Dev yazılım şirketleri ile işbirliği yaptık, lojistikçilerin sorunlarını çözen özel yazılımlar geliştiriyoruz

Dev yazılım şirketleri ile işbirliği yaptık, lojistikçilerin sorunlarını çözen özel yazılımlar geliştiriyoruz

Başta lojistik olmak üzere birçok sektöre özel yazılımlar geliştiren ve kuruluşunun ilk yılında ihracat yapan Vericom Teknoloji, uluslararası dev yazılım şirketleri ile önemli işbirliklerine imza atıyor. Vericom Teknoloji A.Ş. Yönetici Ortağı Sinan Yalçın, “Geliştirdiğimiz Nakliye Yönetim uygulaması uluslararası nakliyecinin karşılaştığı birçok soruna çözüm sunuyor” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Bu yılın başında Sinan Yalçın tarafından kurulan Vericom Teknoloji A.Ş., başta lojistik olmak üzere çok çeşitli sektörlere bilgi teknolojileri ve yazılım konularında çözümler sunuyor. Daha önce birçok şirkette yazılım ve proje geliştirme departmanlarında görevler yapan Vericom Teknoloji A.Ş. Yönetici Ortağı Sinan Yalçın, www.yesillojistikciler.com'a gelecekle ilgili hedeflerini ve şu an yürüttükleri projeleri anlattı.

“KURULDUĞUMUZ İLK YILDA YAZILIM İHRACATI GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Bu yılın ilk çeyreğinde kurulduk. Yeni bir kuruluş olmamıza rağmen kısa sürede hem yurtiçi hem de yurtdışında nakliye ve dağıtım işi yapan önemli sayılabilecek kapasitedeki şirketlere kendi süreçlerine özel yazılımlar geliştirdik” diyen Sinan Yalçın, kuruldukları ilk yılda yazılım ihracatı gerçekleştirme başarısı gösterdiklerini söyledi. Yalçın, ilk yazılım ihracatlarını uluslararası nakliye alanında faaliyet gösteren müşterilerine yaptıklarını kaydetti. 

“3 DİLDE HİZMET VEREN NAKLİYE YÖNETİMİ UYGULAMASI GELİŞTİRDİK”

Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde hizmet verdiklerini ifade eden Yalçın, “Karayolu, denizyolu, demiryolu ve intermodal süreçlerini kapsayan, sadece nakliye operasyonlarını yönetmekle yetinmeyip tedarikçi ve tedarikçi araç ve sürücüleri, müşteri, alış ve satış faturaları, TIR Karnesi ve UBAK yönetimi, sürücü ve araç hesapları ve terminaldeki araç ve konteynerların anlık olarak izlenmesi gibi bir çok katma değerli özellikleri de içinde barındıran bir Nakliye Yönetimi uygulaması geliştirdik. Şu anda Türkiye ve yurtdışında 4 farklı şirket tarafından aktif olarak kullanılıyor” dedi ve ekledi: "Web tabanlı çalışan bu operasyonel uygulamamız esnek ve modüler bir alt yapıya sahip, en güncel teknolojiler kullanarak geliştirildi. Araç takip sistemleri ve müşterilerimizin ya da tedarikçilerinin kullandığı diğer ERP sistemleri ile entegre çalışabilmektedir.”

“YÜKLEME-BOŞALTMA NOKTALARINDAKİ SÜREÇ AKSAKLIKLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRİYORUZ”

