Hedefimiz depoların çözüm ortağı olmak

Hedefimiz depoların çözüm ortağı olmak

Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda, “Komatsu olarak dizel forkliftle pazar lideriyiz. Bu yıl pazardaki payımızı artırarak liderliğimizi koruduk ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Crown markamızla ise 2.5 yıldır pazardayız. Şu an başladığımız seviyenin çok üzerindeyiz. Hedefimiz Crown markasıyla çift haneli pazar payına ulaşmak. Gelecek 2 yıl içinde bu hedefimizi yakalayacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye Distribütörlüğü’nü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Crown Depo Ekipmanları ve Komatsu Forklift, lojistik ve diğer sektörlerin taşıma ve istifleme uygulamalarında gereksinimlerini karşılayabilecek ve her türlü çözümü sunabilecek ürün gamına sahip.

Depolardaki uygulamalar için, verimli çalışma ve dayanıklılık odaklı ürünleriyle ön plana çıkan "Crown Depo Ekipmanları ve Komatsu Forkliftleri" ile ilgili Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda ile bir araya geldik.

‘Depolamanın Çözüm Deposu’ mottosu ile faaliyet gösteren Crown depo ekipmanlarının 1945 yılından bu yana depolama uygulamalarında her ihtiyacı karşılayabilecek ürün gamına ve teknolojik çözüme sahip olduğunu ifade eden Bülent Beleda, Crown’un farklı uygulamalara yönelik geniş ürün yelpazesinin; akülü forklift, reach truck, dar alan sipariş toplayıcı, yüksek raf istifleyici, transpalet ve çekme makinalarından oluştuğunu ifade etti.

ELEKTRİKLİ FORKLİFT TALEPLERİNDE ARTIŞ VAR

Temsa İş Makinaları olarak ürün yelpazelerinde elektrikli (akülü) ve dizel forkliftlerin bulunduğunu belirten Bülent Beleda, son dönemde özellikle Crown’da elektrikli ürünlere yönelik bir artış olduğunu söyledi. Depo içindeki dar alanlarda yüksek manevra kabiliyetine sahip Crown’un tercih edildiğini anlatan Beleda, açık hava alanlar gibi manevra alanı daha geniş ve ağır tonajlı işler için güç isteyen yerlerde ise Komatsu dizel forkliftlerin müşteriler tarafından tercih edildiğinin altını çizdi. Bülent Beleda, Temsa İş Makinaları olarak 1983 yılından beri Komatsu’nun Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan distribütörlüğünü yürüttüklerini sözlerine ekledi.

“KOMATSU’DA PAZAR LİDERİYİZ, CROWN’DA ÇİFT HANELİ PAZAR PAYINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Her iki markada da Temsa İş Makinaları olarak pazar paylarını artırdıklarını söyleyen Beleda, “Komatsu olarak dizel forkliflerde pazar lideriyiz. Bu yıl da pazardaki payımızı artırarak liderliğimizi koruduk ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Hem dayanıklılık hem de performans olarak Komatsu, kullanıcıların beğenisini kazanmış bir marka. Crown’un ise daha önce de Türkiye’de satışı yapılıyordu ama bir distribütörlük anlaşması bulunmuyordu. Biz, Temsa İş Makinaları olarak Crown’un Türkiye’deki yetkili distribütörlüğünü aldık ve markayı 2,5 yıldır pazara biz sunuyoruz. Crown Depo Ekipmanları için şunu söyleyebilirim: Başladığımız seviyenin çok çok üzerindeyiz. Hedefimiz Crown’da çift haneli pazar payına ulaşmak. Henüz bunu yakalayamadık ama payımız artarak devam ediyor. Gelecek 2 yıl içinde bu hedefimizi yakalayacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

“PAZAR YÜZDE 40’IN ÜSTÜNDE DARALDI AMA 2020’DE TOPARLANACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Türkiye’de depo ekipmanı ve forklift pazarının birbirine paralel gittiğini söyleyen Beleda, bu yıl pazarda yüzde 40’ın üstünde bir daralma yaşandığını belirtti. Bu daralmanın 2020’de devam etmeyeceğini tahmin ettiklerini anlatan Beleda, “Şu anda ekonomi biraz daha güven telkin eder pozisyonda. Dolayısıyla ertelenmiş yatırımlar biraz daha öne gelmeye başladı. Bunun artarak devam edeceğini ve 2020 yılında pazarın toparlanarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi ve ekledi: “Pazarda şu an bir hareketlilik var. 2020 yılında daha iyi bir pazar bekliyoruz. Beş yıl içinde de bu hareketlilik devam ederse, pazar 2016-2017 yıllarında olduğu seviyeleri yakalayacaktır. Hatta belki daha da üstüne çıkacaktır. Bunun yanı sıra pazarda elektrikli-dizel trend değişiminin de devam edeceğini öngörüyoruz. Son dönem de elektrikliye yönelimin artmasıyla birlikte yüzde 60 olan elektrikli forklift oranının daha da artacağını tahmin ediyoruz. Bu yönelimin sebebinin en başında ise iş güvenliği geliyor. Çünkü araçlar ağırlıklı olarak kapalı alanlarda çalışıyor ve bu da egzoz emisyonu sorununu beraberinde getiriyor. Bunun çözümü olarak da elektrikli depo çözümleri ön plana çıkıyor. Çünkü egzoz emisyonundan dolayı kapalı alanlarda dizel araçlar kullanılması çoğu sektörlerde sakıncalı. Hem insan sağlığı açısından hem de içerde bulunan ürünlerin muhafazası açısından elektrikli ürünler tercih ediliyor. Bunun yanı sıra gelişen teknolojiyle birlikte elektrikli ürünlerin çalışma süreleri ve güç kapasiteleri de arttı. Hatta artık açık alanlarda bile elektrikli araçlar tercih edilebiliyor. Ayrıca yakın gelecekte lityum ve iyon pillerin de yaygınlaşacağını tahmin ediyoruz. Tüm bunlar elektrikli depo çözümleri araçlarının maliyetlerini de düşürüyor. Bu nedenlerden dolayı forklift pazarı eskiye nazaran bir miktar küçülebilir. Bunun bir nedeni de birçok işe yönelik farklı özelliklerle üretilen istifleyici makinaların forklift işlerinin yerini alabilecek olmasıdır. Tüm gelişmeler göz önüne alındığında istifleyici makinaların pazardaki yerinin daha da artacağını öngörüyoruz.”

