Sigorta Takip Programı’nın hedefi 500 nakliyeciye ve 10 bin KOBİ’ye ulaşmak

Sigorta Takip Programı’nın hedefi 500 nakliyeciye ve 10 bin KOBİ’ye ulaşmak

ÖZEL RÖPORTAJ - Sigorta Takip Programı’nı piyasaya sunan Yeni Projeler Reklam Yazılım’ın hedefi 500 nakliyeciye ve 10 bin KOBİ’ye ulaşmak.

sigorta-takip-logo.png

Yeni Projeler Reklam Yazılım (Karip Network) 1990 yılından bu yana yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. Firmanın yüzlerce projede imzası bulunuyor. Yazılım sektöründe birçok ilke imza atan firma, son olarak Türkiye Sigorta Takip Programı’nı piyasa sürdü.

“YAZILIM SEKTÖRÜNDE BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK”

“Sigorta Takip Programı” adı verilen programın Türkiye sigortacılık sektöründeki ilk yazılım olduğunu ifade eden Yeni Projeler Reklam Yazılım Genel Müdürü Fuat Karip, “1990 yılından bu yana yazılım sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadan yüzlerce yazılım yaptık ve birçok sektörün ilk yazılımlarında bizim imzamız bulunmaktadır. Örneğin Türkiye’nin ilk oyununun yazan biziz. Halihazırda Türk Milli Takımı dahil Türkiye Süper Ligi’ndeki birçok futbol kulübünün kullandığı futbolcuların sakatlık risk analizlerini ortaya koyan yazılımımız bulunuyor” dedi.

Yeni Projeler Reklam ve Yazılım’ın Almanya’da da bir şubesinin olduğunun vurgulayan Fuat Karip Sigorta Takip Programı’nın hazırlanış sürecini şöyle anlattı: “Türkiye’de sigortacılık sektörüne tam olarak hitap eden bir yazılım yoktu. Bu alanda önemli bir ihtiyaç vardı. İki yıllık bir çalışmanın sonucunda Yeni Projeler Reklam Yazılım olarak bir ilke daha imza attık ve Türkiye’nin sigortacılık sektöründeki ilk yazılımı olan Sigorta Takip Programını hazırladık. Programı hazırlarken işletme sahipleri, muhasebeciler ve sigortacılar ile bir araya geldik. Neler olması gerektiğine, uzaktan nasıl ulaşılabileceğine ve call center hizmeti gibi konulara birlikte karar verdik. Ayrıca yurt dışına çalışan lojistik firmaları için FFL/CMR hasarı için ayrı bir program yaptık.”

sigorta-takip-jpg.png

“PROGRAMIN AMACI SİGORTA POLİÇELERİNİN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLATABİLMEK”

Şu an Sigorta Takip Programı’nı 40 nakliyecinin aktif olarak kullandığını söyleyen Fuat Karip, hedeflerinin 500 nakliyeciye, 10 bin KOBİ’ye ulaşmak olduğunu kaydetti. Nakliyeci ve KOBİ’ler dışında otobüs firmalarına, servisçilere ve rent a car sektörüne de ulaşmak istediklerini ifade eden Karip, Sigorta Takip Programını kullanıcılarına sağlayacağı avantajları şu sözlerle anlattı: “Bu programın amacı sigorta poliçelerinin önemini daha iyi anlatabilmek. Programımız web üzerinden çalışıyor. Herhangi bir hasar anında insanlar uygulamaya çok kolay ulaşıyor. Kolay muhasebeleştirebiliyor. Kaza sonrası panik halinde olan insanlar call center’ı arayıp ‘ben kaza yaptım, poliçemi bana yollayabilir misiniz’ diyebiliyor. Sigorta Takip Programının sunduğu hizmetler Türkiye’deki hazır paket programlarının içinde yok. Poliçeler bir yıllık olduğu için muhasebeleştirilirken bir yıl 12 aya bölünerek yapılır. Yani manuel yapılır. Bunu şu anda maalesef yapan bir program yok. Oysa Sigorta Takip Programı alan bir muhasebeci poliçeyi işledikten sonra muhasebe ekranın fişini alıp sadece muhasebeye işlemesi yeterli olacak. Yani poliçedeki miktarı 365’a bölüp aylar ile uğraşmayacak. Kendisine özel excel’de tablolar yapmak zorunda kalmayacak. Programa şoförleri de ekledik. Şoförlerin vizesinin ve SRC’sini bitimini takip ediyor ve hangi şoförün hangi aracı kullandığını eşleştiriyor. Öte yandan programda hasar bölümü de yer alıyor. Müşterilerimiz hasarları da programa işlediklerinde yıl sonlarında veya istedikleri zaman hangi aracın ya da hangi şoförün kaza yaptığını görebiliyor.”

BÜTÜN POLİÇELERE TEK PROGRAMDA ULAŞMA İMKANI

Programı kullananların sadece kasko değil, şirketlerine ait bütün poliçelerine tek bir programda ulaşabildiğini söyleyen Karip, bütün bu işlemlerin muhasebeleştirilmesinin çok kolay olduğunu göreceklerini sözlerine ekledi. Program kullanıcıları poliçelerine kaza anında ulaşabileceklerini ve neler yapacaklarına ulaşabileceklekini ifade eden Karip, “Program sayesinde müşterilerimiz giderlerini de  kontrol edebilecekler. Bu sayede kaskoya, trafik sigortasına, gayrimenkule ne kadar ödediklerini tek bir pencerede görebilecekler. Programımızı göre lojistik firmaları, KOBİ’ler ve bireysel müşteriler diye ayırdık. Bu programın ücreti de nakliyeci için yıllık 1.750 TL, KOBİ’ler için 750 TL, şahıslar için de 250 TL. Nakliyeci için aylık 1.750 TL olmasının nedeni nakliyecilerin kullandığı programın tam paket program olması” dedi.

SİGORTA, İŞLETMELERİN CAN DAMARI

“Bütün muhasebe yazılımlarının amacı işletmelerin yaptıkları iş ve elde ettikleri değerlerin vergisel kayıtları ile ilgidir. Oysa işletmeler çalışmaları sonucunda elde ettikleri değerleri tam anlamıyla bir yazılım ile denetleyebiliyor ve raporlayabiliyor. Türk Ticaret Kanununa (TTK) göre işlenen kayıtlar bu değerlerin sigorta poliçeleri, muhasebe programları firmaların tam anlamıyla işini çözmüyor. Ayrıca gene TTK ya göre muhasebeciler işlemesi gereken her poliçe için excel de veya başka yerlerde notlar alarak bir sürü karışık iş yapıyor. Kaza, yangın ve benzeri olduğunda  işverenler-muhasebeciler gerektiğinde bu yazılımlarına sigorta poliçeleri bilgilerine kolaylıkla ulaşamıyor. Mesai saatlerinin dışında tam bir kaos yaşanıyor. Sigorta Takip Programını ile yapmaya çalıştığımız gerektiği kadar önemi henüz anlaşılamamış poliçelerin aslında işletmelerin can damarı olan sigortanın önemine vurgulamak” diyen Karip, poliçeler, Türkiye’de bulunan 50’ye yakın sigorta şirketinden farklı yerlerden kesildiğinde takip ve teklif almasının karışık bir hal aldığını söyledi.

Etiketler :