“E-Ticaret Odaklı Dağıtım Anlayışımız ile Büyümeye Devam Ediyoruz”

“E-Ticaret Odaklı Dağıtım Anlayışımız ile Büyümeye Devam Ediyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - KARGOMsende Genel Müdürü Cem Hakan Özyiğit, “KARGOMsende’yi faaliyete geçirmeden önce gerek e-ticaret firmalarının gerekse nihai alıcıların pandemi sonrası değişen ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate aldık ve ürün özelliklerimizi bu yönde tasarladık. Alıcıya teslimat için 4 saatlik bir zaman dilimi ve canlı harita üzerinden takip imkanı sunarak tüm kontrolün alıcıda olmasını sağladık. Sektörde bu hizmeti “81 ilde” sunan ilk ve tek yeni nesil dağıtım firmasıyız”

sft-kargomsende.jpg

Son yıllarda e-ticaret üzerinde alışveriş hacmi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artıyor. Özellikle pandeminin etkisi ile e-ticaret daha da hızlı büyümeye başladı.

İnsanların önemli bir bölümü geleneksel alışverişin yerine e-ticareti tercih etmeye başladı. Peki neden? Dijital altyapının gelişmesi, modern insanın alışverişe çok fazla zaman ayırmak istememesi, evden çalışmanın artması gibi nedenler e-ticareti büyütüyor. Tabii burada gelişen dijital altyapının güvenli alışveriş imkanı sunması da önemli bir etkenlerden biri.

Ancak insanlar bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla aldıkları ürünlerin zamanında, belirttikleri adrese ve sağlam bir şekilde ulaşmasını istiyor. Burada kargo şirketlerine büyük görev düşüyor. E-ticaret hacminin giderek büyümesi beraberinde kargo sektöründeki oyuncu sayısında da artışlara neden oluyor. Her sektörde olduğu gibi kargo sektöründe de “müşteri memnuniyeti”ni misyon edinen ve çalışmalarını bu doğrultuda yapan firmalar kazanacak ve kalıcı olacak.

İşte tam da bu noktada kargo sektörünün genç oyuncularından KARGOMsende “e-ticaretse o iş bizde” mottosuyla Kasım 2020’de sektöre iddialı bir giriş yaptı. KARGOMsende’nin şu anki çalışmaları, gelecekle ilgili hedefleri ile ilgili Genel Müdür Cem Hakan Özyiğit sorularımızı cevaplandırdı.

İşte KARGOMsende Genel Müdürü Cem Hakan Özyiğit’in yesillojistikciler.com'a yaptığı özel açıklamalar…

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

KARGOMsende olarak Türkiye’de 81 ilde harita üzerinde “Canlı Takip” imkanının yanında alıcılarına “Tahmini Varış Zamanı” bildiriminde bulunan ilk ve tek marka olduklarını söyleyen KARGOMsende Genel Müdürü Cem Hakan Özyiğit şunları söyledi: “İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon’da 5 Bölge Müdürlüğü ve toplamda 145 dağıtım merkezinde her teslimata aynı özeni gösteren yeni nesil dağıtım şirketi olarak arkamızda Grubumuzun 60 yıllık yazılı basın dağıtım deneyimi var. ‘E-Ticaretse, O iş bizde’ mottosu ile yola çıktık. Yüzde 100 teslimat ve sürdürülebilir müşteri memnuniyeti hedefini ilke ediniyoruz. Klasik kargoların 81 ili kapsayan erişim kapasitesini, yeni nesil kargoların ancak sınırlı bir coğrafyada sunabildiği ileri teknoloji odaklı hizmet ile harmanlayarak faaliyete başlamasının 1. yılında “en iyi müşteri deneyimi sunan marka“ unvanına sahip olduk. Bu noktada markamızın proaktif bir şikayet yönetimi ilkesi benimsemesinin önemli bir katkısı olduğunu belirtebiliriz. Sunduğumuz hizmetler, sektöre yeni bir anlayış getiren iş modelimiz ve oluşturduğumuz rekabetçi fiyatlar sayesinde pazarda fark yarattık.

