Mars Logistics hem filosunu hem de cirosunu büyütmeyi hedefliyor

Mars Logistics hem filosunu hem de cirosunu büyütmeyi hedefliyor

Her yıl Euro bazında yüzde 10’un üzerinde büyüme başarısı gösteren Mars Logistics, 2018 yılını da yüzde 10 büyüme ile kapatmayı hedefliyor. Bu yıl yaklaşık 35 milyon euro değerinde, 275 çekici ve 330 treyler yatırımı yaparak filosundaki araç sayısını 2 binin üzerine çıkartan Mars Logistics, 2019’da ise 18 milyon euronun üzerinde araç yatırımı yapmayı amaçlıyor. Röportaj: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye’nin önemli lojistik firmalarından biri olan Mars Logistics, her yıl euro bazında yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Geçtiğimiz yılı 1 milyar 85 milyon TL ciro ile kapatan Mars Logistics, bu yılı ise 1.5 milyar TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. Bir yandan araç diğer yandan da depo yatırımlarına devam eden Mars Logistics, bu yıl araç filosuna 275 adet çekici ve 330 adet de treyler kattı. Böylece filosundaki öz mal araç sayısını 2 bin 154 adete çıkardı. Sadece araç filosuna değil depo yatırımlarına da önem veren Mars Logistics, bu yıl Hadımköy’de 30 milyonluk depo yatırımı gerçekleştirdi. Demiryoluna yönelik yatırımları ile de öne çıkan Mars Logistics, halihazırda Trieste-Lüksemburg arasında haftanın her günü ve Halkalı-Duisburg arasında ise haftada bir gün tren seferi düzenliyor. Yakın gelecekte bu hatlardaki sefer sayılarını da artırmayı amaçlıyor. www.yesillojistikciler.com olarak Mars Logistics’in yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik hedefleri ile ilgili Mars Logistics Demiryolu Taşımacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengül ile bir araya geldik.

“MARS LOGISTICS OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEMİZ DEVAM EDİYOR”

Mars Logistics Demiryolu Taşımacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengül, Mars Logistics’in geçtiğimiz yılı önemli bir büyüme oranı ile kapattığını söyledi. 2017’de Euro bazında yüzde 10’luk bir büyüme kaydettiklerini vurgulayan Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengül, gerçekleştirdikleri bu büyüme oranının ülke büyümesinin üzerinde olduğunu belirtti.

Erdin Erengül, “2018 için hedeflediğimiz yüzde 10’luk büyümeyi yine tutturacağız gibi görünüyor. Elbette yılsonu hedefini tutturmada son çeyrekteki performans önemli bir belirleyici olacak. Yani dövizdeki bu hareketlilik sonrası trafikte yaşanan dengesizlik belirleyici unsurlardan biri olacak” dedi.

“ŞU AN Kİ KONJONKTÜRDE İHRACAT AĞIRLIKLI TAŞIMACILIK GERÇEKLEŞİYOR”

Şu an uluslararası taşımacılık ihracat ağırlıklı devam ediyor. İthalatta ise bir durgunluk söz konusu. Tabii ki bizler bu durumun dengeli olmasından yanayız” diyen Erengül, son çeyrekte bu dengenin nerede oturacağının çok önemli olduğunu söyledi.

Sektörde genel bir sıkıntı olarak ihracatın yoğun olduğunu ancak geri dönüşlerde yük bulma konusunda problem yaşandığını belirten Erengül, Mars Logistics olarak güçlü bir altyapıya sahip olmaları, müşterileri ile sözleşmeli olarak uzun süreli işbirlikleri yapmaları, süreçleri öngörerek önlem almaları dolasıyla ithalat dönüşlerindeki sıkıntıyı daha az yaşadıklarını kaydetti.

“TRIESTE-LÜKSEMBURG ARASINDA ÇALIŞAN DEMİRYOLU HATTIMIZDAKİ SEFER SAYISINI HAFTADA 7’DEN 9’A ÇIKARTACAĞIZ”

Avrupa’da iki tane tren hatlarının olduğunu hatırlatan Erengül, hatlardan birinin Trieste-Lüksemburg arasında olduğunu söyledi. Treyler taşıdıkları Trieste-Lüksemburg demiryolu hattında şu an haftanın her günü bir trenin çalıştığını söyleyen Erengül, bu hatta haftada 7 olan tren seferlerini 9’a çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

“HALKALI-DUISBURG HATTINDAKİ TREN SEFERİ SAYISINI HAFTADA 2’YE ÇIKARTMA HEDEFİMİZ VAR”

Diğer demiryolu hatlarının ise Halkalı-Duisburg arasında çalıştığını anlatan Erengül, konteyner taşımacılığı yaptıkları bu hatta haftada bir sefer düzenlediklerini belirtti. Bu yılın son çeyreğinde bu hattaki sefer sayısını da haftada ikiye çıkarma amaçlarının olduğunu söyleyen Erengül, şu günlerde mevcut ekonomik şartları ve müşteri portföylerini göz önünde bulundurarak sefer sayısını haftada iki güne çıkarmak konusunda karar aşamasında olduklarını belirtti. Erengül, Halkalı-Duisburg hattındaki trenin 96 saatte Halkalı’dan Duisburg’a ulaştığını belirtti. İlaveten Kuzey Avrupa’da yeni bir intermodal hattı kurmak için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Taşımalarının çok büyük bir kısmını Avrupa, bir kısmını da Kuzey Afrika ülkelerine yaptıklarını söyleyen Erengül, Asya ülkelerine yönelik taşımacılık yapma planlarının olduğunu ancak henüz bu isteklerinin yakın vade aksiyon planlarında yer almadığını belirtti.

“2019’DA 18 MİLYON EUROLUK ARAÇ YATIRIMI YAPACAĞIZ”

Şu an 2 bin 150 adet toplam öz mal araç bulunduğunu söyleyen Erengül, bu yıl filoları için 35 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını ifade etti. Erengül, 2019’da ise 18 milyon euroluk yatırım yapacaklarını vurguladı. En son 330 tane treyler teslim aldıklarını anlatan Erengül, 275 tane çekici aldıklarını sözlerine ekledi.

STAJYERDEN İSTİHDAM POLİTİKASI

Şirketlerinde istihdamın her yıl yüzde 10 arttığını söyleyen Erengül, şu anda şirkette 1400’ün üzerinde çalışan olduğunu belirtti. Mars Logistics’in stajyerden istihdam politikasının devam ettiğini anlatan Erengül, herhangi bir departmana istihdam ihtiyacı doğduğunda önceliklerinin, -pozisyon uygunsa- stajyerleri değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Etiketler :