“Lojistikte kadın çalışan sayısının artması sektör için bir ihtiyaç”

“Lojistikte kadın çalışan sayısının artması sektör için bir ihtiyaç”

ÖZEL RÖPORTAJ - WiLAT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız, “Bütün dünyada lojistik sektöründe çalışan kadın sayısı istenilen seviyede değil. Değişimin dönüşümün kadından başladığını ve hızlandığını düşündüğümüzde kadın çalışan sayısının artması sektör için bir ihtiyaç” dedi.

berna-akyildiz-01.jpg

Lojistik sektöründe kadın çalışan sayısının artmasına yönelik çalışmalar yapan WiLAT Türkiye, Aralık 2020’de faaliyete başladı. Kısa zamanda lojistik sektöründe etki alanını genişleten WiLAT Türkiye, “Lojistik ve Taşımacılık Sektöründeki Yetkinlik ve Cinsiyet Eşitsizliği Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı. Araştırmada, Türkiye lojistik sektöründe çalışan kadınların oranının sadece yüzde 9.1 olduğu duyuruldu.

Yeşil Lojistikçiler olarak WiLAT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız ile bir araya geldik. Berna Akyıldız’a WiLAT’ın globalde ve Türkiye’deki çalışmalarını, hedeflerini, lojistik sektöründe çalışan kadın sayısının artırılmasına yönelik projelerini sorduk. İşte WiLAT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız’ın Yeşil Lojistikçiler’in sorularına verdiği cevaplar…

“WiLAT, CİLT’NİN KADIN KANADINI OLUŞTURUYOR”

WiLAT hakkında bize biraz bilgi verir misiniz?

WiLAT, 1919 yılında Londra’da kurulan, lojistik ve taşımacılık sektörünün 101 yıllık lider sivil toplum derneği olan CiLT’nin (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı.  WiLAT (Women in Logistics and Transport), Türkiye’de 12 Aralık 2020 tarihinde kuruldu.

berna-akyildiz-1.jpg

“AMAÇ SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ KİŞİLER YETİŞTİRMEK”

CiLT’nin kuruluş amacı nedir?

CiLT, Birinci Dünya Savaşı sonrasında sektörün lideri bir grup tarafından taşımacılık ve lojistik daha iyi nasıl yapılır vizyonu ile kurulan bir enstitü. İngiliz Kraliyetine bağlı ve Prenses tarafından bizzat ilgilinen ve dünyada çok saygın bir enstitü. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü. Tamamen sektörel bir örgüt. CiLT,  taşımacılık ve lojistik sektörünün dünyada daha iyi nasıl yapılması gerektiği konusunda sektörün öncüsü kişiler yetiştirmek konusunda bir vizyon koyuyor. Bu vizyonun dünyadaki 39 bin üyesi var. CiLT bu konuda çok saygın referans noktasında bir kurum. Bütün dünyada üniversitelerle işbirlikleri yapıyor. Dijitalleşme, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik, eğitim, sektöre yeni kazanımlar konularında milyonlarca eğitim birikimi var.

WiLAT, CiLT’nin bir alt kuruluşu değil mi?

CiLT’nin altında üç kurum var. Bu kurumları CiLT’nin departmanları gibi düşünebilirsiniz. WiLAT 10 yıl önce kuruluyor ve amacı sektöre daha fazla kadın çalışan kazandırmak. Bizler WiLAT üyesi olarak aynı zamanda CiLT’ye de üyeyiz. Yani hepimiz CiLT üyesiyiz ama kadın olduğumuz için WiLAT şapkası da taşıyoruz. WiLAT, 10 yıllık genç bir oluşum ama bütün dünyada o kadar popüler ki, CiLT’nin 103 yıllık popülerliğini dahi gölgede bırakacak şekilde ilerliyor.

GENÇ WiLAT

Sektöre kadın çalışan kazandırmak için neler yapıyorsunuz? Projelerinizin tamamı sektöre kadın çalışan kazandırmak amaçlı mı, yoksa başka projeler de var mı?

