“50 yılın en yüksek cirosunu elde ettik”

“50 yılın en yüksek cirosunu elde ettik”

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye’nin önemli otomotiv parça tedarikçilerinden Motor AŞİN, geçtiğimiz yıl 50. yaşını kutladı. Motor AŞİN CEO’su Saim Aşçı, “Geçtiğimiz yıl 50 yılın en yüksek cirosunu elde ettik ve 2020’ye göre döviz bazında yüzde 25 büyüdük” dedi.

motor-asin-ceosu-saim-asci-12.jpeg

Türkiye’nin en önemli satış sonrası yedek parça tedarikçilerinden olan Motor AŞİN, 2021’de kuruluşunun 50. yılını kutladı. “Her parçada biz varız” ve “En yakınınızda biz varız” mottoları ile tanınan Motor AŞİN, 200'den fazla premium yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapıyor  MOTOR AŞİN sanayilerde yedek parça işi ile uğraşan firma ve servislere ithal ettiği, ürettiği ve yurtiçinde tedarik ettiği ürünlerin dağıtımını yapıyor. Yani son tüketici ile çalışmıyor. Bir nevi de lojistik işi yapıyor diyebiliriz. Çünkü MOTOR AŞİN’in işlerinin çok önemli bir kısmını dağıtım, depolama ve talep toplama oluşturuyor. Türkiye genelindeki sanayilere günlük 2 bin 500 adet paketin dağıtımını yapan Motor AŞİN, bu dağıtımın yüzde 30’unu kendi araçları (25 adet) ile yapıyor. Satış ağında 3 binden fazla müşterisi bulunan Motor AŞİN’in işlerinin yüzde 60’ını ağır vasıta, yüzde 40’ını ise binek parçaları oluşturuyor. Firma, yılda 20 binden fazla ürün çeşidini ithal ediyor, bu ürünlerin 50 binini de iç piyasadan tedarik ediyor. Ayrıca kendisine ait ASPart markası ile de yedek parça üretiminde bulunuyor.

“2021’İ 50 YILIN EN YÜKSEK CİROSU İLE KAPATTIK”

yesillojistikciler.com olarak MOTOR AŞİN CEOsu Saim Aşçı ile Motor AŞİN’in gelecek vizyonu ve yedek parça ve otomotiv sektöründe yaşanan çip ve tedarik zincirinde karşılaşılan sorunlar gibi güncel konuları konuştuk.

“Geçtiğimiz yıl MOTOR AŞİN açısından son derece verimli geçti” diyen Saim Aşçı, 50 yılın en yüksek cirosunu elde ettiklerini ve 2020’ye göre geçtiğimiz yıl döviz bazında yüzde 25 büyüdüklerini ifade etti.

Dünya‘da ise 2021 yılının pandeminin bütünüyle hissedildiği bir yıl olduğunu ifade eden Saim Aşçı, “2021’de global ekonominin dinamikleri ve dengeleri ciddi anlamda etkilendi. Otomotiv sektöründe ise çip krizi en öne çıkan sorun oldu. Çip krizi ile birlikte araç üreticileri araçlarını tamamlamakta ve teslim etmekte sorunlar yaşadılar” dedi.

TÜRKİYE‘NİN İHRACAT REKORTMENİ OTOMOTİVDE YAŞANAN ÇİP KRİZİNDEN DOLAYI YÜZDE 12-15 ARASINDA KAYIP YAŞADI

Çip krizinin tüm dünya otomotiv sektörünü ve bileşenlerini etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilediğini vurgulayan Aşçı, “Türkiye’nin 2021’deki ihracatında rekor kırılsa da otomotivde yaşanan çip krizinin etkisiyle yüzde 12-15 arasında bir kaybın olduğu söylenebilir” dedi ve çip krizinin ne zaman biteceğine yönelik öngörüsünü paylaştı: “Çip krizi arz-talep dengesindeki sıkıntıdan kaynaklanan bir problem. Çip krizi bir hammadde krizi değil. Bu nedenle çözülmeyecek bir kriz değil. Özellikle pandemi ile birlikte sadece otomotivde değil, tüketici elektroniğinde de aşırı talep oluştu. Bu talebe karşılık pazara yeni oyuncular yatırımlar yapmış  ve çip üretecileri kapasite artırımına gitmiş olsa da bunun yansımasının 2022’nin sonu 2023’ün başından önce olacağını düşünmüyoruz. Farklı bir sorun olmaz ise çip krizi 2023’ün ilk yarısında regüle edilebilecek bir kriz olarak karşımızda duruyor”

“TÜRKİYE’NİN KONUMU PANDEMİDE LOJİSTİK AÇISINDAN AVANTAJ SAĞLADI”

Çip krizinden dolayı yaşananların yedek parça sektörünü nasıl etkilediğini ve etkileyeceğini ise Aşçı şu sözlerle açıkladı: “Yedek parça sektöründe satış sonrası hizmetler bağlamında 2021 ve devamında 2022’ye sarkacak şekilde tedarik zincirinin zamanında parçaya ulaşma ve üretimde hammadde sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağını ve bu durumun bizleri etkilediğini ve etkilemeye devam edeceğini düşünüyorum. Konuyla ilgili Türkiye özelinde ise şunları söyleyebilirim: Ülkemizin bulunduğu konumunun pandemi sürecinin lojistik yönünden oluşturduğu dezavantajları, fırsata çevirdi. Her sektör gibi otomotiv yedek parça sektörü de 2021 yılında en iyi satış rakamlarının gördü. Bunun en en önemli nedeni Uzakdoğu menşeili ürünlerin tedarik zincirindeki kırılmadan dolayı yaşadığı teslimat problemlerine karşın ülkemizdeki yedek parça distribütörleri ve üreticilerinin bunu en avantajlı bir şekilde hem iç piyasa hem de ihracat pazarında çok iyi değerlendirmesi oldu.

