“E-ticaret lojistiği için depo kapasitemizi yaklaşık yüzde 50 artırdık”

“E-ticaret lojistiği için depo kapasitemizi yaklaşık yüzde 50 artırdık”

ÖZEL RÖPORTAJ - “E-ticaretin lojistiğine yatırım yapan ilk şirketiz” diyen Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, “E-ticaret lojistiğini yönettiğimiz tüm markalarda süreçlerimiz, alanında uzman ekipler tarafından titizlikle ele alınıyor. Stok doğruluğunda binde 1’lik hata oranı, yüzde 99,9 kargoya zamanında teslimat gibi son derece iddialı hedeflere bu dönüşümü sahiplenerek ulaştık” dedi.

sertrans-tesis.jpg“2020’DE E-TİCARETİN YILDIZI ÇOK DAHA FAZLA PARLADI”

Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, yesillojistikciler.com'a önemli açıklamalarda bulundu.  2020’nin tüm dünya ve Türkiye için pek çok alanda mücadele verilmesi gereken bir yıl olduğunu ifade eden Batuhan Keleş, pandemi krizine rağmen geçtiğimiz yılın birçok fırsatı da içinde barındırdığını belirtti. Batuhan Keleş, “Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik en önemli gündem maddeleri haline geldi ve e-ticaretin yıldızı çok daha fazla parladı. Büyük bir kitle, bu dönemde e-ticaretle tanıştı” diye açıklama yaptı.

“ÖZELLİKLE E-TİCARET LOJİSTİĞİ ALANINDA BÜYÜDÜK”

Sertrans Lojistik olarak 2020 yılında özellikle e-ticaret lojistiği alanında büyüdüklerini söyleyen Keleş şöyle devam etti:”Hadımköy tesisimize yaptığımız 40 bin metrekarelik yeni yatırımla mevcut depo kapasitemizi yüzde 50 artırdık. Bu yatırım özellikle e-ticaret lojistiği alanındaki büyüme kararlılığımızın bir göstergesi oldu. Aynı dönemde İzmir ve Almanya ofislerimizi açtık. Özellikle Almanya ofisinin açılmış olması şirketimizin yurt dışı büyüme hedefleri açısından önemli bir adımdı. Benzer şekilde İzmir ofisi de Ege Bölgesi’nin tamamında aksiyon alanlarımızı geliştirme açısından önemli oldu.”

“SERTRANS OLARAK YENİ YAKLAŞIMIN LİDERLİĞİNİ ÜSTLENECEĞİZ”

“Covid-19 salgını temelde sektörde neleri değiştirdi?” şeklindeki sorumuzu Batuhan Keleş şöyle cevaplandırdı: “Önümüzdeki dönemde sosyal dokuda ciddi bir değişim söz konusu olabilir. Ekonomik ve finansal nizam sosyal dokuyu, sosyal doku da makro politikaları belirliyor. Yerelleşmenin ağırlık kazanacağı bir döneme giriyoruz. Üretim ve lojistik hub merkezlerinin değişeceği; online ticaret ve dijital paranın yaygınlaşacağı bir dünya göreceğiz. Bu süreçte tüketiciler ile markalar, markalar ile üreticiler, üreticiler ile tedarikçiler arasındaki bağlar güçlenirken; lojistik sektörü bu küresel zincirin aksamadan, hızlı ve verimli bir şekilde yürümesi için çok daha stratejik bir rolü ve önemli kritik sorumlulukları üstlenecek. Tüketici artık lojistik sektörü için de işin merkezine geldi. Biz tüketicinin sektörümüz için de işin merkezine geldiği bu yeni yaklaşımın adına B4B4C yani “Business For Business For Consumer” dedik. Lojistik dünyası için yepyeni olan bu kavramın sektörümüz açısından da önemli bir değişimin mihenk taşı olacağını öngörüyoruz ve Sertrans olarak bu yeni yaklaşımın liderliğini üstleneceğiz.

“YAKLAŞIK 5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT TAŞIMASI GERÇEKLEŞTİRDİK”

2020 yılında Sertrans olarak pek çok yatırımı aynı anda gerçekleştirdikleri bir yıl olduğunu belirten Keleş, e-ticaret lojistiği depo kapasitelerini yaklaşık yüzde 50 artırdıklarını kaydetti. “Bu yatırım sayesinde adeta bir istihdam merkezi olduk. Hizmet ağımızı genişletmeye yönelik yurt içi ve yurt dışında yeni ofislerimizi açmaya devam ettik. Almanya ofisimizin açılışıyla markamızın gücünü yurt dışına taşıdık. 2021 yılının ilk çeyreğinde açmayı hedeflediğimiz Almanya deposuyla ülkemizdeki e-ihracatın büyüme sürecine de destek olacağımıza inanıyoruz” diyen Keleş şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde yurt dışında yeni açılacak olan ofis ve depolarımızla bu alana olan desteğimiz katlanarak devam edecek. Sertrans olarak bu yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ihracat taşıması gerçekleştirdik. Bu anlamda yıllardır Türk ihracatçısına desteğimizi sürdürüyoruz, önümüzdeki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ticaretin en hızlı gelişen alanı olan e-ticaretin lojistiğine yatırım yapan ilk şirketiz. 100 bin metrekareyi aşan depolama alanımız ve milyonlarca ürün kapasitemizle ülkemizde ve dünyada pek çok markaya hizmet sunuyoruz. Ürünlerin paketlenmesinden fiyat etiketlerine, ütüsünden stok kontrolüne kadar müşteri talepleri doğrultusunda geniş yelpazede hızlı ve esnek çözümler sağlıyoruz. Markalarımız için e-ticaretin ne denli önemli olduğunun bilinciyle hareket ederek, operasyonel süreçlerimizin iyileştirilmesine yönelik adımlar atıyoruz. E-ticaret lojistiğini yönettiğimiz tüm markalarda süreçlerimiz, alanında uzman ekipler tarafından titizlikle ele alınıyor. Stok doğruluğunda binde 1’lik hata oranı, yüzde 99,9 kargoya zamanında teslimat gibi son derece iddialı hedeflere bu dönüşümü sahiplenerek ulaştık.”

“DİJİTALLEŞME VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 2021’İN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ OLACAK”

Dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin 2021 yılında da en önemli gündem maddeleri olacağını vurgulayan Keleş, 2020’nin son çeyreğinde ihracat rakamlarındaki artış trendinin bu yıl da süreceğini söyledi. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren birçok sektörde yaşanan talep azalımının geçmiş kayıpları telafi edecek seviyede iyileşmesini beklediklerini belirten Keleş, “Avrupa’da Almanya, Benelux, İspanya & Portekiz, İtalya ve Fransa ithalat/ihracat parsiyel ve hızlı taşımada sektör lideri olan bir firma olarak, bu ülkelerle olan hacmimizi sadece tekstil ve otomotiv olarak görmüyor; tüm sektörler olarak büyümeye devam ediyoruz ve aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :