“Genç ve aktif bayi ağı kurduk, bu yılı 1000’in üstünde satış adediyle kapatacağız”

“Genç ve aktif bayi ağı kurduk, bu yılı 1000’in üstünde satış adediyle kapatacağız”

ÖZEL RÖPORTAJ - DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu, “Bu yılı 1000’in üstünde araç satışı ile kapatacağız, 2024’te pazar payımızı daha yukarı çıkartacağız” dedi.

2-6-daf-vocational-truck-series.jpg

Dünyanın önemli ağır ticari araç markalarından biri olan DAF, Türkiye’deki satış ve bayi yapılanmasını genişletmeye devam ediyor. Avrupa ağır ticari araç pazarından önemli bir pazar payına sahip olan DAF, Türkiye’deki satışlarını da her geçen gün artırıyor.

Yeşil Lojistikçiler olarak DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu ile bir araya geldik. Mert Ersoylu ile DAF’ın Türkiye’deki hedeflerini, bayi ve servis yapılanmasındaki son durumunu, satış adetlerini ve DAF’ın Türkiye’deki stratejisini konuştuk. İşte DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu’nun tüm bu konular ile ilgili Yeşil Lojistikçiler’e yaptığı açıklamalar…

EYLÜL SONU İTİBARIYLA 668 ADET DAF’IN TRAFİĞE KAYDI YAPILMIŞ

TUİK Eylül 2023 sonu verilerine göre 660 adet DAF marka çekici trafiğe kaydedilmiş. Kamyon tarafında bizim çok fazla aracımız yok. Kamyonda Eylül ayı sonu itibarıyla 8 adet DAF marka araç trafiğe kaydedilmiş. Kamyon segmentinde gelecek yıllarda çok daha iyi rakamlara ulaşacağız. TÜİK rakamlarına göre Eylül 2023 sonu itibarıyla toplamda da 668 adet DAF marka araç trafiğe kaydedilmiş.

HEDEFİMİZ YILI 1000 ADET ARACIN BİRAZ ÜSTÜNDE BİR SATIŞ KAPATMAK

Şu anda kamyon ve çekici pazarı 30 bin civarında. Buna göre toplam pazarda yüzde 2.5’e yakın bir pazar payına sahibiz. Geçtiğimiz ay ile birlikte pazar bizim için hareketlenmeye başladı. Trafiğe kayıtlı DAF marka araçların sayısı artacak. Hedefimiz yıl 1000 adet aracın biraz üzerinde bitirmek. Bu da bizi çekici pazarında yüzde 3, 3.5 arasında bir pazar payına ulaştıracaktır. Kamyonda ise yılı 20 adetlerde kapatarak bu segmentte küçük de olsa bir adım atmış olacağız.

daf-daf-daf-001.jpg

DAF XB İLE GELECEK YIL KAMYONDA SATIŞLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Satış adetleri ile ilgili senaryoyu önümüzdeki yıl biraz daha değiştirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl kamyon satışlarımızı toplam satışlarımızın minimum yüzde 5’i ila 10’u arasında bir noktaya ulaştırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl da 1000’li bir adetlerde olduğumuzu varsayarsak yaklaşık 50 ila 100 arasında kamyon satış adedini yakalamayı amaçlıyoruz. Gelecek yıl Türkiye pazarına sunacağımız DAF XB şehiriçi dağım kamyonlarımızla birlikte satışlarımızı daha da yukarı çıkartacağız.

GEÇEN YILA KIYASLA SATIŞ ADETLERİMİZİ YÜZDE 80 ARTIRDIK

Geçen yıla oranla satışlarımız oldukça iyi. Bu yıl sonu itibarıyla 2022’ye kıyasla yüzde 80 oranında büyüme kaydedeceğiz.

GEÇEN YIL PAZAR ÇOK HAREKETLİ İDİ, BU YIL “FRENE BASMA” DURUMU VAR

Geçen yıl Türkiye ağır ticari araç pazarı çok hareketli idi. 2022, belki de sektörün gördüğü en hareketli yıldı. Kredi kanallarının sonuna kadar açık olduğu, nihayi tüketicilerin ve özellikle uluslararası nakliyecilerin filo yenileme ve yeni yatırım yaptığı bir dönemdi. Ama şu an tam tersi bur durum var. Kredi kanallarına ulaşmak çok zor. Özellikle Avrupa ekonomisindeki yavaşlamanın Türkiye’nin ihracatına  etkisi çok büyük. İhracat yapan üretici tarafında sıkıntı var. Bu da ihraç malı taşıyan uluslararası nakliyecileri olumsuz yönde etkiliyor. Bu yavaşlama nedeniyle uluslararası nakliyeci tarafında da filo yenileme ve filosundaki araç sayısını artırma konusunda bir frene basma durumu yaşanıyor. Bu durumun ilk etkisi ikinci el pazarına oluyor. İkinci el pazarı şu an çok durgun. Hem binekte hem de ticari araç tarafında bu devam ediyor. İkinci el pazarındaki durgunluk doğal olarak birinci el pazarını da olumsuz yönde etkiliyor.

PAZARDA HAREKETSİZLİK AĞUSTOS AYINDAN BAŞLADI

Pazardaki hareketsizlik Ağustos ayında başladı. Ağustos ayına kadar işler iyi gidiyordu. Gelen araç satılıyordu. Piyasadan daha fazla araç talebi vardı. Ama biz kendi içimizde bunun böyle gitmeyeceğinin farkındaydık. Pazardaki talebin biraz daha daralabileceğini öngörüyorduk.

GENÇ VE AKTİF BİR BAYİ YAPI ORGANİZASYONUNA SAHİP OLMAMIZ EN BÜYÜK ARTIMIZ

Şu an bizim en büyük artımız genç bir bayi organizasyonunu sahip olmamız ve bayilerimizin sahada çok aktif olması. Hemen hemen bütün nihayi tüketicilere ulaşıyoruz. Şu anda DAF olarak Türkiye genelinde 7 bayi ile 8 lokasyonda faaliyet gösteriyoruz.

GELECEK YIL ERZURUM, SAMSUN VE KONYA’DA SERVİS AĞI KURMAYI AMAÇLIYORUZ

İstanbul Avrupa yakasında UCR bayisini yaklaşık bir ay içinde bitmiş olacak ve bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Mertsan’ın Şekerpınar’da bir bayi yatırımı var. O da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamen bitmiş olacak. BAV, Gemlik ve Mersin’de aktif olarak operasyonlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Haziran’da Antalya bayimizi Özgüven’i açtık. Hatay/Antakya bayimiz Atılım Otomotiv. Trabzon’da da Reisoğlu bayimiz bulunuyor. Reisoğlu’nun resmi açılışını da gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleştireceğiz. Bunların dışında 12 tane de servis noktamız bulunuyor. Şu an DAF olarak Türkiye’de 8 noktada bayi ve servis hizmeti, 12 noktada sadece servis hizmeti veriyoruz. Toplam 20 noktada hizmet veriyoruz. Önümüzdeki yıl Erzurum, Samsun ve Konya’da bir servis düşüncemiz var. Amacımız servis ağımızı mümkün olduğunca her noktaya yaymak. Türkiye’de en iyi yol yardım hizmetini vermek istiyoruz. İkinci önceliğimiz mevcut servis ağımızı bir üst kademeye çıkartmak. Servis ve bayi konusunda yatırım yapmak isteyenlerden çok yüksek oranda talep geliyor. Çünkü çok hızlı ilerleyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Birinci öncelerimiz mevcut bayilerimizin Türkiye’nin diğer noktalarına bayi ve servis yatırımı yapması. Ama tabii ki dışarıdan gelen yatırımcıya her zaman kapımız açık.

En önemli bir yeniliklerimiziden biri 444 6 DAF’ı (323)  devreye aldık. Bütün DAF aramalarını tek bir noktada birleştirdik. Ofisi de aramak isteseniz herhangi bir yol yardım hizmeti da almak isteseniz 444 6 DAF’ı arayabiliyorsunuz. Yol yardım hizmeti iki türlü çalışıyor. Birincisi lokal yani yurtiçi yol yardım hizmeti. 7 gün 24 saat yol yardım hizmeti sunuyoruz. Bu durumda 444 6 DAF’ı arayabiliyorsunuz. İkincisi aracın yurtdışında kaldığı zaman verilen yol yardım hizmeti var. İkincisi Hollanda tarafından yönetiliyor. Ama yine 444 6 DAF’ı arıyorsunuz ama yönlendirmeyi biz yapıyoruz.

