TotalEnergies’den madeni yağlarda sahteciliğin önüne geçmek için büyük teknolojik adım

TotalEnergies’den madeni yağlarda sahteciliğin önüne geçmek için büyük teknolojik adım

TotalEnergies’den Türkiye'de madeni yağlarda sahteciliğin önüne geçmek için büyük teknolojik adım.

TotalEnergies ve ELF, sahteciliği önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucu geliştirdiği, gizli güvenlik katmanına sahip kriptolu QR kod sayesinde hızlı ve kolay orijinallik kontrolüne olanak tanıyor. TotalEnergies ve ELF markalı motor yağlarının etiketlerinde bulunan QR kod ile son kullanıcılar, artık ürünün orijinal olup olmadığını anlayabilecek. Bunun için Google Play Store veya AppStore’dan “TotalEnergies ACF” mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirmeleri ve uygulama üzerinden ürün etiketinde yer alan QR kodunu okutarak orijinalliğini sorgulamaları yeterli. Teknolojinin en önemli özelliklerinden biri de karekodun içine entegre edilen fiziksel gizli güvenlik katmanının kopyalanamıyor olması.

TotalEnergies ve ELF, aynı zamanda ambalajlarında kullandığı geliştirilmiş kapak teknolojisiyle de kullanıcılara ürün orijinalliğinden emin olma kolaylığı sunuyor. Yüksek güvenlikli “superseal” kapakların özelliği, ürünün kapağı açıldıktan sonra alttaki “superseal” adı verilen mühürlü kısım çekilip koparıldığında mührün tekrar kullanılamayacak şekilde açılmış olması. Böylece orijinal bidonların kötü niyetlerle yeniden kullanımının önüne geçilmiş oluyor. “Superseal” kapaklar Türkiye’de üretilen ürünlerin tamamında kullanılıyor.

TotalEnergies, sahte ürün alımının önüne geçmek için son kullanıcılara ürünleri, yetkili servis noktalarından, yetkili distribütörlerin dağıtım yaptığı özel servis ve yedek parça satış noktalarından, TotalEnergies akaryakıt istasyonlarından veya uzman servis merkezlerinden tedarik etmelerini ve satın alınan ürünlerin orijinal olup olmadığını TotalEnergies ACF mobil uygulaması ile mutlaka kontrol etmelerini öneriyor.

Total Turkey Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Fırat Dokur, konuyla ilgili olarak “Motor yağlarında taklit ürünler günümüzde çok fazla karşılaşılan bir durum. Çözüm olarak servisler ve son kullanıcılar için ürünlerin orijinalliğini kolayca sorgulayabilecekleri QR kod teknolojisini geliştirdik. Aynı zamanda geliştirilmiş kapak teknolojisi ile ürünlerin orijinalliğini güvence altına alıyoruz. Bu sayede sahteciliği önlemek anlamında çok büyük ve etkili bir adım atmış olduk. Madeni yağ sektöründe orijinallik kontrolü için güvenli QR kod uygulaması ve yüksek güvenlikli “superseal” kapaklar ilk kez TotalEnergies ve ELF tarafından kullanılmaya başlandı. Sektörde önemli bir soruna yenilikçi bir çözüm getirdiğimizi ve hem araç servisleri hem de son kullanıcılara büyük bir rahatlık ve kalite güvencesi sağladığımızı belirtmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.