“Tecrübemizi SQAS ve ISO standartlarıyla birleştirerek, butik hizmet sunuyoruz”

“Tecrübemizi SQAS ve ISO standartlarıyla birleştirerek, butik hizmet sunuyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - Tehlikeli ve tehlikesiz madde sınıfında bütün likit kimyasalları Avrupa standartlarında belgelendirilmiş araçlar ile taşıyabildiklerini ifade eden Zafer Tank Operasyon Koordinatörü F. Onur Yılmaz, müşterilerine yüksek servis kalitesinde hizmet sunduklarını ve butik hizmet anlayışına aynı şekilde devam edeceklerini söylüyor.

zafer-tank-konteyner.jpg

İki ortaklı (Ates Can Kutar- Necmi Yılmaz )  bir aile şirketi olan Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat, 2005 yılında kuruluyor. Faaliyetine başladığı ilk günden bu yana “tehlikeli ve tehlikesiz likit taşımacılığı” alanında bir marka olmayı hedefleyen Zafer Tank’ın kurucuları aslında 1977 yılından bu yana konteyner taşımacılığı yapıyor. Yani Zafer Tank’ın sektörde 40 yılı aşkın bir deneyime sahip olduğunu söyleyebiliriz. Zafer Tank’ın ikinci nesil temsilcisi F. Onur Yılmaz, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle UND ve IRU iş birliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen IRU-UND Karayolu Nakliye Şirketi Yılın Tepe Yöneticisi Ödülü’nün sahiplerinden biri oldu. Zafer Tank Operasyon Koordinatörü F. Onur Yılmaz, yesillojistikciler.com'a Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat’ın hedefleri ve bugünkü konumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zafer Tank Operasyon Koordinatörü F. Onur Yılmaz’ın açıklamaları…

ZAFER TANK’IN VERDİĞİ HİZMETLER

Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat olarak bizim tüm faaliyetlerimiz ve tek odağımız tank konteyner üzerine. Bunun önemli kısmını taşımacılık oluşturuyor. Ancak taşınan kimyasalların niteliği gereği müşteriden gelen taleplere göre buhar ve sıcak su ile ısıtma da yapıyoruz. Müşterilerimiz ithal ettikleri ürünün belli bir derece ısıtılıp, akışkan hale getirilmesini ve ardından nakliyesini istiyor. Bunun dışında depolama hizmeti de veriyoruz. Tank konteynerler Gebze/Kocaeli tesisimizde sürekli veya geçici olarak depolanıyor. Bazı tank operatörleri boş tank konteynerlerini uzun süre bizde muhafaza ediyor. Diğer yandan,  müşterilerimiz ithal ettiği ancak henüz kendi üretim sürecine dahil etmek istemediği malını, tesisimizde depolayabiliyor.

Profesyonel güvenlik şirketi ile korunan depomuz, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsündeki müşteriler için de uygun.

f-onur-yilmaz1-001.jpg

MÜŞTERİLERİMİZİN YÜZDE 80’İ DÜNYADA ÇOK TANINMIŞ TANK OPERATÖRLERİNDEN OLUŞUYOR

Şirketimiz 4 kamyon ve küçük bir çekirdek kadroyla faaliyetine başladı. Başlangıçta, Stolt’un Türkiye acentesine taşıma hizmeti veriyorduk. 2008’den itibaren, Stolt TR’nin burada ofis açarak büyümesiyle, biz de büyümeye başladık. 2013’ten itibaren depoculuk hizmeti de vermeye başladık. Bu esnada genç kuşak temsilcisi olarak, uluslararası müşterilerle daha yoğun çalışmamız gerektiğini gördüm. Kurucuların deneyimi ve piyasa öngörüleri müthişti. Ancak gerek tank konteyner taşımacılığı ve gerekse genel anlamda lojistik hizmeti Türkiye’de çok yeni konseptlerdi ve öğreneceğimiz çok şey vardı. Bu bilgi birikimini de bize ancak çalışacağımız uluslararası şirketler sağlayabilirdi. Zaman içinde Almanya, İtalya, Belçika ve Hollanda merkezli tank operatörleriyle çalışmaya başladık. Onların bilgi paylaşımı ve denetimleri, bizi her geçen gün daha iyi olmaya yönlendirmiştir. Müşterilerimizin yüzde 80’i dünyada çok tanınmış tank operatörleridir. Şu anda bilgi teknolojileri tabanlı çalışan, sektörün belki de en prestijli denetim uygulaması olan SQAS’i Türkiye ortalamasının üstünde bir puanla geçmiş,  Alman TÜV SÜD denetimi sonucu ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 45001 kalite belgelerini almış bir şirketiz.

ZAFER TANK NE TÜR KİMYASALLARI TAŞIYOR?

Tehlikeli ve tehlikesiz madde sınıfında bütün kimyasalları taşıyoruz. ADR sınıfı 1 ve 7 haricinde, hepsini taşıma yetkimiz ve donanımız var. Mevzuat gereği, tehlikeli madde taşıyabilmek için araçların ADR uygunluk belgesi olması gerekiyor. Benzer şekilde, sürücülerin de ADR uyarınca SRC 5 belgesine sahip olması gerekiyor. Bizim araçlarımız ve sürücülerimiz tüm bu gerekliliklere uygundur.

zafer-tank-001.jpg

“BUTİK HİZMET ANLAYIŞINA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Uzmanlaşmanın önemine inanıyor ve sadece tank konteynerlerle ilgili hizmetler veriyoruz. Bu nedenle konuya tam olarak hakimiz, müşterilerimize yüksek servis kalitesi sunabiliyoruz. Butik hizmet anlayışına aynı şekilde devam edeceğiz. En önemli hedefimiz, müşteri memnuniyetini sürdürmek. Şunu ifade edeyim: Biz hiçbir zaman aktif pazarlama yapmayız, müşterilerimiz referans yoluyla bizi bulur ve bu durum bizim için bir gurur kaynağıdır.

f-onur-yilmaz5-001.jpg

F. ONUR YILMAZ KİMDİR?

F. Onur Yılmaz, 2007 yılında, üniversitede uluslararası lojistik ve taşımacılık eğitimi aldığı sırada şirkette çalışmaya başladı. Çekirdekten yetişen bir üniversiteli olmanın verdiği avantaj sayesinde, lojistik faaliyeti ve piyasası hakkında kapsamlı bilgi sahibi olan F. Onur Yılmaz, tehlikeli maddeler üzerine çok sayıda eğitim programına katılmıştır ve Ulaştırma Bakanlığı Bünyesinde verilen SRC 5 Eğitmeni Sertifikası vardır. Kendisi şu anda Zafer Tank’ın operasyon koordinatörü olarak görev yapıyor ve lojistik yüksek lisans eğitimin sürdürüyor.

 

 

Etiketler :