYÜZDE 10 YAKIT VERİMLİLİĞİ

DAF, Yeni nesil kamyonlarıyla yüzde 10'a kadar daha yüksek yakıt verimliliği ve CO 2 emisyonlarında eşdeğer bir azalma gerçekleştiriyor. Bu önemli başarı, büyük yarıçaplar, kavisli bir ön cam, mükemmel sızdırmazlık, aynalar yerine dijital kameralar ve optimize edilmiş motor ve kabin altı hava akışı özelliklerine sahip mükemmel şekilde şekillendirilmiş aerodinamik olarak konik bir kabin oluşturmak için hesaplamalı akışkanlar dinamiği kullanılarak gerçekleştirildi.

Pazar lideri araç verimliliği, yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorların, akıllı egzoz son işlem sistemlerinin, düşük araç ağırlıklarının, standart TraXon otomatikleştirilmiş şanzımanın ve gelişmiş sürücü yardım sistemlerinin tanıtımıyla daha da artırıldı. Gelişmiş DAF Connect filo yönetim sistemi, kablosuz yazılım güncellemeleri üzerinden zaman tasarrufu sağlıyor. 

GELİŞMİŞ GÜVENLİK 

Yeni kabin tasarımı, geniş bir ön cama ve benzersiz doğrudan görüş için ultra düşük kemer hatlarına sahip geniş yan camlara sahip. İsteğe bağlı olarak, katlanabilir ön yolcu koltuğu ile birlikte, ön yolcu tarafında kamyonun yanındaki yayalar ve bisikletliler üzerinde engelsiz bir görüş sağlayan bir kaldırım görünümü penceresi mevcut.

Ayrıca ana ve geniş açılı aynaların yerini alabilen yeni DAF Dijital Kamera sistemi de mevcut. DAF Corner View sistemi, yardımcı sürücü tarafında kabinin A direğinin etrafındaki alanda maksimum görüş sunuyor. Tüm araç aydınlatmaları artık optimum görüş ve görünürlük için tam LED teknolojisini içeriyor.
DAF'ın "Eller Direksiyonda, Gözler Yolda" felsefesi, sınıfında lider ergonomi sağlıyor. Sürüşle ilgili tüm işlevler direksiyon simidi ve direksiyon kolonu kollarından çalıştiriliyor. İkincil sürüş işlevleri, sürücünün kolayca erişebileceği bir yerde, mantıksal olarak ön panele yerleştirilmiş fiziksel düğmelerden çalıştırılıyor.

daf-trucks-ic-mekan.jpgSÜRÜCÜ İÇİN LÜKS VE KONFOR

Yeni Nesil XF, XG ve XG + ile sürücü konforuna yeni bir boyut kazandırılıyor. Sürüş pozisyonu, iç mekan, uyku konforu, uyum ve bitiş – her şey birinci sınıf. 

Sürücüler iç mekandan etkilenecek. 12,5 m3 hacmiyle DAF XG + , endüstri standardı olan mevcut DAF XF Super Space Cab'den bile %14 daha fazla hacme sahip. Yeni kabin, koltuklar ve direksiyon kolonu için eşi görülmemiş ayar aralıkları yaratır ve hem sürücü hem de ön yolcu koltukları rahatlatıcı bir konuma döndürülebiliyor.

Güzel iç mekan, sürücünün kişisel tercihlerine göre özelleştirilebilen tamamen dijital bir gösterge paneline sahip göz alıcı bir gösterge panosuna sahip. DAF Navigasyon ve Bilgi ve Eğlence Sistemini çalıştırmak için isteğe bağlı ikinci bir dokunmatik ekran mevcut.

DAF, sektördeki en iyi ranzaların sağlayıcısı olarak mirasını geliştiriyor. Yeni yatak uzunluğu, tüm modellerde 2.220 mm, XG ve XG + modellerinde tüm uzunluk boyunca 800 mm genişlikte. Dinlenirken optimum baş, sırt ve bacak desteği için ayrı bir kaba sahip mekanik veya elektrikle ayarlanabilen DAF Relax Bed mevcut.

Son teknoloji ortam LED aydınlatması, parlaklık ve renk açısından ayarlanabiliyor. Tam entegre Park Airco, motor kapatıldığında bile kabinin otomatik olarak soğutulması ve ısıtılması için XG +' da bir seçenek olarak mevcut. 

Şasinin yeni ön uç tasarımı, yeni kabin süspansiyonu ve arka aks süspansiyonunun yeni tasarımı tarafından oluşturulan örnek niteliğindeki sürüş ve yol tutuşu, olağanüstü konfora önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Bu, Yeni Nesil DAF'ı sürücülerin en büyük hayali haline getiriyor. 

daf-xg-plus-truck.jpegGELECEĞİN SIFIR EMİSYONLU GÜÇ AKTARMA ORGANLARI İÇİN HAZIR BİR PLATFORM

Yeni nesil XF, XG ve XG + son teknoloji MX-11 ve MX-13 dizel motorlar, mükemmel yakıt ekonomisi ve ultra düşük CO2 çıkışı sağlıyor. DAF serisi, karayolu taşımacılığını daha da karbondan arındırmak için en yeni biyo ve yenilenebilir e-yakıtlar için tasarlandı ve kamyonlar, geleceğin sıfır emisyonlu güç aktarma organları için hazır bir platform.

DAF; Yeni Nesil XF, XG ve XG⁺ ile geleceğin kapısını aralıyor

Avrupa Komisyonu, hem emisyon (CO2) azaltımı hem de yol güvenliği ve sürücü konforu açısından sınırları zorlamak amacıyla yeni kütleler ve boyutlar düzenlemesini yürürlüğe koydu. DAF, yeni düzenlemelerle gelen fırsatlardan faydalanarak son derece çekici ve bir o kadar da aerodinamik tasarıma sahip yeni nesil kamyonları piyasaya sunan Avrupa'daki ilk kamyon üreticisi oldu. Sınıfının en iyisi verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu, standartları değiştiren Yeni Nesil DAF'ta bir araya geliyor.

DAF XF, 1997'de piyasaya sürülen ilk neslinden bu yana her zaman bir imaj lideri, müşterilerin gözdesi ve sürücülerin hayali olmuştur. Toplamda 650.000'den fazla XF kamyon satılmıştır. Model, tüm dünyada 50'den fazla ülkede sahiplerine mükemmel derecede kalite ve kârlılık sunmaktadır. XF'in birçok nesli "Yılın Uluslararası Kamyonu" ödülüne layık görülmüştür.

Yeni Nesil XF

Şimdi DAF, Yeni Nesil XF'i sunuyor. Araç; endüstri lideri aerodinamik tasarımı, mümkün olan en yüksek enerji verimliliğini ve en düşük CO2 emisyonlarını elde etmek için 160 mm uzatılan ön tarafıyla tamamen yeni bir kabin tasarımına sahiptir. Yeni Nesil XF'in kabin başlangıç noktası, önceki modele göre 75 mm daha alçaktır. Büyük ön cam ve ultra düşük bel çizgisiyle bu tasarım, benzersiz bir doğrudan görüş sağlayarak özellikle Savunmasız Yol Kullanıcıları için sektörün en iyisi güvenlik standartlarına katkıda bulunmaktadır. Yeni XF'te ayakta durma yüksekliği mükemmeldir ve kabin içindeki konuma bağlı olarak 1900 ile 2075 mm arasındadır.

Yeni Nesil XG ve XG+

DAF, XF ile birlikte XG ve XG+'ı da piyasaya sunarak yeni kütleler ve boyutlar düzenlemesinden en iyi şekilde yararlanan yeni bir üst sınıf pazar segmenti oluşturmaktadır. 160 mm uzatılmış ön kısma ek olarak, bu amiral gemisi modellerin her ikisi de kabinin arka tarafında en az 330 mm ekstra uzunluğa sahiptir ve çalışmak, vakit geçirmek ve uyumak için benzersiz bir alan sunmaktadır. XG ve XG+'ın kabin başlangıç noktası, Yeni Nesil XF'ten 125 mm daha yüksektir. Yarı düz zemin sayesinde yalnızca 3 basamak ile kolay erişimin ve mükemmel doğrudan görüş için ideal oturma konumunun optimum kombinasyonu elde edilmektedir.

DAF XG kabin içi, en az 1980 ile 2105 mm arasında ayakta durma yüksekliğine sahiptir ve arka kısımdaki ek uzunluk sayesinde muazzam bir iç alan sunmaktadır.

Yeni XG+, iç alan söz konusu olduğunda piyasadaki tüm kamyonları geride bırakmaktadır. Tavanın yüksekliği, 2220 mm gibi etkileyici bir ayakta durma yüksekliği sağlamak üzere daha da artırılmıştır. Sektörde görülmemiş göz kamaştırıcı bir yaşam konforu ve genişlik sunan XG+, her yönüyle DAF'ın bu serideki en üstün modelidir. Tüm bunların yanı sıra model, sektördeki en iyi aerodinamik tasarımı ve doğrudan görüşü sunar.

