“Otobüsün efsanesi Türkiye’ye geri döndü, en az yüzde 10 pazar payı hedefliyoruz”

“Otobüsün efsanesi Türkiye’ye geri döndü, en az yüzde 10 pazar payı hedefliyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - “Otobüs pazarının efsanesi Türkiye’ye geri döndü” diyen Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu, “Yer aldığımız segmentlerde uzun vadede minimum yüzde 10 pazar payına sahip olmayı istiyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük ticari araç markalarından biri olan IVECO, Türkiye otobüs pazarına geri dönüş yaptı. Uzun yıllardır Türkiye pazarında otobüs satışı yapmayan IVECO, İstanbul’da düzenlenen BUSWORLD Fuarı’nda 3 otobüsünü sergileyerek Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. IVECO’nun sergilediği otobüslerden birincisi Crossway. Crossway, kısa ve orta mesafe şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılıyor. Diğeri şehiriçi toplu taşımada kullanılan Streetway. Üçüncüsü IVECO’nun elektrikili otobüsü E-WAY.

Öte yandan IVECO, Türkiye’deki 3.5 ton ve üstü pazarda son yıllarda payını giderek artırıyor. 3.5 ton ve üstü pazarda 2021 yılını yüzde 8.4 pazar payı ile kapattı. Yani IVECO, Türkiye’de güçlü bir ticari araç pazarına sahip. Sürücü odaklı yeni S WAY ve Daily bu yılın başında Antalya’da düzenlenen bir organizasyon ile tanıtıldı. Yeni S-WAY ile ağır vasıta pazarında önemli pazar payı hedefleyen IVECO, son yaptığı “otobüs çıkarması” ile ürün çeşitliliğini Türkiye’de artırdı.

IVECO için Türkiye pazarının çok önemli olduğu biliniyor. Bu durum üst düzey IVECO yöneticileri tarafından çokça dile getiriliyor. Otobüs satışına tekrar başlaması ile IVECO için Türkiye’nin çok daha önemli pazar haline geldiği belirtiliyor. Ayrıca Otokar tesislerinde IVECO otobüslerinin üretilmeye başlaması da Türkiye pazarına verilen önemin bir diğer göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bilindiği gibi yakın geçmişte IVECO’da önemli bir yapılanma oldu. Bu yapılanma sonrasında Türkiye, IVECO Avrupa’dan IVECO Asya Pasifikler’e kaydırıldı. Yani özetle Türkiye artık IVECO’nun Asya pazarı bölümünde yer alıyor. IVECO Asya Bölgesi Direktörü’nün bir Türk olması bu yeni yapılanmada Türkiye’ye önemli bir avantaj sağlayacaktır.

koray-kursunoglu-iveco-1.jpg

BUSWORLD Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu ile Türkiye otobüs pazarına girişin nedenlerini, beklentilerini, ağır ticari araç pazarında IVECO için Türkiye’nin önemini konuştuk. İşte Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu’nun yesillojistikciler.com'un sorularına verdiği cevaplar…

“OTOBÜS PAZARININ EFSANESİ TÜRKİYE’YE GERİ DÖNDÜ”

IVECO olarak Türkiye otobüs pazarına tekrar neden girmeye karar verdiniz?

Aslında baktığınızda yolcu taşımacılığı anlamında hiçbir zaman Türkiye pazarından çıkmadık. IVECO Daily ile Türkiye minibüs pazarında oldukça aktif durumdayız ve önemli bir yere sahibiz. Sürekli olarak pazardaki fırsatlar ve elimizdeki ürün portföyüne bakarak zaten değerlendirmelerimizi yapıyoruz ve yapıyorduk. Bu anlamda bilindiği gibi 2020 yılında Otokar ile bir anlaşma imzaladık. Otokar ile yaptığımız işbirliği sonucunda ürettiğimiz otobüslerin bir kısmını Türkiye pazarında değerlendirmeye karar verdik. Zaten Türkiye pazarında geçmişten gelen tecrübemiz ve bilinirliliğimiz mevcut. Biz pazarda yeni bir oyuncu değiliz. Bu konudu otobüs pazarının efsanesi Türkiye’ye geri döndü diyebiliriz. 2008’den beri midibüs pazarında yoktuk. Şimdi pazara daha büyüyerek geldik.

crossway-4.jpg

“MOTOR VERSİYONLARINI SAYARSAK 6-7 ÜRÜN İLE TÜRKİYE PAZARINDA OLACAĞIZ”

Kaç ürün ile Türkiye otobüs pazarında olacaksınız?

