DKV nakliyeciye artık yük de bulacak

DKV nakliyeciye artık yük de bulacak

ÖZEL RÖPORTAJ - DKV Euro Service Türkiye 2021 yılını da hızlı büyüme ile tamamlıyor. Sektöre sunduğu yeni ürünler ve sektöre özel ürün güncellemeleri ile nakliyecilerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.

dkv-live-yeni.jpg

Avrupa taşımacılık sektöründe nakitsiz yol yardım hizmetinde lider konumda bulunan DKV Euro Service; yakıt ve servis kartı DKV CARD ve tamamlayıcı hizmetlerle ticari filoların optimize edilmesine ve yönetilmesine yönelik birçok ürün sunuyor. 44 ülkede hizmet veren DKV Euro Service, 100 bini aşkın kabul noktası ile sektörün en büyük tedarik ağına sahip. Ayrıca DKV Euro Service, taşımacılık şirketlerinin uygun fiyatlı yakıt almalarına, hareket halinde olmalarına ve daha verimli çalışmalarına yönelik önemli çözümler sunuyor. Ürün ve hizmet çeşitliliğini giderek artıran DKV Euro Service, Türkiye’de de çok önemli büyüme rakamlarına imza atıyor. DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer yesillojistikciler.com'a DKV Euro Service’in global çalışmaları, gelecekle ilgili planları ve firmanın Türkiye’deki durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer’in açıklamaları…

“HER SEGMENTTE HEDEFLERİMİZİN ÜSTÜNDE BÜYÜDÜK”

DKV Euro Service Türkiye olarak 2021 yılı bizim açımızdan çok başarılı bir yıl oldu. Globalde de 2021 yılı DKV açısından başarılı bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl DKV’nin tüm ülke ofisleri içinde en iyi gelişme gösteren 3 ülkeden biriydik.  Benzer başarıya bu yıl da imza atacağımızı düşünüyorum. 2021’de DKV Euro Service Türkiye olarak her segmentte hedeflerimizin çok üstünde bir büyüme gerçekleştirdik. Türkiye ihracatının rekorlar kırıyor olması bu büyümede önemli etkenlerden biri oldu diyebilirim. Pandemide lojistik sektöründe işler arttı ve bu durum bize de yansıdı.”

“TÜRK NAKLİYECİSİ İÇİN YENİ HİZMETLER SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

“DKV Euro Service olarak son 2-3 yıldır çok dinamiğiz, çok atağız. DKV merkez Türk nakliye sektöründe talepleri değerlendirme konusunda çok istekli. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde sektöre güzel sürprizlerimiz olabilir. Türkiye pazarı Avrupa’nın 4. büyük pazarı. Türkiye pazarı birçok açıdan DKV’ye önemli katkılar ve değişimler sunacaktır.

Şu an 44 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu yıl Kazakistan ve Kuzey Makedonya’yı dahil ettik. 2022’de Türki Cumhuriyetleri dahil etmeyi planlıyoruz.”

DKV CARD’IN HİZMET ALANLARININ GENİŞLEMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

“Akıllı teknoloji çözümleri sağlayan DKV LIVE kutusu ile nakliye şirketlerinin filo ve tank yönetimlerini dijitalleştiriyoruz. Böylece filonun gerçek zamanlı takibi ve daha etkin kullanımı mümkün oluyor. Verimliliği artırıyoruz, rekabet potansiyelini yükseltiyoruz ve sürdürülebilirliği destekliyoruz. DKV LIVE kutusu uzaktan takograf verilerinin yüklenmesi ve saklanması ile araç eşleştirme yaparak şüpheli kullanımlardan anında haberdar olma, yakıt deposunun doluluk takibi, sürücü davranışını analiz ederek verimliliği artırma, araç filosunun gerçek zamanlı takibi ve daha etkin kullanımını sağlıyor.

“DKV LIVE, NAKLİYECİNİN YÜK BULMASINA DESTEK VERECEK”

“DKV Live küçük bir kutu. Bunu araca taktığınız zaman aracın konumunu takip edebiliyorsunuz, aracın doğru noktadan yakıt almasını sağlıyorsunuz. Yakıt güvenliğini artırabiliyorsunuz. Araç için en doğru rotayı belirleyebiliyorsunuz. Bunların dışında firmalar bu ürünümüzle yük de bulabiliyor. Bulundukları noktadan yük araması yapabiliyor. Avrupa’da en çok kullanılan iki yük platformu ile anlaşma yaptık. Aslında müşterilerimizin araçlarını en verimli şekilde kullanmaları ve çevreye daha az zarar vermeleri adına biz elimizden gelen her türlü desteği vermeye başladık.

DKV Live üzerinden yük bulma özelliği yaklaşık 3 aydır var. Türk nakliyecisi de bu uygulama üzerinden yük bulacaktır. Bu ürünümüzü kullananlar cihaz üzerinden yakınlarda yük varsa teklif yapabiliyorlar. Ürün yeni, gelecek yıl daha yoğun kullanılmaya başlanacaktır.”

