Online işlemlerle müşteriye kolaylık sağlıyor, 24 saatte teslimatın yıldızı olmayı hedefliyor

Online işlemlerle müşteriye kolaylık sağlıyor, 24 saatte teslimatın yıldızı olmayı hedefliyor

ÖZEL RÖPORTAJ - Müşterilerine sunduğu online işlemlerle öne çıkan Can Kargo, her ay yüzde 10’luk bir büyüme başarısı gösteriyor. Kadın istihdamını artırmaya yönelik projeler geliştiren firma, Türkiye’nin 22 şehrinde açacağı dağıtım merkezlerimiz ile toplamda 40 ile dağıtım hizmetini Can Kargo markası ile sunmayı hedefliyor. B2B alanında hizmet veren Can Kargo, ertesi gün teslimat esasına göre çalışıyor.

Yurtiçi kargo taşımacılığının önemli markalarından biri olan Can Depolama, Kargo Nakliye ve Dağıtım Hizmetleri (Can Kargo), B2B alanında (İşletmeden işletmeye) hizmet veriyor. Parsiyel, butik dedike, şehirlerarası ve şehiriçi taşımacılık alanlarında uzman olan Can Kargo; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İzmir, Manisa, Ankara, Eskişehir ve Balıkesir’de öz mal araçları ile çalışmalarını sürdürüyor. Taşımacılık sektöründe yaklaşık 30 yıllık bir tecrübeye sahip olan Can Kargo, son iki yıldır yurtiçi kargo taşımacılığına yöneliyor. Bu alanda kısa sürede bir marka yaratmayı başaran Can Kargo, özellikle müşterilerine sunduğu online işlemlerle öne çıkıyor.

can-kargo-2.jpg

Can Kargo’nun iki önemli ismi Genel Müdür Yardımcıları Erhan Topaloğlu ve Ömer Gövdeli ile yesillojistikciler.com olarak bir araya geldik. Her iki yöneticinin de uzun yıllardır taşımacılık ve lojistik sektöründe tecrübesi bulunuyor. Can Kargo’nun markalaşma yolunda kısa zaman içinde kat ettiği yol her iki yöneticiyi de gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor.

24 SAAT İÇİNDE TESLİMAT

Söyleşimize Can Kargo Genel Müdür Yardımcısı Erhan Topaloğlu ile başlıyoruz. Can Kargo’nun B2B alanında hizmet verdiğini, B2C alanında şu an herhangi bir hizmetinin olmadığını hatırlatan Erhan Topaloğlu, ancak yakın gelecekte e-ticaretin B2C alanında yer almayı istediklerini söyledi. Şu an yurtiçinde çoklu koli ve paletli ürünlerin dağıtımını parsiyel ve kargo şeklinde gerçekleştirdiklerini belirten Erhan Topaloğlu, faaliyet gösterdikleri illerde dağıtım planı disiplini içinde çalıştıklarının altını çizdi. Hizmet verdikleri illere ve merkez ilçelere 24 saat içinde teslimat yaptıklarını kaydeden Topaloğlu, “Can Kargo olarak müşterimizin işlerini kolaylaştırmak için online hizmetler de sunuyoruz. Müşterilerimiz web sitemiz üzerinden online hizmetlerimize ulaşabiliyor. Yakın zamanda online hizmetlerimizin Aplikasyon uygulamasını da devreye alacağız. Ayrıca müşterilerimiz Türkiye’nin her tarafından arandığında çok hızlı ulaşabilecekleri 444 30 54 müşteri hizmetleri hattımız da bulunuyor” dedi.

“FARKLI SEKTÖRLERDEN BİRÇOK FİRMAYA YURTİÇİ DAĞITIM HİZMETİ VERİYORUZ”

Can Kargo’nun yurtiçinde B2C hizmeti veren firmalar ile ambarlar ve yerel nakliyecilerin arasında konuşlandığını belerten Topaloğlu şunları söyledi: “Hali hazırda hizmet verdiğimiz iller sayesinde, yurtiçinde gönderim yapan firmaların parsiyel taşımacılık ve kargo ticaret hacminin yüzde 63’ünü karşılayabiliyoruz. Farklı şehirler için yeni acentelik talepleri gelmeye devam ediyor. Güncel iş planımız kapsamında Çerkezköy, Çorlu, Kocaeli ve Sakarya bölgelerine sunulan hizmetini kapsamını genişletmek üzere çalışmalar ve görüşmelerimiz devam ediyor. Can Kargo olarak öncelikli amacımız bulunduğumuz bölgelerde müşterilerimizin ticaretine katkı sağlamak, sunduğumuz hizmetlerimizle fark yaratmak ve uzun soluklu işbirlikleri kurmak istiyoruz.”

