Salgın sonrası lojistikte küçük ve hızlı teslimat tercihleri artacak

Salgın sonrası lojistikte küçük ve hızlı teslimat tercihleri artacak

ÖZEL RÖPORTAJ - Ekol Lojistik Dış Ticaret Genel Müdürü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği eski Başkanı Tamer Dinçşahin, “Koronavirüs salgını bittiğinde iş yapış şekilleri değişecektir. Öncelikle “Temassız Dış Ticaret Yöntemleri” daha fazla geliştirilmelidir. Bilgili, çözüm odaklı ve çözüm üreten, teknolojiyi yakın takip eden çalışanlar önde olacaktır. Ticaret olarak e-ticaretin öne çıkacağı bir yapı tüm dünyada kabullenildi ve devamı olacaktır. Buna göre yapılar hizmet veriş şekillerini buna uyarlamak zor

Ekol Lojistik Dış Ticaret Genel Müdürü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği eski Başkanı Tamer Dinçşahin ile koronavirüslü günlerde dış ticaret ve lojistik sektöründe nelerin yaşandığını ve gelecekte nasıl bir değişimin olacağını sorduk. İşte Tamer Dinçşahin’in yesillojistikciler.com'un sorularına verdiği cevaplar…

EVDE ÇALIŞMAYA ŞİRKETLER HAZIR MIYDI?

Koronavirüs nedeniyele dış ticarette ve lojistikte iş yapış şekillerinde değişiklikler yaşanıyor mu?

Koronavirüs son zamanlarda insanlık olarak karşılaşılan belkide en büyük tehlikelerden biri. Bunun için hiç bir kişi hatta ülkenin biraz daha makro bakıldığında uluslararası teşkilatın bir öngörüsü ve çalışması olmadığı görülüyor. Aslında devletler bir çok konuda öngörüde bulunur ve bu durumlar için eylem planları hazırlarlar. Burada herkes sınıfta kaldı. Bu nedenle geçmişten gelen bir hazırlık veya bir çalışma, planlama yapılmış olması beklenemez.

Ancak olay karşısında birçok konuda neler yapılması gerektiğini anlamış olduk. Hatta bu yapılması gerekli dediğimiz konuları aslında normal hayatta istediğimiz veya isteklerimizin bir hayalden öteye geçmediğini gözlemliyoruz. Bu olayda en önemli ödevin evdekal ve evden çalışma yap olduğu görüldü.

Peki evden çalışmaya şirket bünyeleri hazır mıydı, alışık mıydı? Normal zamanda söylense ne cevap alınırdı? Ama iş başa düşünce başarılmasının hiçde zor olmadığı görüldü. En başta bürokrasi azalma yolunu seçti. İşlemlerin dijital ortamda hazırlanmasının ve yapılmasının önü açıldı. İhracatta hep söylenen fazla evrak kalemleri sayısal olarak azaldı. Aslının gelmesiyle bile bazı sorunlar yaşanan ATR / Menşe gibi belgelerin elektronik ortamda transferlerinin bile işi yapmaya yeterli olacağı anlaşıldı. Bunlar için güvenlik çemberi yaratıldı. Müşavirler tarafından el değmeden olmaz diye düşünülen Gümrük Beyannamelerinin işlemlerinin elektronik ortamda işlem yapılabileceğine kanaat getirildi.

İTHALATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME PİLOT UYGULAMASI BAŞLATILDI

Bunlar için yıllarca yapılan mücadelede başarı elde edilemezken, virüs sayesinde 1 aydan kısa sürede hepsi hayata geçti. İthalatta yerinde gümrükleme pilot uygulaması başlatıldı. Şimdi ise sırada AEO konusunda daha hızlı yayılımın yapılarak, sistemin tabana doğru yayılmasını sağlamak olacaktır. Benim aslında gördüğüm en önemli gelişme/değişiklik ise birbirimizin önerilerine açık olma ve hatta güven duyma mekanizmasının çalışması oldu.

ZAMAN VE HIZ HİÇBİR ŞEKİLDE DEĞİŞMEYECEK… GÜVEN, AİDİYET, İLETİŞİM, ALTYAPI ÖNE ÇIKTI

Lojistikte zaman ve hızın yerini başka bir kavram aldı mı? Aldıysa bu nedir?