Çekici ve modern tasarım

Yeni Nesil XF, XG ve XG+, mükemmel aerodinamik verimlilik için kusursuz oturan gövde panelleri ve şık bir şekilde monte edilmiş ön cam ve kapılar ile konik yapıya sahip çekici bir kabin sayesinde göz alıcı ve ayırt edici bir dış tasarıma sahiptir.

Aracın ön tarafı, güzel bir tasarımı tasarımcının ürünü çizerken ölçülerde sahip olduğu maksimum özgürlükle birleştirir. Bu durum, aerodinamik bir şekil ve Savunmasız Yol Kullanıcıları için ileri düzeyde güvenlik sağlar.

Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonların her biri krom vurgulu şık bir ızgarayla donatılmıştır. Izgaranın üstünde aracın sınıfını vurgulayan, parlak kaplamalı, göze çarpan bir logo çubuğu bulunmaktadır. Ön kısma akıllıca entegre edilen hava girişi, uzatılmış ön kısmı vurgulayarak öne çıkan ızgara ile daha da geliştirilen zarif ve güçlü tasarıma katkıda bulunmaktadır.

Titizlikle entegre edilen şık tasarımlı çelik tampon, kompozit yüzeye sahiptir ve üç bileşenden oluşur; bu tasarım, hasar durumunda zararı en aza indirirken onarım maliyetlerini düşürür.

Temel tasarım unsurlarından bir diğeri olan şık, tam LED farlar, karakteristik Gündüz Sürüş Lambaları ve entegre viraj lambalarıyla taçlandırılmıştır ve cesur bir görünümün yanı sıra geceleri benzersiz bir görüş sağlar. Kamyonun mükemmel görünümü, XG ve XG+'ta standart olan ve her model için özel bir tasarıma sahip zarif LED Tavan Işıklarıyla desteklenmiştir.

Kabinin yan kısımları da zarafetiyle ön kısımdan geri kalmamaktadır. Gösterişli ve şık tasarımın yanı sıra yükselen çizgiler, dinamik görünüme katkıda bulunmaktadır.

Gelişime yön veren etkenler

Yeni AB Kütleler ve Boyutlar düzenlemesinin hedefleriyle tamamen uyumlu olan Yeni Nesil DAF, DAF kamyonlarının bilinen üstün güvenilirlik ve dayanıklılığından ödün verilmeden verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu alanlarında sektör standartlarını yeniden belirlemeye yönelik ana geliştirme kriterlerinden hiçbir şekilde sapmadan tasarlanmıştır.

Verimliliğin geleceği başlıyor

  • %10'e varan etkileyici yakıt verimliliği kazancı
    • Sınıfının en iyisi aerodinamik tasarım
      • Akış konusunda son derece verimli dış tasarım
      • Akıllı motor bölmesi akış yönetimi
      • İleri teknoloji kamera sistemleri
      • Tasarıma katkıda bulunan görünür ve gizli birçok ayrıntı
    • Yeni, yüksek verimli güç aktarma organları
    • Gelişmiş Sürücü Yardımı Sistemleri
  • Düşük araç ağırlıkları
    • XF çekici, en yaygın teknik özelliklerle donatıldığında yalnızca 6912 kilogram ağırlığındadır
  • Kablosuz araç güncellemeleri
  • Yılda sadece bir kez ve hatta 200.000 kilometreye kadar servis aralıkları

DAF, mümkün olan en iyi araç aerodinamiğini elde etmek için muazzam bir çaba sarf etti ve bu çalışmaların sonucunda optimum yarıçap uzunlukları, konik yapı ve kapsamlı sızdırmazlık ile mükemmel bir hava akışı sağlayan çekici bir dış tasarım ortaya çıktı. Kavisli ön cam, elips şekilli köşe panelleri, modern A direği kapakları, entegre hava deflektörlü alt plaka ve tekerlek alanı deflektörlerinin benzersiz tasarımı gibi unsurların her biri, üstün aerodinamik yapıya katkıda bulunur. Aynalar yerine tercih edilebilen isteğe bağlı kameralarla bu yapı daha da iyileştirilebilir.

Motor bölmesi veya kabin altında optimum hava akışının elde edilmesine yönelik birçok önlem alındı. Bunlar arasında şarj havası soğutucu ve radyatör etrafındaki kapaklar, akış kılavuzları, sirkülasyon bariyerleri ve kapalı tekerlek alanı kapakları bulunuyor. Tüm bunlar, aerodinamik tasarımda en az %19'lik bir gelişme ve toplam %10 olan yakıt verimliliğinde %6,3'ye varan artış sağladı.

 

Etiketler :