“ERTESİ GÜN TESLİMATTA YÜZDE 98.6 ORANINDA TESLİMAT PERFORMANSI YAKALADIK”

Can Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gövdeli de yaptığı açıklamada Can Kargo’nun 7 bölgede ve 11 ilde hizmet verdiğini belirtti. Ertesi gün teslimat esasına göre çalıştıklarını ifade eden Ömer Gövdeli, “Bütün bölgelerden aldığımız tüm gönderileri ertesi gün teslim ediyoruz. Şu anda da ertesi gün teslimatta yüzde 98.6 oranında teslimat performans oranı yakaladık. Sektörümüzde bu oranı yakalamak gerçekten büyük başarı. Biz çok büyümek istemiyoruz ama ertesi gün teslimatta iyi bir marka olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

MÜŞTERİLERE ONLINE İŞLEMLER SAYESİNDE BÜYÜK KOLAYLIK

Ertesi gün teslimatta iyi bir marka olmak için önemli artı hizmetlerinin olduğunu anlatan Ömer Gövdeli, “Bizim önemli artılarımızdan biri de müşterilerimizin web sitemiz üzerinden birçok işlemi online olarak yapabiliyor olması. Müşterilerimiz bir kullanıcı adı ve şifre ile online olarak kargosunun ücretini hesaplayabiliyor, kurye çağırabiliyor, kargosunu takip edebiliyor, cari hesabını görebiliyor ve ödemesini yapabiliyor. İsterse ödemesini vade farksız üç taksit olarak Kredi Kartı ile gerçekleştirebiliyor. Yani müşterilerimiz kargosu ile ilgili tüm süreçleri web sitemiz üzerinden görebiliyor” dedi ve ekledi: “Yakın zamanda bu sürecin yönetimi ile ilgili uygulamamız da çıkacak. Böylece tüm müşterilerimiz kargosu ile ilgili tüm süreci cep telefonu üzerinden indirdikleri uygulama sayesinde de görebilecek. Bizimle ilk çalışanlar bile tek ekranda bir kullanıcı adı ve şifresi ile bütün işlemlerini yapıp kargosunu gönderebiliyor.

can-kargo.jpg

“DİJİTAL ARŞİV HİZMETİMİZ SAYESİNDE MÜŞTERİLERİMİZ TÜM ISLAK İMZALI EVRAKLARINA DİLEDİKLERİ ZAMAN ULAŞABİLİYOR”

Erhan Topaloğlu, online işlemlerin Can Kargo’yu öne çıkaran özelliklerden biri olduğunu belirterek, “Biz butik hizmet sunuyoruz. Fark yarattığımız ve ön plana çıkartmak istediğimiz hizmetlerimizden biri de dijital arşiv. Evrak, sektörde en çok ihtiyaç duyulan ve kısa sürede ulaşılmak istenen bir konu. Çünkü firmalar artık ticaretlerinde mal teslim olduktan sonra ödemesini alabiliyor ya da mal yoldayken parayı peşin isteyen firmalar var. O yüzden malın zamanında hasarsız teslim olması önemli ama teslim olduğunda da teslim edildiğini beyan etmeniz de daha önemli. Bizim şu andaki sistemimizde; teslimat yapıldıktan sonra anlık olarak online takip sistemimiz üzerinden ıslak imzalı teslimat evraklarını sisteme yüklüyoruz. Müşterilerimiz de anlık olarak teslimatı yapılan bütün gönderilere ait ıslak imzalı teslimat evraklarına online sistemimiz üzerinden ulaşabiliyorlar. Dijital arşivimiz bütün bölgelerimizde aktif olup Temmuz ayında evrakların sisteme yüklenme oranımız yüzde 99.2” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN BÜTÜN MÜŞTERİLERİMİZ A PLUS”

