“Sahada olan bir finansman şirketiyiz”

“Sahada olan bir finansman şirketiyiz”

ÖZEL RÖPORTAJ - “Ben müşterimin yanındayım, müşterim de benim yanımda” ilkesiyle çalışan bir finansman şirketi olduklarını söyleyen VFS Ülke Müdürü Semih Pala, “Müşteri odaklı bir finansman şirketi olmayı hedef edindik. Müşteriyle temasta amaç proaktif çözümler sunmak. Satışları destekleyen bir vizyonla sahada olan bir finans şirketiyiz” dedi. Röportaj: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

Geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye’deki Volvo Finansal Hizmetler’in (VFS) başına geçen Semih Pala, hem Volvo marka iş makineleri hem de Volvo ve Renault kamyon ve çekici almak isteyen müşterilere finansal kolaylıklar sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekip çalışmasına derinden inandığını belirten VFS Ülke Müdürü Semih Pala, 33 kişilik; tecrübeli, iş makinesi ve kamyon sektörünü iyi bilen uzman bir ekibe sahip olduklarını söyledi.

“GLOBAL BİR AĞA SAHİBİZ”

Müşterilerine sadece kredi değil aynı çamanda finansal leasing çözümleri de sunduklarını anlatan Semih Pala, VFS’nin global merkezinin ABD olduğunu hatırlattı ve ekledi: “VFS dünya genelinde 40’dan fazla ülkede finansman hizmeti sunuyor. Çin, Kore, Japonya, İngiltere, Rusya, Brezilya, Meksika, Kanada…. VFS global bir ağa sahip. Türkiye’deki varlığı 2005 yılına kadar uzanıyor. Türkiye’de iş makinesi segmentinde sadece tek bir marka için kurulmuş yegane leasing şirketiyiz.”

“NİSAN 2018’te 12,7 MİLYON EURO KREDİ/LEASİNG DESTEĞİ SAĞLADIK”

VFS Türkiye olarak 2018’e çok iyi başladıklarını sadece Nisan ayında, 1 aylık hacim olarak 12,7 milyon euro yeni kredi/leasing işlemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Pala, “VFS Türkiye, aylık bazda ilk defa böyle bir rakama ulaştı ve Temmuz ayında ilk kez VFS İspanya’nın işlem hacmini geçti. 2017 yılında 12 ayda gerçekleştirdiğimiz kredi/leasing hacmi 71,2 milyon euro gerçekleşmişti. 2018 yılında bu tutarın üzerinde bir gerçekleşme bekliyor iken, Ağustos’ta bir kur şoku yaşadık ve likidite kaynaklarında büyük bir daralma meydana geldi.

ABD’deki global merkezimiz ve İsveçli hissedarımız, bir an bile durmaksızın yola devam etmemizi sağladı. VFS hem leasing şirketiyle hem de finansman şirketiyle bu dönemde piyasaya likidite vermeye devam etti ve kredi musluklarını kapatmadı.”

“PAZAR PAYIMIZI YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

VFS Türkiye olarak öncelikli amaçlarından birisinin Volvo grubunun pazar payını artırmak olduğunu vurgulayan Pala; tecrübeli ve sektörü iyi bilen ekip arkadaşlarıyla pazar payını hak ettiği seviyeye taşıyacaklarını kaydetti. “Ekibimiz, müşterimizin iş modeline hakim uzmanlardan oluşuyor, kredi verirken bir görevimiz de finansal yönetim konusunda müşterilerimize danışmanlık vermek; iş ortaklığı bunu gerektirir.”  

“KAMYON VE ÇEKİCİLERDE KDV ORANININ YÜZDE 1 OLMASI STRATEJİK VE DOĞRU BİR HAMLEDİR”

Yatırım malı statüsünde olan kamyon ve çekicilerde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi ile ilgili ise Pala şu değerlendirmeyi yaptı: “Yatırım mallarının özelliği çalışır halde olduğu sürece ekonominin büyümesini sağlamalarıdır. Yani milli gelir artışına doğrudan katkı sağlarlar. Biz VFS olarak kamyon, çekici ve iş makinası kredilendiriyoruz ve de finansal kiralama imkanı sunuyoruz. Sadece yatırım malı finanse ediyoruz. Tümü de katma değer yaratan ekipmanlar. Talebin artmasına vesile olacağı için kamyon ve çekicilerde KDV oranının yüzde 1 olması stratejik ve doğru bir hamledir. Bu destek sayesinde ekonomik canlanmanın ivmelenmesini bekliyoruz.”

SEMİH PALA KİMDİR?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü mezunu olan Semih Pala, iş hayatına 1995 yılında Türkiye İş Bankası’nda Müfettiş olarak başlıyor. 1999 yılında MAN Türkiye A.Ş.’de Satış Finansman Departmanı’nı kuran Pala, 2005 yılında MAN Finansal Hizmetler A.Ş.’nin Kurucu Genel Müdürlüğü görevini üstleniyor. 2012 yılında KRONE Trailer’e geçen Pala, burada Krone International Satış Şirketi & Krone Fleet Kiralama’nın Kurucu Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Pala, Şubat 2018’den bu yana ise VFS Ülke Müdürlüğü’nü yürütüyor.

VOLVO FİNANSAL HİZMETLER (VFS) HAKKINDA…

Volvo Financial Services (VFS), dünyanın önde gelen taşımacılık çözümleri sağlayıcılarından Volvo Grubu’nun finansman şirketi. Merkezi Greensboro’da (Kuzey Carolina / ABD) olan VFS, 2001 yılında kuruldu. Dünya genelinde 1.400'den fazla çalışanı bulunan ve 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren VFS, Volvo Group ürünlerine eksiksiz finansal hizmet sunmakta. VFS’in desteklediği başlıca markalar Renault Trucks, Volvo Trucks, Volvo İş Makinaları, Volvo Otobüsler, Mack Trucks, UD Trucks, SDLG ve Eicher.

VFS, Türkiye’de 2 ayrı şirketiyle Finansal Kiralama ve Finansman alanlarında faaliyet gösteriyor. 2005 yılında kurulmuş olan VFS Finansal Kiralama A.Ş. 16 kişilik kadrosuyla ağırlıklı olarak Volvo İş Makinası finansmanı yapıyor. 2012 yılında kurulmuş olan VFS Finansman A.Ş. ise 17 kişilik ekibiyle yoğunlukla Renault Trucks ve Volvo Trucks marka çekici ve kamyon finansmanı sağlıyor. VFS Türkiye şirketleri, Türkiye’de satılan Volvo Grup ürünlerinin yüzde 50’sini finanse ediyor.

Etiketler :