“HER SEKTÖRDEN MÜŞTERİMİZ VAR, LOJİSTİKÇİLERİN PAYI YÜKSEK”

Hem Komatsu hem de Crown için çeşitli sektörden müşterileri olduğunu vurgulayan Beleda, müşteri portföylerinin geniş çaplı olduğunun altını çizdi Beleda, lojistikçilerin müşteri portföyü içindeki payının ise hayli yüksek olduğunu vurguladı.

“HEDEFİMİZ MAKİNA SUNMAKTAN ÇOK DEPOLARIN ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAK”

Taşıma ve istifleme ihtiyacı olan müşterilerinin genellikle ürünün dayanıklılığına, bakım ve onarım sürelerine, satış sonrası hizmete ve iş güvenliğine baktığını anlatan Beleda, Temsa İş Makinaları olarak tüm bu ihtiyaçlara cevap veren hizmet anlayışına ve ürünlere sahip olduklarını ifade etti. Beleda şöyle devam etti: “Biz müşterilerimizin depolarını daha verimli kullanabilmelerine yardımcı oluyoruz. Hatta bu konuda bazı yönlendirmeler yapıyoruz. Yani depoların daha verimli kullanılması konusunda danışmanlık da sağlıyoruz. Hedefimiz, depo çözümleri konusunda akla gelen ilk firma olmak. Makina satıcısı olmaktan çok depolara danışmanlık yapan bir firma olmak bizim ana hedefimiz. Depolarda hem çözüm sağlayıcısı hem de danışman olarak hizmet sunmak ve müşterilerimizin işine değer katmak istiyoruz.

“40 NOKTADA SATIŞ SONRASI HİZMET VERİYORUZ”

Satış sonrasında çok yaygın hizmet ağına sahip olduklarını söyleyen Beleda, “Türkiye’de 40 noktada satış sonrası hizmet veriyoruz. Yaygın ağımız müşterilerimizin hızlıca sorunlarını çözmemizi sağlıyor. Ağımızın geniş olması bakım onarım maliyetlerini de düşürüyor. Ayrıca Crown’un komponentlerinin yüzde 85’ini kendisinin üretmesi ve parçalarının tekil değişime olanak vermesi satış sonrası masraflarda parça değişiminde yüzde 15-20’lik avantaj sağlıyor.” dedi.

“BELKİ 10 YIL SONRA DEPOLAR İÇİN ROBOT SATACAĞIZ”

“Depolarda ve depo dışında gelecekte insansız makinaların yani robotların kullanılacağı tahmin ediliyor. Bu konuda düşünceniz nedir?” şeklindeki sorumuzu Beleda şöyle cevaplandırdı: Komatsu’nun özellikle iş sahalarında otonom çözümler sunduğunu zaten biliyorsunuz. Bunun yanı sıra, 100’ün üzerinde tasarım ödülüne sahip olan Crown’un da çalışmaları bulunuyor. Her iki markamız da bulunduğu sektöre yön verecek çalışmalara imza atan markalar ve bu alanda yatırımlarına devam ettiklerini söyleyebiliriz. Ancak otonom araçlar bizim sektörümüzde henüz istenilen seviyede değil. Fakat diğer teknolojik çözümler mevcut. Crown’un “QuickPick” teknolojisi bu çalışmalara bir örnek. Ancak tam otonom depo ekipmanları henüz ihtiyacı karşılayabilecek kadar gelişmiş değiller. Birincisi çok yavaşlar, ikincisi uygulama kapasiteleri düşük ve üçüncüsü ise otonom araçların çalışabilmesi için depolama alanlarının da bu teknolojiye uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanması gerekiyor. Deponun bir yerinde insansız araç, diğer yerinde insanlı araç kullanımı olmaz. Tabi ki gelecek o yönde evrilebilir ama bu süreç için biraz daha erken olduğunu düşünüyorum. Şu anda yarı otomatik depo çözümleri sunan makinalar daha popüler. Gelecek 5 yıl içinde insansız araçlar depolarda belki daha fazla kullanılacak. Hatta belki 10 yıl sonra depolar için robot satacağız çünkü teknoloji oraya doğru evriliyor. Teknolojinin ne kadar hızlı gideceğini kestirmek çok güç, 10 yıl diyorum ama belki de 3 yıl sonra olacak. Henüz teknoloji henüz o olgunluğa erişmedi ama biz teknolojiye yön veren markalarla çalıştığımız için bu gelişmelerin takibini yapabileceğiz.”

Etiketler :