“DKV BOX EUROPE’UN DA ETKİSİ İLE MÜŞTERİ SAYIMIZDA ÖNEMLİ ARTIŞ OLDU”

“DKV Euro Service’in en önemli ürünlerinden DKV Box Europe, Avrupa’daki bütün önemli paralı yolların ücretlerinin tek kutu ile kolayca ve hızla ödenebilmesi için tasarlanan bir geçiş kutusu. Avrupa’da EETS (Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti) sistemine geçilmesinin ardından geliştirilmiş bir ürünümüz. Şu an nakliyecilerin hızlı, kolayca ve ekstra maliyet olmadan tek kutuyla 11 ülkeyi (İtalya, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Avusturya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Polonya, İsviçre) geçmelerini sağlıyor. DKV Box Europe’da her şey, yani bütün geçiş sistemleri dijital.

2021’de DKV Türkiye olarak müşteri sayımızda çok önemli bir artış oldu. Merkezde her ay rekor seviyede yeni müşteri getiren ofis olarak görülüyoruz. EETS (Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti) sistemi sayesinde DKV Box Europe kutusu Bulgaristan ve Macaristan’da geçerli olmaya başlayınca bu durum müşteri sayımızın artışına olumlu yansıdı.”

dkv-appgo.jpg

KAMYONDAN İNMEDEN TEMASSIZ YAKIT ÖDEME SİSTEMİ

“Günümüzde her şey hızla dijitalleşiyor. Bizim bu zamana kadar bütün işlerimiz kart ile yapılıyordu. Oysa günümüzde işlerin çok önemli bir kısmı dijitalleşiyor. Biz de bu gelişime çok hızla adapte olduk ve olmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme artık mobilde daha yaygınlaşmaya başladı. DKV olarak biz de DKV APP’i devreye aldık. DKV APP & GO mobil uygulaması ile temassız yakıt alım dönemini başlattık. Şu an bütün istasyonlarda geçerli değil ama bir kısım istasyonlarda sürücüler aldıkları yakıtı mobil uygulama üzerinden temassız ödeyebiliyor. Şu anda 1400 noktada geçerli olan bu uygulama çok yakında daha da yaygınlaşacak ve şoförlerimiz artık aracından inmeden temassız bir şekilde yakıtlarını alabilecek. Sürücülerin istasyonda aldıkları yakıtı mobil uygulama üzerinden temassız ödemelerini sağlayan teknoloji, zamandan kazandırdığı kadar virüsün yayılması riskini de azaltıyor.”

DKV’DEN ÇEVRECİ KART

“Öte yandan DKV Card Climate oldukça popülerleşti. DKV Card Climate nedir? Çevreye katkı sağlamak isteyen firmalar standart DKV Card haricinde Card Climate alıyor. Yapmış olduğu yakıt alımı üzerinden belli bir para ödüyor. Örneğin dizel yakıt tüketiyorsa biraz daha fazla para ödüyor ama LNG, CNG tüketiyorsa daha düşük miktarda para ödüyor. Aslında litre üzerinden çevreci kuruluşlara belli bir bağış yapıyor. Card Climate, Avrupa’da oldukça fazla kullanılıyor.”

DKV’NİN YEŞİL MİSYONU

“DKV Mobility, sürdürülebilirlik alanında önemli adımları içeren ‘Yeşil Misyon’ programını sahipleniyor. DKV’nin 2021 Global Sürdürülebilirlik Raporu’nda; ‘DKV 2023’e kadar karbon emisyonunu azaltarak iklime olumlu katkıda bulunan bir kurum olmayı, 2030’a kadar 250 bin sözleşmeli ortağına karbondioksit salınımlarını yüzde 30 azaltmaları için destek olmayı, sürdürülebilir ürün ve hizmet portföyünü genişletmeyi’ amaçlıyor. DKV olarak biz müşterilerimize bu konuda her türlü desteği vermek için gerekli altyapıyı kurma konusunu misyon edindik. Bu doğrultuda ne yapıyoruz? Örneğin elektrikli şarj noktaları ile ilgili sayıyı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Avrupa’da elektrikli şarj noktası 200 bine ulaştı. Bunun haricinde bizim bir şirketimiz var ve bu şirketimiz talep eden firmaların kendi ofislerine veya çalışanların evlerine elektrikli şarj noktaları kurabiliyor.”

ALTERNATİF YAKIT İSTASYONLARI

“DKV olarak ayrıca LNG, CNG, HVO ve R33 gibi alternatif yakıtlara yöneldik. Anlaşmalı firmalarımız arasında bu tarz yakıt istasyonlarının sayısını artırdık. Şu an toplam 18 bin istasyonda bu tarz alternatif yakıtları sunuyoruz. Böylesi geniş alternatif yakıt ağına sahip tek firmayız.”

Etiketler :