3-1-daf-xd-interior-kerb-view-window-and-folded-seat.jpg

YAKIT TÜKETİMİNDE ÖNEMLİ AVANTAJLAR SUNAN DAF NGD’YE YÜKSEK TALEP VAR

Geçen yıl Kasım ayında DAF NGD’nin lansmanını yaptık. İlk NGD’ler de Haziran’da Türkiye’ye geldi. Müşterilerimiz NGD’lerin asıl verimliliğini şu anda almaya başlıyorlar. Verim görüldükçe de NGD’ye olan talep günbegün artıyor. Tüm nakliyecilerin en büyük gider kalemlerinden birini oluşturan yakıtta NGD kullanıcılarına önemli avantajlar sunuyor. Bu nedenle Yeni Nesil DAF NGD’ye olan talep çok yüksek. Biz de bu avantajı kullanarak teslimatlarımızı hızlandırdık.

DAF olarak yakıt verimliliği konusunda çok iddialıyız. Sahadan aldığımız yakıt verimliliği verileri oldukça iyi seviyede. O nedenle müşterilerimizin DAF NGD’yi denemesini şiddetle tavsiye ediyorum.

2024’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE DAF XD ve XB’NİN TÜRKİYE TANITIMINI YAPACAĞIZ

Avrupa’da tanıtımını yaptığımız ama Türkiye’de tanıtımını yapmadığımız iki tane serimiz var. Bunlardan biri DAF XD. XD’nin Türkiye tanıtımını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yapacağız. Bununla birlikte XB’nin tanıtımını ise gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleştireceğiz. İki aracın tanıtımını birlikte de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Henüz netleştirmedik.

01-daf-xb-electric.jpg

DAF’IN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KONUSUNDA EKSİĞİ YOK HATTA FAZLASI VAR

Elektrikli araçlara hem yurtiçinde hem de yurtdışında talep var. Tabii yurtdışında talep biraz fazla. Yurtiçindeki talepler minimal. DAF’ın elektrikli araçlar konusunda bir eksiği yok hatta fazlası var. Ancak biz hala Türkiye’deki altyapının elektrikli kamyon ve çekiciler için uygun olmadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla elektriki kamyon ile ilgili şu an bir adımımız yok. 2024 yılı içinde kendimizi elektrikliye hazırlayacak adımlarımızı hızlandıracağız. Çünkü herhangi elektrikli araca bir servis noktasında bakım ya da müdahale yapabilmemiz için servislerimizin buna tam olarak hazır olması gerekiyor. Elektrikli aracın servis hizmeti içten yanmalı araçlarla aynı değil. Yani elektrikli araçlar için özel bir servis lokasyonuna, özel bir ekipmana ve özel eğitim almış personele ihtiyaç var. Bir lokasyonunuzu bu duruma tam olarak hazır hale getirmenizin süresi altı ay ile bir yıla yakın bir süre alıyor. Biz bu sürece başladık. Hiçbir zaman personel ve lokasyonlarımız elektrikli araç konusunda tam olarak hazır olmadan Türkiye’ye elektrikli DAF getirmeyi düşünmüyoruz.

daf-trucks-100.jpg

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL 100 ADET DAF

DAF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına özel araçlarımızın satışı başladı ve devam ediyor. 2024’te de 100. yıla özel DAF’ların teslimatı devam edecek. 100. yıla özel DAF’larımızın sayısı toplam 100 adet olacak. Bütün araçlar satıldıktan sonra geniş katılımla bir teslimat organizasyonu düzenleceğiz. 100 adedi teslim alacak 100 firma bizim için sahanın sesi grubu olacak. 100’ler kulübü üyesi olacak. Her yıl biz bu 100 firma ile bir araya gelip saha geri dönüşlerini alacağız ve kendimizi onların bize iletmiş olduğu dileklerle yönlendireceğiz. Her firma sadece bir adet DAF’ın 100. yıla özel aracından alabilecek.

Etiketler :