Can Kargo olarak amaçlarının ‘bu işin en doğru şekilde yapılma metotu ne ise bunu uygulayarak ilerlemek’ olduğunu söyleyen Topaloğlu şöyle devam etti: “Günde 1-2 palet gönderen müşterimiz de var. Günlük 3 TIR yükü parsiyel olarak gönderen müşterimiz de var. Bizim için bütün müşterilerimiz A Plus. Bizimle çalışan herkes eşit standartlarda hizmet alıyor. Geniş bir müşteri yelpazesine sahibiz ve farklı sektörlerden bir çok firmaya hizmet sunuyoruz. İş ortaklarımız arasında birçok üretim firması olmak ile birlikte Lojistik sektörü içerisinde faaliyetlerini sürdüren ancak yurtiçi parsiyel dağıtım ağı olmayan ve ana iş kolu olarak bunu yapmayan,  Depolama ve uluslararası nakliye tarafında iş yapan birçok firmayada Yurtiçi dağıtım ve toplama hizmetleri tarafında hizmet sunuyoruz.

“HER AY YÜZDE 10 BÜYÜYORUZ, KADIN ÇALIŞAN SAYIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Can Kargo’nun pandeminin etkilerine rağmen her ay düzenli şekilde yüzde 10 büyüdüğünü belirten Topaloğlu, amaçlarının sektörde farklılık yaratmak olduğunu söyledi. Bu farklılıklardan birini de istihdam da yapacaklarını ifade eden Topaloğlu, “Satış kadromuz şu an erkeklerden oluşuyor ama tamamı kadınlardan oluşacak yeni bir satış kadrosu açtık. Kadın çalışan sayımızı artırmak istiyoruz. Çok yakında Anadolu ve Avrupa yakasında çalışacak 3 yâda 4 tane kadın çalışanı ekibimize katacağız. Bu kadın çalışan arkadaşlarımızın mümkünse sektör tecrübesi olmayan, kendimizin yetiştirip, uzun süre birlikte çalışacağımız arkadaşlar olmasını istiyoruz. Bunun haricinde yeni mezunlara ve tecrübesi olmayanlara da şans vermeye çalışıyoruz” dedi.

“40’A YAKIN TIR, 100’E YAKIN DA DİĞER ARAÇ ÇEŞİTLERİNDEN OLUŞAN FİLOYA SAHİBİZ”

Araç filosu ile ilgili sorumuza cevap veren Ömer Gövdeli konuyla ilgili şunları anlattı: “Her bölgemizde bölgenin coğrafi yapısı, trafik koşulları ve ticaret hacmine uygun özelliklerde ve yeterli sayıda araca sahibiz. Bizim bütün hatlarımızdan her gün düzenli ve karşılıklı araç çıkışlarımız oluyor. Şehirlerarasında ortalama günlük 35 TIR çıkışımız var. Yeni bölgelerin açılması ile birlikte filomuza yeni araçlar mutlaka katılacak. İş hacmimize bağlı olarak ihtiyaç duyulan özelliklere sahip yeni araçları da belirli periyodlarda filomuza katmaya devam ediyoruz.

“2025’E KADAR 22 FARKLI LOKASYONDA KONUŞLANARAK CAN KARGO MARKASI İLE YOLUMUZA DEVAM ETMEK ÜZERE ÇALIŞIYORUZ.