WiLAT olarak taşımacılık ve lojistik sektörüne daha fazla kadın çalışanın katılmasını teşvik edici projeler yapıyoruz. Bunun dışında Next Generation diye gençlerin içinde olduğu bir yapı var. Bilindiği üzere günümüzde bütün dünyadaki gençler daha çok dijitalleşme konularında çalışıyorlar.  Biz de Türkiye’de bunu yapılandıracağız. Genç WiLAT’ı kurarak Next Generation’ın ön hazırlıklarını yaptık.

Genç WiLAT, üniversitelerin 3’üncü ve son sınıflarında okuyan öğrencilerin yer aldığı bir oluşum. Öte yandan bir de International Business From (IBF) diye bir kurumumuz daha var. IBF’de de ticaretin artmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ülkeler arası network çok büyük olduğu için IBF ile bu network’ün değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu arada IBF’nin 7 kurucu üyesinden biri benim.

Sektörde kadın çalışan sayısı yeterli değil…

Evet. Bütün dünyada lojistik sektöründe çalışan kadın sayısı istenilen seviyede değil. Dünya nüfusunun yarısının kadın diğer yarısının da erkek olduğunu düşünürseniz sektörde çalışan kadınların yalnızca yüzde 9’unun kadın olması yeterli bir oran değil. Sektörde hep kadınlar çalışsın, düşüncesinde değiliz. Ancak kadın ve erkek çalışan sayısının birbirine yakın olması gerekiyor. Değişimin dönüşümün kadından başladığını ve hızlandığını düşündüğümüzde kadın çalışan sayısının artması sektör için bir ihtiyaç. Bu sayıları ne kadar yukarıya taşırsak sektör için değerli olacaktır.

WiLAT TÜRKİYE’NİN KURULUŞU

Biraz da WiLAT Türkiye’den bahsedebilir misiniz? Türkiye’deki WiLAT’ın kuruluş süreci nasıl başladı ve sonuçlandı?

WiLAT Türkiye olarak CiLT şube başvurusunu 1.5 yıl kadar önce İçişleri Bakanlığı’na sunduk. WiLAT’ı önceden anons etmiştik ve online platformlarda inanılmaz bir ilgi görmüştü. Bu ilgi karşısında dedik ki, biz beklemeyelim. Türkiye’de dernek olarak yapılanalım ve projelere başlayalım. 12 kadın arkadaşımla birlikte 2021 Nisan ayında WiLAT’ı dernek olarak kurduk.

WiLAT Türkiye’de nasıl bir yapılanma var? Kimler üye olabiliyor?

WiLAT’ı Türkiye’de üye çeşitliliği konusunda çok iyi yapılandırdık. Sadece sektörün karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu taşımacılığı tarafından üyeler almadık. Lojistik ve taşımacılığın sigortasında, hukukunda ve sektörün eko sistemi içinde olan konulardaki uzman kişileri de üye yaptık. Şunun altını çizmemiz gerekiyor ki, taşımacılık ve lojistik sektörünü kendi eko sistemi içinde tek başına bir yere alıp koymak mümkün değil. Dolayısıyla biz bu çeşitliliğe önem verdik.

9125d163-2665-47cd-9137-b7c706ea5271.jpg

“ÜYELİK KONUSUNDA YENİ BİR PENCERE AÇTIK”

Global WiLAT’ta da üyelik şekli böyle sanırım.

Hayır, değil. Global WiLAT’ta bizim üyelik durumumuz önce tuhaf karşılandı. Üyelerin hepsinin taşımacılık sektöründen olmasına alışılmış. Bizdeki bu çeşitlilik örnek oldu. Yani biz globale yeni bir pencere açtık. Şu anda bakıyorum yeni kurulan WiLAT’ta da liman müdürleri, yeşil taşımacılık konusunda çalışanlar, demiryolu konusunda araştırma tezi yapan akademisyenler gibi birçok alandan üyeler oluyor. Yani üyelik sistemini daha geniş bir tabana yaydılar.

