“2020’de büyümemizi sürdürdük, filomuzu gençleştirdik, Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik”

“2020’de büyümemizi sürdürdük, filomuzu gençleştirdik, Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik”

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, “1985 yılında 20 araçlık bir filo ile kurulan Alışan Lojistik bugün 450 adet öz mal araç filosuna ulaşmış durumda ve Türkiye genelinde 16 farklı lokasyonda yaklaşık bin 400 çalışanımız mevcut. Kuruluşumuzun 35. yılını kutladığımız 2020 yılı içinde de, son yıllarda olduğu gibi, yüzde 20 seviyelerine yakın bir büyümeye ulaştık.”

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, yesillojistikciler.com'a 2020 yılını değerlendirdi ve 2021 ile ilgili öngörülerini paylaştı. İşte Damla Alışan’ın yaptığı değerlendirme…

2020 Yılı ve Lojistik Sektörü

“LOJİSTİK SEKTÖRÜ YAPISI GEREĞİ KRİZLERE REFLEKSLİ”

Koronavirüsle birlikte lojistik sektörü, içerisindeki alt başlıklar arasında uluslararası nakliye, sınırlarda yaşanan beklemeler, şoför karantina süreçleri ve ithalat / ihracat daralması gibi nedenlerle en büyük iş hacmi kaybına uğrayan dallardan biri oldu. Ancak biliyorsunuz lojistik sektörü yapısı gereği krizlere refleksli bir sektör. Bu nedenle de ben, sektörümüzün her şeye rağmen pandemiden güçlenerek çıktığı ve çıkmaya devam edeceği düşüncesindeyim.

Alışan’a baktınızda ise, ağırlıklı olarak kimyasal madde ve FMCG lojistiği yaptığımız için gıda ve temizlik malzemesi sektörlerine verdiğimiz hizmetlerde pandemi süresince bir kapasite azalması olmadı. Çarkların dönmesi ve tüketicinin temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi için tedarik zincirinin önemli bir halkası olarak görevimizin başında yer aldık; almaya da devam ediyoruz.

Covid-19’un Etkisi Sektöre Etkisi

“MİKRO DAĞITIM ÇOK ÖN PLANA ÇIKTI”

Sanırım sektörde herkes özellikle teknoloji ve lojistik 4.0 çalışmalarının önemini bir kez daha bu dönemde anladı. Ayrıca Covid-19, krize rağmen verimlilik sağlamamız ve dolayısı ile müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitemizi artırmamız için gereken kasımızı da arttırmış oldu. Mikro dağıtım çok ön plana çıktı, şirketlerin bu manada kendi iç organizasyonlarını geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Alışan Açısından 2020 Yılı

“2020’DE YÜZDE 20 SEVİYELERİNE YAKIN BÜYÜDÜK”

1985 yılında 20 araçlık bir filo ile kurulan Alışan Lojistik bugün 450 adet öz mal araç filosuna ulaşmış durumda ve Türkiye genelinde 16 farklı lokasyonda yaklaşık bin 400 çalışanımız mevcut. Kuruluşumuzun 35. yılını kutladığımız 2020 yılı içinde de, son yıllarda olduğu gibi, yüzde 20 seviyelerine yakın bir büyümeye ulaştık. Bu dönemde de Alışan Lojistik olarak, ülke çapındaki coğrafi büyümemizi sürdürdük, filomuzu gençleştirdik ve tüm operasyonlarımızda yenilikler yaratabilmek için Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik.

2021 Öngörüsü

"LOJİSTİK HIZLI BİR BÜYÜME TRENDİNE GİRECEK"

Lojistik sektörünün hızlı bir büyüme trendine gireceği kanısındayım. Senelerdir hepimizin gündeminde daha çok demir yolunu, deniz taşımacılığını ve dolayısıyla intermodal taşıma modlarını kullanmak vardı. Bu dönemde bu alanlardaki gelişmelere daha fazla şahit olacağız.

Ayrıca, özellikle e-ticarette korona sonrasında mecburi değişiklikler görüldü; bu sebeple daha yaygın depoculuk ve mikro dağıtım faaliyetleri gündemimize geldi, önümüzdeki yıl da gündemde olmaya devam edecek. Zira stok politikaları değişti, değişiyor. ‘Tam zamanında’ ürün politikası, karantina dönemi sonrasında yeniden tasarlanacak bir üretim politikası haline geldi. Artık kurumlar, belirsizliklere karşı envanterlerini yeniden ayarlayacak ve daha fazla stok tutma eğiliminde olacaklar. Biz de Alışan Lojistik olarak tüm bu öngörülere karşı tedbirlerimizi aldık.

Etiketler :