2015'te 16 milyon euro filo, 6 milyon dolar depo yatırımı yaptık

2015'te 16 milyon euro filo, 6 milyon dolar depo yatırımı yaptık

Rakamlar tam net olmasa da 2015’i yüzde 12’lik büyüme ile 220-225 milyon euro ciro ile kapatacaklarını söyleyen Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, geçtiğimiz yıl 16 milyon euro filo yatırımı, 6 milyon dolar da depo yatırımı yaptıklarının altını çizdi. 2016 yılı hedeflerinin de yine 2015’te olduğu gibi yüzde 12 büyümek olduğunu vurgulayan Ali Tulgar, “100 bin 800 metrekarelik depolama alanına ulaştık. İhtiyaçlarımız doğrultusunda filo ve depo yatırımlarımızı da sürdürüyor olacağız” dedi. RÖPORTAJ: Şen

ÖZEL RÖPORTAJ- Mars Logistics olarak 2015’te hem filolarını büyütmeyi hem de büyüyen pazarlardaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar,  geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 16 milyon euroyu bulan yatırım ile filolarına 200 adet çekici eklediklerini belirterek, “Bu yatırım ile Intermodal taşımacılığımızı haftanın 6 günü gidiş dönüş hizmet verecek şekilde artırdık” dedi.

“100 BİN 800 METREKARELİK DEPOLAMA ALANINA ULAŞTIK”

www.yesillojistikciler.com’un sorularını cevaplandıran Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, 200 adetlik çekici yatırımı dışında yine 2015’te İstanbul Anadolu Yakası Tuzla ve Kocaeli Şekerpınar’da olmak üzere 2 yeni depo açtıklarını kaydetti.

YÜZDE 12 BÜYÜME, 220-225 MİLYON EURO CİRO

Bu iki yeni lojistik merkezi ile toplam 100 bin 800 metrekarelik depolama alanına ulaştıklarının altını çizen Ali Tulgar, geçtiğimiz yıl ile ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti: “İkinci Sürdürebilirlik Raporu’muzu GRI A+ seviyede yazarak, Türkiye’de bu seviyede rapor yayınlayan ilk 10 şirketten biri olduk. 2014 yılına ilişkin faaliyetlerimizden doğan karbon ayak izi ölçüm raporuna göre sefer başına karbondioksit salınımında önceki yıla oranla yüzde 36.19’luk bir azalma ile yılda 385 bin 166 adet ağacı kurtararak çevreyi koruyan lojistik firması misyonunu artırarak sürdürdük. 2015’in son çeyreğinde ise karayolunda daha önce komple seferler ile hizmet verdiğimiz Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna Hersek pazarlarına, direkt parsiyel seferler de düzenlemeye başladık. Yıl sonu için yüzde 12’lik bir büyüme hedeflemiştik. Rakamlar henüz tam olarak netleşmese de yılı yaklaşık 220-225 milyon euro ciro ile kapatacağımızı ve hedefi yakalayacağımızı söyleyebiliriz.”

YATIRIM VE İSTİHDAM

Geçtiğimiz yıl 16 milyon euro filo ve 6 milyon dolar da Kocaeli Şekerpınar ve Tuzla’daki  depolar için yatırım yaptıklarını kaydeden Tulgar, istihdam ile ilgili bir surumuzu ise şöyle cevaplandırdı: “Mars Logistics olarak 1000’in üzerinde çalışanımız var. Yatırımlarımız doğrultusunda her yıl ortalama yüzde 10 civarında istihdam yaptığımızı söyleyebiliriz.”in

“2016’DA LÜKSEMBURG’TAKİ İNTERMODAL TAŞIMACILIK YAPILANMAMIZI GELİŞTİRECEĞİZ, HADIMKÖY’DE TAŞINACAĞIZ”

2016 için 2015’te olduğu gibi yüzde 12’lik bir büyüme hedeflediklerini belirten Tulgar, “Yıl içerisinde Lüksemburg’daki intermodal taşımacılık yapılanmamızı geliştirmeyi planlıyoruz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda filo ve depo yatırımlarımızı da sürdürüyor olacağız. Ayrıca uzun zamandır gündemimizde olan lojistik merkezimizi Hadımköy’e taşıma projemizi 2016 yılının son çeyreğinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Her yıl ihtiyaçlarımız doğrultusunda filo ve depo yatırımı gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında da bu alanlarda yatırımlarımız söz konusu olacaktır diye düşünüyoruz. Bu yılda ortalama yüzde 10’luk bir istihdam artışımız oluyor diyebiliriz” diye açıklama yaptı.

“LOJİSTİKTE AMERİKA’NIN GERİSİNDEYİZ ANCAK AVRUPA SEVİYESİNE YAKINIZ”

Lojistik sektörü ülkemizde özellikle 2000’li yıllarda hızla gelişmeye başlamış olup bugün Amerika’nın hala gerisinde ancak Avrupa seviyesine yakın bir konuma geldiğini söyleyebiliriz” diyen Tulgar, Türk lojistik sektörünün yaşadığı sorunlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Denizyolunda en büyük sorunumuz coğrafi konumumuzun gücüne, 3 tarafımızın deniz olmasına rağmen limanlarımızın Avrupa’daki limanlar seviyesinde olmamasıdır. Limanlarımızın en kısa zamanda Avrupa seviyesine ulaştırılması gerekmektedir. Tren taşımacılığı konusunda da coğrafi içyapımızın engebeli oluşu sebebi ile ray sisteminin tüm yurda yeterli düzeyde ulaşamamış olması istenen oranda tren taşımacılığının kullanılmasını engellemektedir. Kara taşımacılığı ise ülkemizin Avrupa’nın en büyük filolarından birine sahip olması sebebi ile önemli bir konumdadır. Ancak filomuzun gücü Avrupa tarafından uygulanan geçiş belgesi sınırlandırmaları ile ciddi anlamda performans kaybına uğramaktadır. Aynı zamanda ithalat ihracat arasındaki hızlı değişen araç talebi dengesizlikleri de navlun dengesinin düzenli gitmesini engellemektedir. Bunun sonucunda hizmet sağlayan ve hizmet alan taraflar senelik hedeflerini tutturmada ciddi zorluklar yaşamaktadırlar.”

Etiketler :