Konuşlanmak istedikleri il sayısını 22’ye çıkarmak istediklerini söyleyen Erhan Topaloğlu, “22 şehirde dağıtım merkezlerimizi hayata geçirmemizle birlikte 22 şehir üzerinden toplamda 40’a yakın il ve İlçelerine hizmet sunabilir hale gelerek nakliye sektöründen hizmet alan bütün üreticilerin ya da ticari firmalarının hacminin yüzde 95’ini karşılayabilmeyi planlıyoruz. Bu şehirlerde bizzat Can Kargo olarak var olacağız. Can Kargo’nun geçmişten gelen ve 81 ilde hizmeti sunabilecek tecrübesi ve altyapısı var. Ama amacımız bordrolu personellerimiz ve mümkün olduğunca öz mal araçlarımızla çalışmak. Amacımız 2025 yılında özellikle B2B alanında hizmet alan firmaların tek firma üzerinden ticaret hacminin minimum yüzde 90’ını karşılayabilen lojistik kargo firması olmayı hedefliyoruz” dedi ve ekledi: “Can Kargo, kargo markası ile iki yıldır hizmet sunuyor. Ancak şirketin nakliye tarafında 30 yıla yakın bir geçmişi var. İki yıl içerisinde de 33.000 ayrı firmaya fatura kestik. Aktif olarak da yaklaşık 200’e yakın sözleşmeli müşterimiz, günlük de 1200 aktif carimiz var. Şunu da belirtmekte fayda var: Biz faaliyet gösterdiğimiz tüm illerde diğer firmaların iade ya da çapraz gönderi diye adlandırdığı, hizmet yapısını ve fiyatlandırmalarını buna göre yaptıkları işleri standart hizmetimiz olarak ve tek bir fiyat yapısı üzerinden yürütüyoruz. Özellikle KOBİ kapsamında firmaların ‘Malımı verdim, bana taahhüt edilen süre ve koşullarda malı teslim edecek, bu işi yaparken her zaman ulaşılabilen, güvenilen ve tercih edilen iş ortakları olmak’ istiyoruz. Bu anlamda ilerliyoruz. Sektörün de buna ihtiyacı var. Kendimizi sürekli güncelliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre şekilleniyoruz. Bizdeki anlayış şu: Müşteri kurumun varoluş nedenidir.”

“ADR’Lİ PARSİYEL HİZMETİNİ SUNACAĞIZ”

Medikal malzemeler, endüstriyel ürünler, otomotiv yedek parçası, sağlık ve kozmetik gibi çok çeşitli ürünlerin taşımasını gerçekleştirdiklerini belirten Topaloğlu, “Şu an kimyasal madde taşımıyoruz. Şirketimizimin ADR taşımalarına yönelik yetki belgeleri var. ADR’li öz mal araçlarımız var. SRC5 belgeli sürücülerimiz var ancak kimya tarafı ayrı bir iş kolu. Can Kargo markası ile de şu anda ARL’li parsiyel yapmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle pilot bölge olarak İstanbul-İzmir ve İstanbul-Ankara ve İstanbul-Bursa hattında başlayacağız. ADR’li parsiyel hizmetini sunacağız. Belgelerimiz hazır. Türkiye’de SRC5 belgeli sürücü sıkıntısı var. Devlet yılda 3 defa sınav açıyor. Bu sınavlarda başarı oranı maalesef yüzde 10’larda. Şu an sürücülerimiz SRC5 kurslarına gidiyor. Sınavlara girip belgelerini alacaklar. Yılın son çeyreğinde de ADR’li parsiyel sürecini başlatmak istiyoruz” dedi.

CAN KARGO’DAN SPORA DESTEK

Doğru yerde doğru bir marka olmak istediklerini söyleyen Ömer Gövdeli, kalitelerinden taviz vermeden hizmetlerini sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı. Gövdeli, “Biz de yanlış transfer yapılan kargo sayısı yok denecek kadar az. Hiç karşılaşmadığımız bir durum. Hasar veya tazmin gerektiren taşıma bizde çok az seviyede. Çok güzel kullandığımız karekodlu bir barkod sistemimiz mevcut. Bütün bölgelerimizde tartılı transpaletlerimiz var. Müşterilerimizin her bir gönderisi bizim bütün bölgelerimizde hem çıkış noktasında hem de transfer aktarma merkezlerinde tek tek tartılır ve Can logolu transpaletten bir çıktı alınır. Barkodlu etiket kargo üzerine yapıştırılır ki, alıcıda paletinin nasıl fiyatlandırıldığını, kaç kilo olduğunu görebilsin. Can Kargo, kaliteli, butik kargo hizmeti veren iyi bir marka olma yolunda ilerliyor. Son olarak şunu belirtmek isterim. Can Kargo olarak spora da destek oluyoruz. Gençlerbirliği, Göztepe, Eskişehirspor, Balıkesirspor ve Bandırmaspor’a sponsor olduk” dedi.

Etiketler :