“AVRUPA, TÜRKİYE’YE BAĞLANDI!”

Kurulduktan hemen sonra aktif bir şekilde çalışmaya başladığınızı görüyorum.

Doğru. WiLAT Türkiye’yi Nisan 2021’de kurduk, Eylül 2021’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 12.Şurası’na davet edildik. Ardından bana global başkan yardımcılığı teklifi geldi. Önce Orta Doğu’yu geçen ay da Avrupa’yı Türkiye’ye bağladılar. Ben de Orta Doğu ve Avrupa’dan sorumlu başkan yardımcısıyım. Şu an CiLT Türkiye onaylandı. CiLT Türkiye’de kurulduğunda kapsamımız çok daha genişleyecek. Biz artık CiLT Türkiye şubesiyiz. Rollerimiz çoğaldı, yapılacak iş çok fazla ama çok iyi gidiyoruz.

WiLAT’ın kadını merkez alan bir yapısı var değil mi?

Yalnız cinsiyet konusunu çalışmıyoruz. Bizim WiLAT dostu dediğimiz çok sayıda erkek destekçimiz de var. Bu sektör için yaptığımız projeler gerçekten çok değerli. Üyelik konusunda Türkiye’de başta çok çekimser davrandık. Çok etkin ve yetkin insanlardan oluşturmak için davet şeklinde ilerledik. Kendimizi şimdi şimdi yeni açıyoruz. Şu an 12 kurumsal, 40’tan fazla bireysel üyemiz var. Her geçen gün de çok yoğun talep alıyoruz.

“KADIN KAMYON ŞOFÖRÜ DE BİZE ÜYE OLABİLİR, LOJİSTİK ÖĞRENCİSİ DE”

Örneğin bir kadın kamyon şoförü ya da lojistik okuyan bir üniversite öğrencisi üye olabiliyor mu?

Üye olmak için CiLT’nin kendi dört statüsü var. Kadın kamyon şoförü de bize üye olabilir. İçimizde kaptan olan üyemiz var. Bir öğrenci de üye olabilir. Sektöre ilgi duyan kişi de bize üye olabilir. Sektöre daha çok kadın çekmek istediğimiz için sektöre ilgi duyan kişileri de üye olarak aramızda görmek istiyoruz. Tabi etkin ve yetkin üyelere çok daha fazla ihtiyacımız var.

Biz mesleki bir kadın örgütüyüz. Beyaz ve mavi yaka kadın çalışan sayısının lojistik sektöründe artmasını istiyoruz. Bu amaçla çalışıyoruz. Bu amaç için projeler üretiyoruz. Kadın çalışan sayısının artması sektör için olmaz ise olmaz bir şey.

Bütün hedefimiz Türkiye lojistik sektöründe çalışan kadın oranı olan yüzde 9.1’i daha yukarılara taşımak.

“BİZİM GENEL AMAÇLARIMIZDAN BİRİ MAVİ YAKALI KADIN SAYISININ DA ARTMASI”

Son dönemde sektörde kadın çalışan sayısının arttığı görülüyor. Özellikle ofislerde…

Yüzde 9.1 oranı ağırlıklı olarak ofiste çalışan kadınlardan oluşuyor. Daha yeni yeni sahada da kadın çalışan görmeye başladık. Artık sektörde kadın sürücülerimiz, kadın forklift operatörlerimiz var.

Bizim genel amaçlarımızdan biri mavi yakalı kadın sayısının da artması. Limanda, sahada, gümrükte, sürücü olarak. Kadının olduğu yere disiplin ve düzen gelir. Dolayısıyla kadınların bu belirttiğim alanlarda da olmaları çok değerli ve önemli.

Ben 38 yıldır bu sektördeyim. Tabii ki kolay bir sektör değil. Ben sektörün en zor zamanlarında çalıştım. Ama şimdi daha kolay. Şimdiki genç kadınlara gelin yapabilirsiniz diyoruz.

