Dünya Bankası ve BM kadınları, ulaşımda cinsiyet eşitliğini yönetme kursunu başlattı

Dünya Bankası ve BM kadınları, ulaşımda cinsiyet eşitliğini yönetme kursunu başlattı

Açık erişimli çevrimiçi program, kullanıcıları toplumsal cinsiyet eşitsizliğine çözümler uygulama ve farkındalığı artırma konusunda güçlendirmeyi amaçlıyor.

Dünya Bankası ve BM kadınları tarafından ulaştırma sektöründeki hareketlilikle ilgili  cinsiyet sorunları incelenecek.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 2017 tarihli bir raporu, ulaşım eksikliğini kadınlar için en büyük zorluk olarak tanımladı gelişmekte olan ülkelerde işgücüne katılım, kadınların işgücüne katılma olasılığını yaklaşık yüzde 16,5 oranında azalıyor.

COVİD-19 krizi toplumsal cinsiyet erişim sorunlarını daha da acil hale getirdi. Ulusal ve yerel yönetimler, ulaşım sistemlerini daha esnek ve yeşil hale getirmek için yeniden gözden geçirdikçe, artan bir odaklanma var toplu taşıma, yürüyüş ve bisiklet—zaten kadınlar için en önemli ulaşım modlarından bazılarını oluşturuyor. Kadınların ihtiyaçlarını ve seslerini bu planlara dahil etmemek, daha iyi bir şekilde inşa etmek için kaçırılmış bir fırsat.

Kurs, toplumsal cinsiyet merceğinden ulaşıma yaklaşmanın önemini vurgulamakta ve "neden" sorularını dengeleyerek sektör genelinde kapsayıcılık ve eşitliği artırmak için pratik çözümler öneriyor. Ayrıca, ulaşımda daha fazla cinsiyet eşitliğine doğru yönelmeyi desteklemek için tasarlanmış somut müdahalelere örnekler sunuyor.

Kurs, Dünya Bankası'nın Transport Global Practice ve Open Learning Campus, BM Kadın Eğitim Merkezi ve Safe Cities and Safe Public Spaces Global Initiative tarafından ortaklaşa hazırlandı. 

Etiketler :