Crossway, Streetway CNG ve E-WAY ürünlerimizle Türkiye pazarında olacağız. Değişik motor versiyonlarını da sayarsak 6-7 ürün ile pazarda yer alacağız. Kısa ve orta mesafe seyahatler için Crossway otobüsümüz olacak. Bu aracımızın hem dizel hem de CNG seçeceği olacak. Alçak tabanlı versiyonu da mevcut.

Diğeri Streetway. Tamamen bir halk otobüsü. Kentiçi taşımacılığa uygun Streetway’in hem doğalgazlı hem de dizel versiyonu olacak. Diğeri de E-WAY. Elektrikli otobüsümüz.

iveco-bus-eway-12m.jpg

“BİZ PAZARA YENİ ELEKTRİKLİ ÜRÜNLE GELEN ESKİ BİR OYUNCUYUZ”

Elektrikli otobüs pazarında son yıllarda önemli gelişmeler oluyor. Elektrikli otobüsünüz E-WAY hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Evet. Elektrikili otobüs pazarında çok önemli hareketlilik var. Ancak IVECO’nun elektrikli araçlar konusunda önemli çalışmaları var. Biz Türkiye pazarına geleneksel araçlarımız dışında elektrikili otobüsümüz E-WAY ile de giriş yapıyoruz. Biz pazara yeni elektrikli ürünle gelen eski bir oyuncuyuz.

Elektrikli otobüsümüz E-WAY ailesinde her müşterinin spesifik ihtiyaçlarına göre çözümler sunuyoruz. Gücünü pilden alan bu otobüs standart ve metrobüs olmak üzere iki ana tarza ve dört uzunluk (9.5 M, 10.7 M, 12 M ve 18 M), iki pil, üç şarj modu (Geceleyin garajda ya da sürekli olarak pantografla) seçeneğine sahip.

Yüksek esnekliği ile E-WAY, pil konusunda müşterinin ihtiyaçlarına yönelik iki teknoloji sunuyor: Yüksek enerjili NMC (Nikel Mangan Kobalt) hücreler ile garajda yavaş şarj ya da yüksek enerjili LTO (Lityum Titan Oksit) ile hızlı şarj.

E-WAY’in son büyük yeniliği ise gece şarj olan 9.5, 10.7 ve 12 metrelik modellerdeki enerji saklama teknolojisinin evrimi. Modülarite ve operasyonel olarak görev odaklı olma bağlamında tekil ZEN pil kümesinin kapasitesi 42 kWs’ye yükseltilerek yüzde 20’ye varan bir enerji artışı ile 300 kilometreye varan maksimum otonomi elde edildi. Bu, 10.7 metrelik modelde 418 kWs güç, 12 metrelik modelde 460 kWs güç ya da bir önceki ZEN35 nesline kıyasla aynı otonomide +5 yolcunun daha seyahati anlamına geliyor. Bu iyileştirme; aynı boyutta, aynı ağırlıkta ve önceki model ile de uyumlu olarak sunuluyor.

E-WAY modellerinde piller, düşük taban ile erişimi kolaylaştırmak ve yolcu kapasitesini maksimize etmek için tavan ve arka bölümde yer alarak boşluk ve performans arasında en iyi dengeyi kuruyor. Sürücüler ve yolcular için yumuşak, sessiz, titreşimsiz sürüş ve ivme ile yüksek konforlu deneyim sunuluyor. Tamamen elektrikli bu ürün grubu, IVECO BUS’ın alternatif enerji ve özellikle de elektromobilite üzerine 20 yıldan uzun geliştirme ve üretim deneyimine dayanıyor.

“ŞEHİRİÇİ TAŞIMACILIĞIN GELECEĞİ ELEKTRİKLİ DE OLACAK”

Elektriki otobüs pazarının geleceğini nasıl görüyorsunuz? Gelecekte sizce bütün araçlar tamamen elektrikli mi olacak?

Şehiriçinde fazla alternatif görmüyorum. Şehiriçi ulaşımda dizel zaten çıkıyor, çıkmalı. Doğalgazda ciddi bir dönüşüm var. Şehiriçi taşımacılığın geleceği elektrikli de olacak. 2030, 2040 yıllarında elektrikli araçlar şehir merkezlerinde çokça kullanılacak. Tabii burada elektrikli de ülkeye göre, pazara göre, elektrike ulaşıma göre, toplam operasyon maliyetine göre farklılıklar olacaktır. Ancak elektriklinin dışında şehiriçinde başka bir araç göreceğimize inanmıyorum.