KARGOMsende olarak, yüzde yüz teslimat performansı, hasar - kayıp oranını minimize edebilmek ve Türkiye’nin 81 iline aynı kalitede, hasarsız ve güvenle teslimat yapabilmek bizim öncelikli hedefimiz.

turkuvaz-bina-kargomsende.jpg

“KARGOMSENDE OLARAK TURKUVAZ MEDYA GRUBUNUN YARIM ASRI AŞAN YAZILI BASIN DAĞITIM TECRÜBESİNİ ARKAMIZA ALDIK”

Kasım 2020’de faaliyete başladıklarını ancak yaklaşık yarım asrı aşan dağıtım tecrübesine sahip Turkuvaz Dağıtım Pazarlama’nın gücünü arkasına aldıklarını belirten Cem Hakan Özyiğit, 1.350 araçlık filosuyla 81 ile, 700’den fazla ilçeye ve 25 binden fazla noktaya ulaştıklarını söyledi. KARGOMsende ile yeni bir iş modeli kurduklarını söyleyen Özyiğit, “Bilindiği gibi Turkuvaz Dağıtım Pazarlama A.Ş., tüm Türkiye genelinde yazılı basın dağıtımı yapan tek firma. Biz mevcutta bu yapı üzerine KARGOMsende’yi devreye alarak e-ticaret gönderileri için yeni nesil bir dağıtım hizmeti kurguladık.

“TÜRKİYE’DE ÖNDE GELEN BİRÇOK MARKAYA KALİTELİ HİZMET VERMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Günlük paket sayılarını 2022 yıl sonunda 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Özyiğit şöyle konuştu: “Şu anda Türkiye’de önde gelen birçok markanın online satışlarını taşıyoruz. Ayrıca bu markalara depolama/depo yönetimi, lojistik konusunda çözüm sunan 3. parti lojistik (3PL) hizmet sağlayıcı markalar da bizim odak noktamızda. Hatta bu konuda oldukça güçlü bir sektör oyuncusu ile Mart 2022 itibarıyla çalışmaya başladık”

ERTESİ GÜN ADRESE TESLİMAT MODELİ

KARGOMsende olarak “ertesi gün teslimat modeli” ile çalıştıklarını belirten Özyiğit, amaçlarının taahhüt ettikleri zamanda alıcıya ürünü eksiksiz ve hasarsız bir şekilde teslim etmek olduğunu belirtti.

“Bizim modelimiz adrese teslimat üstüne kurulu. Alıcı eğer evde yoksa ‘ürün farklı bir gün bana gelsin’,”başka adrese gelsin”, ‘kapıya/komşuya bırak’, ‘zili çalma’ gibi opsiyonları da seçebiliyor. Ayrıca alıcıya gönderiyi canlı harita üzerinden takip etme imkanı tanıyan bu kurguda teslimat üzerindeki tüm kontrolü alıcıya vermiş oluyoruz. Rota optimizasyonu sayesinde teslimatın hangi saat (4 saatlik bir zaman dilimi) diliminde yapılacağını alıcıya bildiriyoruz. Böylece alıcı bütün gün evde kargo beklemek zorunda kalmıyor. Tüm bu hizmetleri Türkiye’nin 81 ilinde aynı kalitede veriyoruz. Mükemmel müşteri memnuniyetini hedefleyen iletişimin yüksek olduğu sürdürülebilir bir model geliştirdik. Özyiğit, tüm Türkiye’ye dağıtımı olan, müşterinin aradığı sürdürülebilir yüksek servis kalitesini rekabetçi fiyatlarla sunan çözüm ortağı olmak istediklerini kaydetti.

"SEKTÖR YENİ NESİL DAĞITIM MODELİNE GEÇİŞ YAPACAK”

Yeni nesil kargoculuk ile birlikte sektörde fiyat rekabetinden hizmet kalitesi anlamında bir rekabete doğru dönüşümün yaşanmaya başlandığını anlatan Özyiğit, Türkiye geleneksel kargoculuktan, kendileri ve benzeri yapıya sahip firmalar sayesinde, yeni nesil dağıtım modeline geçiş yapılacağını ifade etti. Sektörde fiyatın elbette önemli olduğunu ancak bir yerden sonra hizmet kalitesinin ve adrese teslimatın daha da ön plana çıktığını vurgulayan Özyiğit, artık kargo teslim almak için nihai alıcının şubeye uğramadığı, teslimat noktalarının ve kapıdan iadenin önem kazandığı bir kurgunun altını çizdi. Özyiğit, bu yeni model için iş hedefleri ve operasyonel çalışmalar anlamında hazırlıklı olduklarını vurguladı.

“İSTANBUL ÇIKIŞLI OLMAK ÜZERE 81 İLE DAĞITIM HİZMETİ VERİYORUZ”

Şu anda İstanbul çıkışlı olmak üzere Türkiye’nin 81 iline teslimat yaptıklarını,  yakın zamanda 3-4 şehir çıkışlı bir yapı ilave edeceklerini söyleyen Özyiğit, 81 şehirden 81 şehre hizmet verme gibi bir iş planlarının olmadığını vurguladı. Özyiğit, bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Teslimatları 81 şehirden 81 şehre yaptığımız zaman geleneksel kargo sistemi ile hareket edilmesi gerekiyor ve bu da hem maliyetleri artırıyor hem de hizmet kalitesini düşürüyor.

"ÇABAMIZ MÜKEMMEL MÜŞTERİ DENEYİMİ"

Her teslimat sonrası müşteriler ile memnuniyet anketi yaptıklarını söyleyen Özyiğit, bu anketlere yapılan geri dönüşlerin kendileri için çok kıymetli geribildirimler olduğunu belirtti.

Bizim iki farklı müşteri grubumuz var diyebiliriz, e-ticaret firmaları bizim asıl müşterimiz gibi görünse de nihai alıcı da bizim için aynı derecede önemli. Teslimat performansının başarısı açısından hem firmalardaki kontaklarımızla dirsek dirseğe temastayız hem de eksiksiz teslimat tamamlanana kadar alıcı ile iletişim halindeyiz.

“Adres/teslimat aralığı değişikliği veya bir talep/geribildirim noktasında gerek müşteri hizmetleri servisimiz aracılığıyla gerekse sosyal medya aracılığı ile iletilen taleplerle ilgili müşteri deneyimi ekibimiz alıcı ile hızlıca temasa geçiyor ve sorun çözülüp, paket teslim edilene kadar alıcı ile birebir ilgileniyor” diyen Özyiğit, “Bu sayede e-ticaret firmalarının kendi “müşteri deneyimi” ekiplerinin de yüklerini azaltmış oluyoruz” diye ekledi.

dsc00301.jpg

KARGOMsende, ACE AWARDS  2021 DIAMOND ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

Yeni nesil dağıtım şirketi KARGOMsende, şikayetvar.com platformunun bu yıl yedincisini düzenlediği A.C.E (Achievement in Customer Excellence) Awards ödüllerinin Kargo Pazaryeri kategorisinde ‘Diamond’ ödülünün sahibi oldu. Çırağan Palace Kempinski'de 8 Mart’ta düzenlenen gala gecesinde ödülü, KARGOMsende Satış&Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Sunar aldı.

KARGOMsende Genel Müdürü Cem Hakan Özyiğit ödülle ilgili yaptığı açıklamada, şikayetvar.com tarafından firmaların şikayet verileri, pazar payları ve şikayetvar.com tarafından uygulanan yıllık 1 milyon 500 binin üzerindeki anket verisi alınarak ‘En İyi Müşteri Deneyimi Yaşatan Firmalar’ı belirleyen araştırmanın ‘Kargo Pazaryeri’ kategorisinde diamond ödülü almaktan gurur duyduklarını söyledi. 2021 yılında Türkiye’nin en iyi müşteri deneyimi sunan firmaları arasında yer almalarının tesadüf olmadığını ifade eden Cem Hakan Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada markamızın proaktif bir şikâyet yönetimi ilkesi benimsemesinin ve gelen tüm geri bildirimlere sunduğu kalıcı çözümlerin büyük etkisi oldu. Sunduğumuz hizmetler, sektöre yeni bir soluk getiren iş modelimiz, rekabetçi fiyatlarımız ile pazarda ciddi bir fark yarattık. Bu başarımızda Turkuvaz Medya Grubu’nun yarım asrın üzerindeki yazılı basın dağıtım gücü ve tecrübesinden yararlanmamızın önemli etkisi oldu. KARGOMsende olarak yüzde 100 teslimat ve sürdürülebilir müşteri memnuniyeti ile çıktığımız bu yolda, her yıl yeni başarılara imza atarak dev adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz.”

KARGOMsende olarak iş ortaklarına hem nicelik hem de nitelik olarak en iyi hizmet sunmak için çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, 2023 yılında sadece KARGOMsende’ye ait toplam 10 bin adet teslimat noktasına ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.   

Kasım 2020’de kurulan ve bugün  itibarıyla 81 ilde beş bölge müdürlüğü ve 145 dağıtım merkezine ulaşan yeni nesil dağıtım şirketi KARGOMsende, uçtan uca teknolojik altyapısı sayesinde tüm Türkiye’de 81 ilde, harita üzerinde canlı takip imkanının yanında, alıcılarına tahmini varış zamanı bildiren ilk ve tek marka olarak dikkat çekiyor.

 

Etiketler :