SEKTÖRDEKİ KADINLARIN EŞİT ÜCRET SORUNU

Şu an sektördeki kadın çalışanların en büyük sorunu nedir?

Az önce belirttiğim gibi beyaz yaka kadın çalışanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Mavi yakalı kadın sayısının da artmasını çok istiyoruz. Çünkü bu bizi çok mutlu ediyor. Beyaz yaka konusunda zaten durumlar fena değil. Özellikle beyaz yakada kadın ve erkek çalışan arasında eşit ücret konusunda sorunlar var.

“BU YIL 100-150 ÖĞRENCİMİZE STAJ İMKANI SUNACAĞIZ”

“Bu sektör için yaptığımız projeler gerçekten çok değerli” dediniz. Bu değerli projelerden birini bizimle paylaşır mısınız?

Geçen yıl DFDS ile mentör-menti projesi yaptık. Bu proje doğrultusunda geçen yıl Altınbaş Üniversitesi’nden 5, Okan Üniversitesi’nden de 5 olmak üzere toplam 10 öğrencimizi seçtik. Bu 10 öğrencimizi DFDS ile eşleştirdik. Böylece gençler staj imkanına kavuştu. Stajdan sonra da kendilerine iş teklif edildi. Stajdan sonra işe başlayan genç kızlarımız şu an çok mutlu bir şekilde çalışıyorlar.

Projedeki öğrenci ve projeye dahil olan kurum sayısını artırma konusunda hedefiniz nedir?

Bu mentör-menti projesinde hedefimiz inanın çok büyük. Daha çok kız öğrenciye staj ve iş imkanı bulmayı hedefliyoruz. Bu projeyi bu yıl üyemiz olan bütün kurumsallarımızla devam ettireceğiz. Kurumsal üye sayımız giderek artıyor. Bize bu konuda talepler geliyor. Hala biraz seçiyoruz. Kurumsal üye sayımızı ve üniversite sayısını artırdık. Üniversite sayımız 2 idi, 7’ye çıkarttık. Proje ile gönlümüzden geçen yüzlerce, binlerce kızımızın hayatına dokunmak. Titizlikle yapıldığından ve nitelikten yana olduğumuz için bu sayıları bir anda artırmak mümkün olmuyor.  Bu yıl mentör-menti projemizdeki kız öğrenci sayısını geçen yılın 10-15 katına çıkaracağız. Yani bu yıl 100-150 kadar kızımızın kurumsal üyelerimizde staja başlamalarını sağlayacağız. Sonraki aşamada da bu kızlarımız bu kurumsal üyelerimizde işe başlayabilecek. Bu yılki hedefimizi 100-150 civarında kızımızı bu projeye dahil etmek. Bu sayı her yıl katlanarak devam edecek.

Bunun dışında Altınbaş Üniversitesi’nde WiLAT marka dersi başladı. Her derse bizim bir üyemiz gelecek. Konusunda uzman kişiler gelip ders verecek. Dönem sonunda sınav yerine gençlere proje üretmelerini isteyeceğiz. Bu projelerden uygun olanları hayata geçirmeyi düşünüyoruz.

Chartered Institute of Logistics and Transport’un  gerek WiLAT, gerek IBF ve gerekse Next Generation birimleri ve yüz yılı aşkın bilgi hazinesi ile Ülkemizde Taşımacılık ve Lojistik sektörüne büyük katkısı olacağını düşünüyorum.

WiLAT Türkiye kurucu Başkanı Berna Akyildiz kimdir?

WiLAT  Ortadoğu ve Avrupa Başkan yardımcısı, TGL TRANSTAŞ Global lojistik AŞ yönetim Kurulu üyesi, DEIK Togo İş Konseyi Kurucu Başkanı, OKAN Universitesi İşletme ve Yönetim bilimleri Fakültesi Danışma kurulu üyesi, UTİKAD eski YK üyesi ve KAGİDER Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.

 

Etiketler :