“PAZARDAN YÜZDE 1-2 PAY ALMAK İÇİN GELMİYORUZ”

Türkiye otobüs pazarındaki hedefiniz nedir? Ne kadar otobüs satma planınız var?

Şu an bir rakam söylemek çok zor. Ama şunu söyleyebilirim: Yer aldığımız segmentlerde uzun vadede minimum yüzde 10 pazar payına sahip olmayı istiyoruz. Kısa ve orta vadede ise yüzde 5 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tabii belli bir süreç alacak. Pazardan yüzde 1-2 pay almak için gelmiyoruz.

Sizin araçların rakiplerinize göre ne gibi avantajları olacak?

Pazardaki tüm oyuncular toplam sahip olma maliyet odaklı çalışacak. İnsanlar şehir otobüsünü bir hizmet olarak görüyor. Dolayısıyla ulaşımın aksamadan devam etmesi önemli. Otobüsün içinde rahat etmesi, keyif alabilmesi yani konfor önemli. Gerisi tamamen operasyonlarla alakalı konular. IVECO olarak biz tüm bu konularda en iyi otobüslerimizle en üst düzeyde hizmet verebilecek güce sahibiz.

iveco-new-daily-van.jpg

“İŞİN UZMANLARINDAN OLUŞAN BİR YAPIYA SAHİP OLACAĞIZ”

Satış organizasyonu nasıl olacak?

IVECO Türkiye, ithalatçısı ve dağıtıcısı olacak ama her bir ürün zaten belli bir uzmanlık gerektiriyor. Dolasıyla işin uzmanlarından oluşan bir yapıya sahip olacağız. Kamyon satan otobüs de satacak diye bir şey yok. Bizim hafif ticari araç satan bayilerimiz bile ağır vasıta satmayabiliyor. Otobüste zaten belediyelere ve devletin diğer birimlerine yönelik satışlarda direkt biz de işin içinde olacağız. Çünkü bu ne tek başına bayinin yapabileceği bir şey ne de tek başına bizim yapabileceğimiz bir şey. Bu konuda neler yapılabilir diye birlikte oturup çalışacağız.

new-iveco-s-way-2.jpg

“AĞIR VASITADA TEK BİR YAKIT TÜRÜ OLMAYACAKTIR”

Elektrikili kamyonların geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Çok yakın zamanda IAA’de Daily elektriklinin lansmanı olacak. Ağır vasıtada Nikola ile işbirliğimiz var. Nikola ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağır vasıtada tek bir yakıt türü olmayacaktır. Misyona göre farklı farklı yakıt türü kullanımları olacaktır.

Elektrikli kamyonlar dışında bir de hidrojenli kamyonlar konusu ön plana çıkıyor. Bu konuda IVECO olarak neler yapıyorsunuz?

Hidrojenli kamyonlar konusunda IVECO olarak Hyundai Group ile birlikte ürün geliştirme konusunda bir niyet mektubu imzaladık. Şu an ürün ve teknoloji tarafındaki arkadaşlar bu konuda çalışıyorlar. Bildiğiniz gibi Hyundai bu konuda çok ciddi adımlar attı. Biz IVECO olarak bu tür işbirlikleri ile mümkün mertebe herkesin kazandığı, en sonunda müşterinin de kazandığı yapıyı kurarak şirkete daha fazla değer kazandırmak istiyoruz.

koray-kursunoglu.jpg

K. KORAY KURŞUNOĞLU KİMDİR?

IVECO Yüksek Büyüme Piyasaları Asya, Orta Doğu ve Afrikadan Sorumlu Başkanı K. Koray Kurşunoğlu 2007 yılında Ivecoda çalışmaya başladı. Son olarak 2014 yılında Iveco Güneydoğu Asya ve Japonya Bölgesi Pazarlarının Genel Müdürlüğünü üstleniyordu. Profesyonel iş hayatına finans sektöründe başlayan Kurşunoğlu, kariyerine 1998 yılında işe başladığı Indesit Companyde (Merloni Elettrodomestici) 2000-2007 yılları arasında Türkiye Satış Müdürü olarak devam etti. 2007 Yılında Iveconun Torinodaki genel merkezinde İş Geliştirme Müdürü olarak göreve başlayan Kurşunoğlu, daha sonra sırasıyla Iveco Rusya Ticari Direktörü, Iveco Türkiye Satış Sonrası Hizmetler’den ( Yedek Parça Satış ve Teknik Servis) sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve son olarak 2011 yılından itibaren Iveco Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Kurşunoğlu, işletme mezunu ve iyi derecede İngilizce ve İtalyancanın yanında Rusça ve Almanca da biliyor.

 

Etiketler :