Aslında bu  zaman ve hız hiç bir şekilde ve hiç bir dönemde değişmeyecek kavramlar. Bizde ise bu kavramları daha kalın çizgilerle çerçeve içine alabiliriz. Çünkü bizde üretim sırasında yaşanan birçok aksamanın gidericisi veya telafi edicisi lojistikçi olarak görülür. Ancak Koronavirüs dönemi gösterdi ki, sadece bunlar bir işe yaramıyor. Malımı gönderebilecek bir kanal bulmak, güvenli, sağlıklı ve hasarsız bir şekilde ulaştırmak hepsinden önemli hale geldi. Bu kavrama kısaca güven diyebiliriz. Hani diyorduk ya, tedarikçi seçiminde navlun tercihi en fazla yüzde 25-30’larda olmalı sıralamada ilk 5'e bile girememeli. Bundan önce güven, aidiyet, iletişim, altyapı gibi temel unsurlar olmalı.İşte bu dönem birazda bunu öne çıkardı. Bundan sonra genel istatistikleri doğrular şekilde ülkemizde de oluşmasını beklemekteyiz.

MALİ YAPISI BOZUK ŞİRKETLERİN AYAKTA KALMASI İMKANSIZ 

İhracatçılar ve lojistikçiler koronavirüsten ne gibi sonuçlar çıkarttılar, çıkartıyorlar ve çıkartacaklar?

Lojistik açısından bakıldığında bu tür durumlara hazırlıklı olunması gerektiği bu günlerden anlaşıldı. Öncelikli olarak kuvvetli bir mali yapı şart. Mali yapısı bozuk şirketlerin ayakta kalması imkansız. Lojistikçiler, sivil toplum kuruluşları ve kamu açısından bakıldığında; bu durumlarda oluşturulacak bir kriz masası ve tarafları belli değildi, bunun kriz öncesi belirlenmesi önemliydi. 

Alternatif modlar hazır değil. Ne gibi desteklere ihtiyacı olacak sektörün? Bu ilk günden yapılıp ekonomik tedbir paketine koyulmalıydı. Canını dişine takarak mücadele ve hizmet veren bir sektörün bu denli gözardı edilmesi ve yaptığı bunca hizmete karşı adının bile anılmaması büyük eksiklik oldu. Bu konuda çalışılmalıydı ve krizden sektör adına fırsat yaratmak önemliydi.

KÜÇÜK VE HIZLI TESLİMAT TERCİHLERİ ARATACAKTIR

Bu salgın bittiğinde Türkiye'de nasıl bir lojistik nasıl bir dış ticaret anlayışı ortaya çıkacak?

En önemlisi iş yapış şekilleri değişecektir. Öncelikle “Temassız Dış Ticaret Yöntemleri” daha fazla geliştirilmelidir. Önemli olan yapılar değil, bilgili-çözüm odaklı ve çözüm üreten, teknolojiyi yakın takip eden çalışanlar önde olacaktır.

Ticaret olarak e-ticaretin öne çıkacağı bir yapı tüm dünyada kabullenildi ve devamı olacaktır. Buna göre yapılar hizmet veriş şekillerini buna uyarlamak zorundadır. Küçük ve hızlı teslimat tercihleri artacaktır. Bu da hem parsiyel taşımacılığı hem de speedy ile yapılan taşımalar gibi hizmet taleplerini artıracaktır.

ŞİRKET OLARAK PANDEMİ SENARYOLARIMIZ HAZIRLANDI

Siz bu dönemde nasıl bir iş yapış modeli geliştirdiniz?

Bizim özelimizde bakacak olursak belkide bu çalışma modeline en hazırlıklı firmalardan birisiyiz. Birkaç yıldan bu yana evden çalışma modeli uygulanmaktaydı. Özellikle iş yapış şekillerimize uygun arkadaşlarımıza evden çalışma modeliyle çalışmaktayız. Bu modelle İstanbul dışındaki şehirlerimize de iş imkanı yarattığımız için mutluluk duymaktayız.

Şirket olarak, Çin'de yaşanan durum buralara sirayet etmesi halinde ne yapılabilir, bu konuda çalışmalara Şubat ayında çalışma yapılmaya başlandı.

Kriz masaları oluşturularak, tüm birimlerimizin güncel bilgileri paylaşılması sağlandı. Anlık akıştaki değişiklikler iç bünyede paylaşıldı ve çözüm yolları arandı. Mart ayı ilk haftasından itibaren çalışanlarımızla ilgili yurt dışı seyahatler durduruldu ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri ile uyumlu aksiyon kararları alarak çalışılmaya başlandı. Mart ayı ikinci hafta itibarıyla uzaktan çalışma modeline geçiş sağlandı. 

En önemlisi ise pandemi senaryolarımız hazırlandı. Sağlık sistemi ve medikal danışmanlık hattı oluşturuldu. Özetle iş yapış modelimizin değişmesi yanısıra, vermiş olduğumuz hizmetlerin özelliğinden dolayı bilfiil çalışmak zorunda olan arkadaşlarımız için önemli sağlık tedbirleri alınarak moralman hazır hale getirilip, hizmetlerin kalitesi ve sürdürülebilmesi sağlandı. 

Etiketler :