Vericom’un genişleyip büyüyen ve karma karışık hale gelen iş süreçleriyle beraber kaçılmaz olarak ortaya çıkan yönetim zafiyetlerini ve veri kontrolünü, bağımsız çalışan sistemler için aynı dili konuşan ve çok hızlı çalışan yapılar kurarak insan eli değmeden uçtan uca çalışan tam entegre çözümleri sunduğunu ifade eden Yalçın, şöyle devam etti: “Nakliye sektöründe büyük bir problem olarak deneyimlediğimiz yükleme ve boşaltma noktalarındaki süreç aksaklıkları çözüme kavuşturmak amacıyla bir mobil uygulama geliştiriyoruz. E-POD olarak adlandırdığımız bu uygulama ERP yada Nakliye Yönetim yazılımları ile tam entegre çalışacak, kendisine görev atanan sürücü yükleme noktasında ve boşaltma noktalarında irsaliye, CMR gibi teslimat evraklarını varsa hasar bildirim formu ile hasar fotoğraflarını anlık olarak bildirecektir. Uygulamanın yüklü olduğu cep telefonun GPS özelliği sayesinde gerçek teslimat ya da yükleme noktasının dışında işlem yapmayı engelleyerek müşterilerimizin doğru yerde doğru veriye ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.  Aynı zamanda özellikle uluslararası karayolu nakliye sefer sürelerinin uzun olması sebebiyle CMR gibi teslimat evraklarının hızlı bir biçimde operasyona ve yük sahibi müşterilere aktarılmasını bu sayede navlun ödemeleri gibi finansal süreçlerin daha hızlı ilerlemesini hedefliyoruz. Özellikle mal teslimatlarında teslim edilen ürünlerin teslimat evrakları ya da hasarlı teslimat varsa hasar tutanakı ile birlikte hasarlı ürün resimlerinin çekilmesi ve bunların ilgili seferle ilişkisini sağlamak yönetilmesi gereken ayrı bir iş. Çoğu zaman yurtdışı taşımalarında CMR gibi evrakların merkez birime geç gelmesi sebebiyle ödeme süreçlerinin aksadığı yaşanmıştır. Biz bu noktada müşterilerimizin kullandıkları sistemlerle ya da bizim uygulamalarımızla tam entegre çalışan bir mobil uygulama geliştiriyoruz. Sürücü kendisine atanan seferi ve seferin detayında ki yükleme boşaltma noktalarını mobil uygulama sayesinde görebilecek, teslimat noktasında teslimat evrakının fotoğrafını çekip doğrudan merkezi sisteme anlık olarak aktaracak. Hatta bu aşamada yük sahibi müşterilere istekleri doğrultusunda bilgilendirme mesajları da göndereceğiz. Yükleme noktalarında sürücü daha o noktaya gelmeden nereden ne yükleyeceği ve yük ile ilgili diğer bilgileri görebilecek, yükleme noktasının rotasını uygulama üzerinden görüntüleyebilecek. GPS teknolojisini kullanarak işlemin o noktada yapılıp yapılmadığını, noktada yapılması gereken işi yapmadan ayrılan personele noktadan ayrıldığını anlayarak bildirimler göndermeyi planlıyoruz.”

“MAERSK GTD İLE BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPTIK”

Vericom’un blockchain teknoloji konusunda önemli bir işbirliğine imza attığını belirten Yalçın, “Maersk GTD, A.P. Moller-Maersk Grubu tarafından kurulan yeni bir blockchain teknoloji şirketidir. IBM ile birlikte TradeLens adını verdikleri bir platform geliştirdiler. TradeLens, büyük endüstri oyuncuları tarafından desteklenen blockchain teknolojisi ile desteklenmiş açık ve tarafsız bir endüstri platformudur. Konteyner taşıma şirketleri, liman işletmecileri, 3PL global ve lokal nakliye şirketleri gibi tarafları bulunuyor. Yükün konşimento hazırlandığı andan itibaren lokal nakliyesi, liman ve gemide geçen tüm süreçlerinde yük ile ilgili tüm bilgilere blockchain teknolojisi ile güvenli bir biçimde erişilmesi ve dağıtılmasını sağlanıyor. Biz Vericom olarak bu platformun dışarıya sağladığı servislerle entegre olmak ve Türkiye’de faaliyet gösteren tedarik zinciri şirketlerine bu alanda danışmanlık vermek amacıyla doğrudan Maersk GTD ile bir sözleşme imzaladık. TradeLens ile entegre olmak isteyen firmalara bu alanda danışmanlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz” dedi. 

"RUS YAZILIM DEVİNİN TÜRKİYE ÇÖZÜM ORTAĞI OLDUK”

“Rusya ve BDT ülkelerinde iş yazılımları alanında yüzde 80’in üzerinde pazar payına sahip, 1991 yılında kurulmuş, Yandex’in yatırımcı şirketleri tarafından yatırım almış kurumsal iş yazılımları üreten şirketin Türkiye çözüm ortağı olduk” diyen Yalçın, bunun ajandalarındaki en kritik konuyu oluşturduğunu belirtti. Tedarik zinciri sektörüne uygun çözümleri ilerleyen dönemlerde bu platform alt yapısı ile sunmayı hedeflediklerini anlatan Yalçın, “Rusya ve BDT ülkelerinde çok önemli pazar payına sahip bir yazılım şirketinin Türkiye’ deki çözüm ortağı olduk. 1991 yılında kurulan şirket aynı zamanda Yandex’in yatırımcılarından da yatırım almış. Geliştirdikleri çok önemli ürünleri ve yazılım geliştirme platformları bulunmakta. Ürünlerin Türkiye’de yaygınlaşması ve bizim sektörel bilgi ve tecrübelerimizle bu platformu kullanarak yeni yazılımlar geliştirmeyi hedefliyoruz. Böylece yazılımlarımızı bu kanal vasıtasıyla ihraç etmeyi planlıyoruz, sadece Rusya değil Avrupa’ da bir çok çözüm ortağı bulunuyor” diye konuştu. 

Etiketler :