“2022’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU YÜKSEK MALİYETLİ YEDEK PARÇA OLACAKTIR”

Dünyada tedarik zincirindeki sorun aynen çip krizindeki gibi devam ediyor. Yakın zamanda da bitecek gibi görünmüyor. Pandemiden dolayı dünyanın üretim merkezi Uzakdoğu’da ürünlerin üretiminde ve tedarikinde sorunlar yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu durum Türkiye’yi “ihracat” açısından olumlu yönde etkiliyor gibi gözükse de sorun uzun vadede fiyat artışlarını ve parça bulunamama problemlerini beraberinde getirecek. Konuyla ilgili Saim Aşçı şunları ekledi: “Tedarik zincirinde yaşanan sorun 2022’de devam edecek. Otomotiv parça fiyatları artıyor. Ürüne ulaşmanın zor olmasından dolayı fiyatların yukarı çıkacağı öngörülebilir.  Bizim sektörümüzde bakım malzemeleri başta olmak üzere adet bazında  sirkülasyonu yüksek ürünlerin istenen miktarda tedarik edilmesinde ciddi problemlerle karşılaşıldı. Bunun en önemli nedenlerinden biri lojistik zincirinde aksama diğeri ise üretim bandında yaşanan hammadde sıkıntısı. Yedek parçada 2022’nin en önemli sorunu hammaddeye erişim veya yüksek maliyet olacaktır. Bu sorun karşımıza yüksek fiyatlı yedek parçalar olarak çıkacaktır. Tedarik zinciri krizinin 2023’te de devam edeceğini öngörüyoruz. Bu kriz her sektöre ve her ürüne yansıyacaktır. Tedarik zincirindeki krizden dolayı şu ana kadar Uzakdoğu menşeili yedek parça fiyatlarında yüzde 35-50, Avrupa menşeli ürünlerde ise yüzde 10-15 arasında artış oldu.

motor-asin-ceosu-saim-asci-3.jpg

“ŞUBELEŞME ÜZERİNE BİR KAÇ YENİ PROJEMİZ OLACAK”

MOTOR AŞİN olarak müşteri odaklı hizmeti daha ileriye götürmek için çalıştıklarını söyleyen Aşçı, firmalarının rakiplerine göre avantajlarını ve 2022 yılı hedeflerini anlattı: “Biz firma olarak yedek parçada tanınmış, kaliteli 200’den fazla premium markanın distribütörlerinden biriyiz. Ayrıca geniş dağıtım ağı ile ve ülke çapına yayılmış şubelerimizle müşterilerimize yakınız ve daha hızlı hizmet ediyoruz. Bunlar bizi rakiplerimize göre öne çıkartan avantajlarımız. 2022’de de şubeleşme üzerine yeni birkaç projemiz olacak. Bu da toplam kadromuzu 275’ten 300’ün üstüne çıkaracak. Ayrıca ürün çeşitliliğinde farklı araç grubuna girmek ve mevcut araçlardaki çeşitliliğimizi artırmak için projeler yapıyoruz.50 yıllık bir firma olan MOTOR AŞİN’i daha profesyonel bir seviyeye getirmek için birçok projemiz var. Örneğin stratejik pazarlama, aile şirketlerinde kurumsallaşma, yetkin insan kaynakları gibi güncel konular birincil hedeflerimiz. İnsan odaklı projeler üretmeyi hedefliyoruz. Kurum içindeki her bir çalışanın yetkinliklerini akademik anlamda Aşin Akademi eğitim kurumumuzla geliştiriyoruz. Günün sonunda ekip arkadaşlarımız hem kişisel gelişim olarak kendilerini daha iyi seviyelere getiriyorlar, hem de kariyer planlamasında daha üst pozisyonlara aday olabiliyorlar.”

“ELEKTRİKLİ ARAÇ TRENDİNE KARŞI DA HAZIRLIKLI OLAMAMIZ GEREKİYOR”

Aşçı son olarak tüm dünyada trend olan ve gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer kaplayan elektrikli araçların yedek parça sektörünü nasıl etkileyeceği ile ilgili görüşlerini anlattı. Aşçı, “Değişen trendlere göre biz ve bizim gibi yedek parça firmaları yeni sistem araçların parçalarının tedarikini yapmak zorunda kalacak. Fakat ülkemizin elektrikli araç trendinde istenilen seviyiye ulaşması ve yedek parça piyasasını etkileyecek boyuta gelmesi 2035 yılından önce olmayacaktır. Özellikle ticari grupta elektrikli araca geçiş binek araçlara göre daha sonra olacaktır. Tüm bunlarla beraber dijitalleşme öngörülen süreleri çok öncelediğinden elektrikli araç trendine karşı da bir yandan hazır olmamız gerekiyor. Firma olarak bu konuda neler yapabileceğimiz ve ne tür stratejiler ortaya koyacağımız konusunda çeşitli çalışmalar yapıyoruz.