“150 adet daha araç alıp 1600 adetlik dev filoya ulaşacağız”

“150 adet daha araç alıp 1600 adetlik dev filoya ulaşacağız”

ÖZEL RÖPORTAJ - HNR Lojistik olarak kadın istihdamına çok büyük önem verdiklerini söyleyen HNR Lojistik Başkan Yardımcısı Melisa Hüner, bünyelerinde çalışan kadın TIR şoförlerin sayısını artırmak istediklerini söyledi.

melisa-huner-hnr-lojistik.jpg

Türkiye’nin önde gelen uluslararası karayolu taşımacılık firmalarından HNR Lojistik, büyümesini sürdürüyor. HNR Lojistik Başkan Yardımcısı Melisa Hüner, yesillojistikciler.com'a yaptığı özel açıklamada 2022’de yani bu yılın ilk çeyreğinde araç filolarına 300 adet çekici katmayı planladıklarını ve bunun 150 adedini Mercedes-Benz Türk’ten aldıkları Actros 1848 çekicilerle karşıladıklarını söyledi. Hüner, filolarına 150 adet daha çekici katacaklarını vurguladı.

“300 ADETLİK ARAÇ YATIRIMININ 150’SİNİ TAMAMLADIK”

300 adetlik araç alımı için yaklaşık 36 milyon euro yatırım planladıklarını belirten Melisa Hüner, 300 araçlık yatırımın kalan 150 adedini de tamamladıklarında filolarındaki araç sayılarının 1600 adetlik dev bir filoya ulaşacağını kaydetti. Hüner, geçtiğimiz yıl yani 2021’de 100 adetlik çekici, 500 adetlik de treyler yatırımı yaptıklarını hatırlattı.

“ALMANYA PAZARINDA İLK 3’TE İTALYA’DA İLK SIRADAYIZ”

Çekici ve treylerden oluşan 1600 adetlik araç ile dev bir filoya ulaşacak olan HNR Lojistik, özellikle Avrupa’nın 6 ülkesine seferler düzenliyor. Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve İtalya’ya sefer düzenlediklerini belirten Hüner, bahsettiği 6 ülkeye yılda 22 bin sefer düzenlediklerini vurguladı. Avrupa’da Münih ve Milano’da bulunan iştirakleriyle koordineli operasyon sürecini yönettiklerinin altını çizerek Almanya ve İtalya’da toplam 35 bin metrekare depolama alanlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

AVRUPA’NIN 6 ÖNEMLİ ÜLKESİNE YILDA 22 BİN SEFER

Türkiye içinde toplam 80 bin metrekare depolama alanına sahip olduklarını söyleyen Hüner, depolama ile ilgili yatırımlarının devam edeceğini kaydetti. Yılda 22 bin seferin ciddi bir rakam olduğunu vurgulayan Hüner, Avrupa’nın 6 önemli ülkesine yaptıklarını seferlerin ağırlıklı karayolu çıkışlı olduğunu kaydetti. Hüner, karayolu çıkışlılar dışında Ro-Ro ve demiryolunu da kullandıkları kısa deniz-kara-kombine taşımacılık şeklinde yaptıkları seferlerin de bulunduğunu anlattı.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 30 BÜYÜMEK”

2022 yılı hedeflerinin yüzde 30 büyümek ve yıllık sefer sayılarını 28 binin üstüne taşımak olduğunu vurgulayan Hüner, HNR Lojistik olarak ayrıca 20 adetlik filodan oluşan minivan araçlarla Avrupa’ya hızlı taşımacılık operasyonları düzenlediklerini belirtti.

“ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ REHBERLİK EDİYOR”

Kadının iş hayatında hatırı sayılır yerinin olmasının çeşitlilik, bakış açığı zenginliği ve inovasyon kazandıracağına inanan Melisa Hüner Atatürk’ün ‘Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Kaabil (mümkün) midir ki bir kütlenin bir parçasını ilerletelim, diğerine müsamaha edelim de kütlenin hepsi yükselme şerefine erişebilsin? Mümkün müdür ki bir topluluğun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin?’ sözünün rehberlik ettiğini dile getirdi. Çalışan kadın sayısını arttırırsak yoksulluğumuz azalacaktır.  Biz de HNR Lojistik olarak sosyal sorumluluk olarak kadını ele aldık. Erkek işi algısını yıkmak için uluslararası çalışan 2 adet kadın sürücümüz aktif olarak görev yapıyor. Deneyimlerini önce uzman sürücülerimiz eşliğinde garajlarımızda, sonra yurtiçinde gerçekleştiriyorlar.

“VAKIF KURMAK VE ÇOCUKLARIN EĞİTİM İHTİYAÇLARINA DESTEK OLMAK İSTİYORUM”

Bir vakıf kurma hayalinin olduğunu söyleyen Melisa Hüner, “Bir Atatürk genci olarak Atatürk gençleri yetişmesine vesile olmak isterim. Hayalimdeki vakıf ile çocukların ve gençlerin ilkokuldan lise sona kadar eğitim ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

“FİNANSAL HEDEFTEN ÖNCE GELECEK NESİLE AKTARABİLME İTİBARI ARZUSUNDAYIZ”

Aile şirketlerinin Türkiye ekonomisindeki yerinin çok büyük olduğunu vurgulayarak, kendilerinin de bir aile şirketi olduğunun altını çizdi: “Biz bir aile şirketi olarak sürdürülebilir başarıya odaklandık. Sorumluluk temel ilkemiz. Aile şirketleri için önemli olan konu; finansal hedeften önce gelecek nesile aktarmanın itibarı. Nesiller boyunca şirketimizin yaşamasını ve bu yönetim biçimini içselleştirmeyi hedefliyoruz. Kurumsallaşırken biz bir aileyiz mesajı vermeye çalışıyoruz. En iyi hizmet verebileceğimiz alanlarda çalışmayı amaçlıyoruz. Ağabeyim (Arda Hüner) ve ben şirketimizin nesiller boyunca yaşamasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :