​“Forwarderların gelirlerini yüzde 70 artırıyoruz!”

​“Forwarderların gelirlerini yüzde 70 artırıyoruz!”

LJK’nın bir start up olduğunu söyleyen LJK Kurucu Ortağı Osman Circi, LJK yazılımı sayesinde freight forwarder firmaların işlerini kolaylaştıran günlük operasyonlarını kolayca halledebilecekleri bir yazılım olduğunu belirtti. Osman Circi, “LJK sayesinde freight forwarder firmalar, satış ve operasyonlarını e-postalarla beraber senkronize olarak yönetebiliyor. Akıllı telefondan ofis dışında bile, yazıcıdan çıktı alma hariç her şeyi yapabiliyor. Müşteri talep ve tekliflerini yönetebiliyor, teklif göndermeden

ÖZEL RÖPORTAJ - Günümüzde işinizi geliştirmek ve rekabette avantajlı olmak için teknolojiye yatırım yapmanız, teknolojiyi aktif olarak kullanmanız ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeniz şart. Bu tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik sektörü için de geçerli ve öncelikli bir durum. Özellikle bilişim teknolojisine küçük ya da büyük ölçekli tüm firmaların yatırım yapması ve işini kolaylaştıracak ve verimliliğini artıracak yazılımlara yönelmesi gerekiyor.

www.yesillojistikciler.com olarak 1996 yılında İDE Bilişim Destek ile bilişim sektöründe faaliyet göstermeye başlayan ve 2000’den bu yana da lojistik sektörüne özel “yazılım”lar ortaya koyan Osman Circi ile bir araya geldik. Netlog ve Gökbora gibi sektörün önde gelen firmalarına yazılımlar yapan Osman Circi, bugünlerde LJK adını verdiği yazılım üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. LJK’nın kurucu ortağı olan Osman Circi, aynı zamanda Ulusal Yönetim Yazılım Danışmanlık firması ile de KOSGEB destekleri ile ilgili danışmanlık hizmeti de veriyor.

LJK İLE KÜÇÜK FORWARDER FİRMALARININ YAZILIM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

www.yesillojistikciler.com olarak LJK Kurucu Ortağı Osman Circi ile ‘lojistik’ kelimesinden esinlenerek ortaya çıkan yazılım hakkında konuştuk. Osman Circi, LJK’nın nasıl  ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Ulusal Yönetim Yazılım Danışmanlık firması ile 2011 yılında tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili bir lojistik yazılım yaptık. Ben o yıllarda bu yazılımın danışmanlığını yapıyordum. 2 yıl önce yazılımı revize etmeye karar verdik. Ben bu kez sadece danışmanlık yapmadım, işin içine de girdim. Birkaç sektör profesyoneli ve yazılımcı arkadaşımla beraber geliştirme kararı aldık. Ve sonunda LJK olarak lanse ettiğimiz yazılımı ortaya koyduk. Bizim yıllardır lojistik ile ilgili yazılım çalışmalarımız bulunuyor. Ayrıca derneklerdeki çalışmalarımızda ve düzenlediğimiz sempozyumlarda lojistik sektöründeki yazılım eksikliklerini görüyorduk. LJK ile öncelikle küçük freight forwarder firmalarının yazılım ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

“LJK BİR START UP’TIR”

“LJK bir start-up’tır” diyen Circi, LJK’nın iki yıldır lojistik firmalarının ihtiyaçlarına cevap vermek için faaliyet gösterdiğini ifade etti. Osman Circi, “LJK, küçük freight forwarder firmalarının işlerini kolaylaştırıyor. Günlük operasyonlarını kolayca halledebilecekleri bir web yazılımı. Kullanması çok kolay. Fiyatı, küçük freight forwarder firmaları için cazip ve uygun düzeyde. Aylık ödeme sistemi ile firmalar LJK’dan faydalanabilir” dedi ve ekledi: “İlk yatırım bedeli ödemeden, sadece aylık bedeller ödeyerek hatta, ilk bir ay kullanımı ücretsiz olarak denenebilecek bir yazılım. Üstelik firma, iş hacmi büyüdüğünde, çok az ek ödemelerle yazılımı da  kendisiyle birlikte büyütebilecek.”  

“LJK, FREIGHT FORWARDERLARIN HIZLI VE VERİMLİ İŞ YAPMALARINI SAĞLIYOR”

LJK’nın freight forwarderların günlük işlerini hızlı ve verimli bir şekilde yapmalarını sağlayan web yazılım olduğunu söyleyen Circi, “Büyüklü küçüklü birçok firmayla görüştüğümüzde, müşteri ve proje adedinin çok olduğu, gün içinde yüzlerce e-posta içinden tekliflerin hızlı oluşturulmasının gerektiği ortaya çıktı. Telefon ile iletişim hala geçerliliğini korusa da e-posta iletişimi, en temel ve gerekli araç olduğu gerçek. LJK, müşterilerden gelen yüzlerce taşıma talebi için tedarikçilerden aldığı tekliflerin en uygun olanlarını değerlendirip en hızlı bir şekilde, seçenekleriyle birlikte teklife dönüştürmeyi sağlıyor. İş süreci içindeki teklifler, talepler, dokümantasyon alışverişleri, bütünleşik e-posta uygulamasıyla güvenilir ve pratik olarak yapılıyor ve sistematik bir şekilde kaydediliyor. Mobil ortamlarda da çalıştığı için kullanıcı işini hızlıca halledebiliyor. Kullandığın kadar öde sisteminde olduğu için, en küçük organizasyondan en büyüğüne kadar tüm günlük işlerini çözebileceği bir platform sağlıyoruz” diye açıklama yaptı.   

“LJK İLE NELER YAPILABİLİYOR?”

LJK ile nelerin yapılabileceğini Circi şöyle sıralıyor: “Satış ve operasyonu e-postalarla beraber senkronize olarak yönetebiliyorsunuz. Akıllı telefondan ofis dışında bile, yazıcıdan çıktı alma hariç her şeyi yapabiliyorsunuz. Müşteri talep ve tekliflerini yönetebiliyor, teklif gitmeden önce kar/zararınızı anında görebiliyorsunuz. Acente (tedarikçi)  teklif ve taleplerinizi yönetebiliyorsunuz. Fatura oluşturabiliyorsunuz. Günlük ve aylık kar-zarar hesabını anında görebiliyorsunuz.”

Circi, daha hızlı teklif verebilmek, daha çok müşteriye hizmet verebilmek ve daha çok kar edebilmek ve ilk yatırım bedeli ödemeden aylık ödemelerle sahip olmak için LJK’nın alınması gerektiğini kaydetti.

“LJK ÇOK DİLLİ VE ULUSLARARASI PAZARLARDA KULLANILABİLECEK ÖZELLİĞE SAHİP”

LJK’da olan özelliklerin başka bir yazılımda olmadığını ifade eden Circi, “Çünkü LJK sayesinde firmalar müşterilerine daha hızlı ulaşıyor. LJK, çok dilli ve uluslararası pazarlarda da kullanılabilecek niteliktedir. Bu yazılım sayesinde freight forwarder firmalarının gelirlerini yüzde 70 artırıyoruz” dedi.

“LJK İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI İTÜ ÇEKİRDEK BÜNYESİNDE YÜRÜTÜYORUZ”

LJK ile ilgili çalışmaların İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek bünyesinde yürütüldüğünü vurgulayan Circi, İTÜ Çekirdek’in bir kuluçka merkezi olduğunu anlattı. Circi, İTÜ Çekirdek’in öncelikle eğitimler, mentörlükler ve firmalar arasındaki işbirliği fırsatları sunduğunu ve piyasaya çıkış, ürünün yapılandırılması, fiyatlandırma gibi bir çok konuda da yenilikler yapmakta yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.   

“ENDÜSTRİ 4.0 BİR MODA DEĞİL! KÜÇÜK BÜYÜK TÜM LOJİSTİK İŞİ YAPANLAR ENİNDE SONUNDA ETKİLENECEK GÖRÜNÜYOR”

Yeni teknolojiler ve dünya ticaretindeki gelişmelerin firmaların hızlı ve pazara uygun hareket etmesini gerektirdiğini vurgulayan Circi şunları anlattı: “Bir yandan siyasi gelişmelerle uluslararası ticaret şekil değiştirirken, bir yandan endüstri 4.0 rüzgarıyla dijitalleştirmenin yayılması karları azaltıyor. Endüstri 4.0, robotlaşma olarak algılanıp biraz uzakta gibi geliyor. Bazı çevrelerde moda olarak görülüyor. Bizi nasıl etkileyecek? Küçük büyük tüm lojistik işi yapanlar eninde sonunda etkilenecek görünüyor. Hem karlılığımızı artırıp hem rakiplerimizden önde olmak istemez miyiz? Endüstri 4.0 ile beraber, 3D yazıcılar, nesnelerin interneti ( IOT – şeylerin interneti ), big data (büyük, hızlı, çeşitli bilgi akışı) hepsi hayatımıza giriyor. Bizi etkilemez mi diyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Bilginin yol alması da bir lojistik değil mi? Örneğin, ürünü 10.000 km taşımak yerine, internetten gönderip 3D yazıcıda basmak lojistik değil mi?

“LOJİSTİK HİZMET VERENLERİN YAPTIĞI İŞLERİ DAHA ÇOK DİJİTALLEŞTİRMELERİ ZORUNLU HALE GELDİ”

 Lojistik hizmet verenlerin yaptığı işleri daha çok dijitalleştirmeleri, internetin elektrik, su gibi kolay erişilebilir olmasıyla zorunlu hale geldi. Internet ağları , hızları, yaygınlığıyla ticarete, uygun fiyatlı çözümler getiriyor. Bulut (cloud) internet çözümü dediğimiz yapı, bilgilerin hızlı erişimini sağlayacak esneklikte ve  güvenilirlikle uygun ortam sağlıyor. Kullanıcıyı doğrudan etkilemiyor görünse de, esnek fiyatlandırma, kolay büyüyebilir ve güvenli altyapıyla, kullanıcının işini kolaylaştırıyor, yani internetteki uygulamayı daha ekonomik kullanmayı sağlıyor. Veri güvenliği konusunun da, bugünlerde Türkiye’de yeni çıkan kanunlarla ( K.V.K. – Kişisel Verileri Koruma Kanunu )  güvence altına alınması, kafalardaki şüphenin azalması ve  dolayısıyla, bu yazılımlar gibi ekonomik yazılımlara güvenle ulaşılmasını kolaylaştırıyor.”

Etiketler :