Hızlı lojistik, ihracatı da üretimi de hızlandırır

Hızlı lojistik, ihracatı da üretimi de hızlandırır

Yılın ilk 6 ayında İtalya’ya gerçekleştirdikleri karayolu taşımalarında bir önceki yıla göre yüzde 40 artış olduğunu belirten Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Hızlı olanın kazandığı bir dönemde, ihracatçımız da hızlı olabilmek, ürününü pazara hızlı dahil edebilmek istiyor. Aksi durumda ürünü satın alan firma alternatif üreticiler, satıcılar araştırmaya başlıyor. Biz de her pazarda olduğu gibi İtalya’da da ihracatçıya...

Yılın ilk 6 ayında İtalya’ya gerçekleştirdikleri karayolu taşımalarında bir önceki yıla göre yüzde 40 artış olduğunu belirten Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Hızlı olanın kazandığı bir dönemde, ihracatçımız da hızlı olabilmek, ürününü pazara hızlı dahil edebilmek istiyor. Aksi durumda ürünü satın alan firma alternatif üreticiler, satıcılar araştırmaya başlıyor. Biz de her pazarda olduğu gibi İtalya’da da ihracatçıya destek olmaya gayret ediyoruz. Türkiye’den İtalya’ya karayolu ile 4-5 günde ulaşıyoruz” dedi.

Hızlı Lojistik, İhracatı da Üretimi de Hızlandırır!

Ticarette zaman kazanmanın en büyük gelir olduğuna dikkat çeken Çelikel, özellikle otomotiv, gıda ve tekstil gibi önemli sektörlerde teslimatın zamanında yapılmasının önemine değindi. Çelikel, “İhracatçıların acil ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına yükleri mümkün olan en kısa sürede teslimat noktasına ulaştırmak gerekiyor. Hızlı lojistik, ihracatı da üretimi de hızlandırır. Ülke olarak buna en çok ihtiyacımız olan dönemdeyiz” açıklamasında bulundu.

Otomotiv, tekstil, gıda ve kimya sektörlerini İtalya’ya taşıdıklarını aktaran Çelikel, bu alanlarda üretim gerçekleştiren firmaların yüksek hızda teslimat ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. 

İtalya’ya Özel Ekip, Ofis ve Depo

İtalya’nın, Türkiye’nin ihracatı için önemli olduğunun altını çizen Çelikel, bu ülkeye yapılacak karayolu operasyonlarını yönetebilmek amacıyla özel ekip ve ofis kurduklarını, İtalya’da depo yatırımı yaptıklarını belirtti.

İtalya’nın Empoli, Pordenone ve Varese kentlerinde konuşlanmış depoları sayesinde bölgede oldukça güçlü konumda olduklarını aktaran Çelikel, bu depoların getirdiği avantajlarla birlikte müşterilerini rekabette bir adım öne taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :