Otokar otobüs pazarında liderliğini devam ettirdi, kamyonda Atlas ile satışlarını yüzde 16 artırdı

Otokar otobüs pazarında liderliğini devam ettirdi, kamyonda Atlas ile satışlarını yüzde 16 artırdı

Otokar düzenlediği bir basın toplantısı ile 2019 yılını değerlendirdi, 2020 yılı ile ilgili öngörülerini paylaştı. Değerlendirme toplantısına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Satış Direktörü Murat Tokatlı, Satış Müdürü Murat Torun, Pazarlama Müdür Tarkan Burak katıldı. KÜÇÜK VE ORTA BOY OTOBÜS PAZARI YÜZDE 45 DARALDIOtokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “2019 pazarı Türkiye’de sıkıntılı geçti. 2015’ten beri pazar özellikle...

Otokar düzenlediği bir basın toplantısı ile 2019 yılını değerlendirdi, 2020 yılı ile ilgili öngörülerini paylaştı. Değerlendirme toplantısına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Satış Direktörü Murat Tokatlı, Satış Müdürü Murat Torun, Pazarlama Müdür Tarkan Burak katıldı. 

KÜÇÜK VE ORTA BOY OTOBÜS PAZARI YÜZDE 45 DARALDI

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “2019 pazarı Türkiye’de sıkıntılı geçti. 2015’ten beri pazar özellikle ticari araç pazarı geri gitti. Otobüste 2019 yüzde 42 daraldı. Otokar’ın faaliyet gösterdiği otobüs pazarında ise yüzde 54 daralma yaşandı. Temmuz ve Ağustos ayında neredeyse pazar durdu. Son üç ayda bir parça hareketlilik başladı. Küçük ve orta boy otobüs segmentinde yüzde 45 daraldı. 

ŞEHİRİÇİ OTOBÜS PAZARI YÜZDE 58 KÜÇÜLDÜ, OTOKAR PAZAR PAYINI 9 PUAN ARTIRDI

Biz Otokar olarak ne yaptık? Sultan Comfort’u 29 kişilik modelini çıkarttık. Sultan Comfort segmentinin en iyi aracı olmayı korudu. Sultan Mega en çok tercih edilen turizm otobüsleri arasında yer aldı. 2019’da bizim pazar payımızı artırmada en önemli lokomotif oldu. Son dönemde Sultan Maxi’ye olan ilgi de arttı.  Şehiriçi otobüs pazarı yüzde 58 küçüldü. Otokar bu segmentte pazar payını 9 puan artırdı. 

FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ SEGMENTLERDE 11 YILDIR LİDERİZ

Faaliyet gösterdiğimiz segmentlerde 11 yıldır pazar lideri olduk. Türkiye’de satılan her 3 otobüsten 1’i Otokar marka oldu. Biz 2020 yılında da kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. 2020 yılında da ciddi ataklarımız olacak. Çok ciddi yatırımlarımız var.

AVRUPA’YA SATTIĞIMIZ ARAÇLARIMIZI ADET BAZINDA YÜZDE 29 ARTIRDIK

Türkiye pazarı olumsuzluklarla geçti. Avrupa pazarında ise tam gaz devam ediyoruz. Avrupa’ya sattığımız araçlarımızı adet bazında yüzde 29 artırdık. Başta Avrupa olmak üzere dünyada 50 ülkeye otobüs ihracatı yapıyoruz.  Artık tüm dünyayı kendimize oyun alanı seçtik. Yeni siparişlerle birlikte Otokar’ın sadece Fransa’daki araç parkı 2 bin 200’ü geçti. İtalya, Sırbistan, Ürdün gibi pazarlarda adetli siparişler almaya başladık. Artan ihracata belediye tipi şehir içi otobüslerin teslimatları damgasını vuruyor. Malta’da Otokar markalı otobüs sayısı 240’ı geçti. 

TÜRKİYE’DE ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ İLK ÜRETEN MARKAYIZ, ŞU ANDA SATIŞTA 12 METRELİK ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜMÜZ DE BULUNUYOR

Geçtiğimiz yılın en önemli konularından birisi de elektrikli otobüs konusu. Biz Türkiye’de ilk elektrikli otobüsü üreten markayız. Otokar Ar-Ge tarafından geliştirilen 12 metrelik Kent Electra otobüsü ilk kez İsveç’teki Toplu Taşımacılar Birliği Konferansı’nda sergiledik. Bizim şu anda satışa hazır 12 metrelik otobüsümüz bulunuyor. Elektrikli araçlara çok büyük önem veriyoruz. Kent U’nun okul versiyonu Busworld Europa’da tanıttık. Bu ağırlıklı Avrupa’ya satacağımız bir otobüs. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç durumunda Türkiye’ye de vereceğiz. 

KAMYON PAZARINDA ATLAS SATIŞLARINI YÜZDE 16 ARTIRDI

Kamyon segmenti de pazardaki küçülmeden nasibini aldı. Kamyon segmenti 7.5-8.5 tonluk pazar 2019’da yüzde 28.5 küçüldü. Biz Otokar olarak pazar payımızı artırdık ve Atlas kamyonumuz satışlarını yüzde 16 artırdı. Artık burada da Otokar otobüsten olduğu gibi lider oldu. 

Etiketler :