“Türk nakliye sektörüne soluk aldıracak yeni projelerimizde son aşamaya yaklaştık”

“Türk nakliye sektörüne soluk aldıracak yeni projelerimizde son aşamaya yaklaştık”

ÖZEL RÖPORTAJ - DKV Mobility Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Türk nakliye sektörüne soluk aldıracak yeni gelişmeler için son aşamaya yaklaştık. Lanse etmeden önce anlaşma süreçlerini finalize etmek üzere çalışmalarımız tam gaz sürerken, sektöre vereceğimiz müjdelerin heyecanını içimizde taşıyoruz” dedi.

dkv-card.jpg

Avrupa’nın lider mobilite sunucularından biri olan DKV Mobility’nin Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, Yeşil Lojistikçiler’in sorularını cevaplandırdı. “Bu yıl DKV Mobility Türkiye ofisimizin 15. yılını kutluyoruz” diyen DKV Mobility Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Pandemi dönemi dahil olmak üzere son 4 yıldır üst üste büyümeyi sürdürüyoruz” dedi. İşte Deniz Çokcoş Sezer’in sorularımıza verdiği cevaplar…

“DKV MOBİLİTY TÜRKİYE OFİSİMİZİN 15. YILINI KUTLUYORUZ, SON 4 YILDIR ÜST ÜSTE BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”

DKV Mobility ve DKV Mobility Türkiye açısından 2022 yılı nasıl geçti?

2022 yılı pandemi sonrası yaşanan küresel ekonomik kriz ve yaşanan pek çok toplumsal gelişmeye rağmen uluslararası karayolu taşımacılık sektörü için iyi geçti. DKV Mobility olarak bizim için de gelişmeyi, büyümeyi, hizmetlerimizi yaygınlaşmayı sürdürdüğümüz bir dönem oldu. Pandemi dönemi dahil olmak üzere son 4 yıldır üst üste büyümeyi sürdürüyoruz.

Bu yıl DKV Mobility Türkiye ofisimizin 15. yılını kutluyoruz. Bu 15 yılda Türk nakliyecinin DKV Mobility’e göstermiş olduğu ilgi ve sahiplenmeye çok teşekkür ediyoruz. Diyebilirim ki Türkiye’de DKV Mobility olarak nakliyecilerimizle ve sektörle birlikte büyüyoruz.

dkv-eets.png

“AVRUPA’DA SINIRLARI KALDIRAN TEK GEÇİŞ KUTUSU ÇÖZÜMÜMÜZ DKV BOX EUROPE’UN 13 ÜLKEDE GEÇERLİ HALE GELDİ”

DKV Mobility, son bir yılda müşterilerine hangi yenilikleri sundu?

Son bir yıl ürün ve hizmetlerimizde çok sayıda yenilik ve gelişmenin yaşandığı bir sene oldu. Öncelikle Avrupa’da sınırları kaldıran tek geçiş kutusu çözümümüz DKV Box Europe’un 13 ülkede geçerli hale geldi. DKV Box Europe ile uluslararası nakliyecilerimizi maliyet artışı ve zaman kaybından korumanın yanı sıra, filo yönetimini uçtan uca dijitalleştiren DKV Live kutumuz ile de lojistikçilerimizin işlerini kolaylaştırmaya devam ettik. Sürdürülebilirlik bizim öncelikli gündem maddelerimizden biri olduğu için Avrupa’da alternatif yakıt tedarik ağımızı ve elektrikli şarj istasyonu ağımızı genişlettik. Pandemi ile birlikte hizmete sunduğumuz, temassız ödeme kolaylığı sağlarken zamandan kazandıran DKV App & Go hizmetimizin geçerlilik alanını genişlettik.

“DKV LIVE LOJİSTİK SÜREÇLERİNİ DİJİTALLEŞTİREREK, LOJİSTİKÇİLERİMİZE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE OPERASYONEL KOLAYLIK SAĞLIYOR”

DKV LIVE’ın nakliyecilere sunduğu başka ne gibi kolaylıklar var?

DKV LIVE ile anlık veri aktarımları sağlayan telematik sistem uygulamalarında yeni bir sayfa açılmış oldu. DKV LIVE lojistik süreçlerini dijitalleştirerek, lojistikçilerimize önemli ölçüde operasyonel kolaylık sağlıyor.

DKV LIVE’ın nakliyecilerimiz tarafından tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de yüksek oranda yakıt güvenliği sağlıyor olması. Çünkü kart bir istasyonda kullanıldığında araçla akaryakıt istasyonunun konumu uyuşmuyorsa kart otomatik olarak bloke ediliyor. Araç takip cihazı sayesinde hem depodaki yakıt düşmesini hem de dolumu takip edebiliyorsunuz.

DKV LIVE ile filonuzun tüm süreçlerini kontrol edebiliyorsunuz. Aracınızın nereden ne zaman yakıt aldığını tam zamanlı olarak görebiliyorsunuz. Aracınız nerede olduğunu, müşteriye ne zaman ulaşacağını GPS ile anlık olarak izleyebiliyorsunuz. Rota yönetimi özelliği ile rotayı belirleyip sürücüye bu rotayı mobil üzerinden gönderebiliyorsunuz. DKV LIVE’ın bir diğer özelliği de indirilen takograf verilerinin ve araç konum bilgisinin geriye dönük 6 ay boyunca online olarak saklanabiliyor olması.

DKV LIVE ayrıca sürücünün araç kullanma ve dinlenme zamanlarına uygun şekilde araç takip ve izleme, tahmini varış süresinin belirlenmesi, yakıt alım istasyonlarının planlanması gibi hizmetleri sunuyor. Aynı zamanda sürücü için en etkin rotayı belirlerken, aracın doluluk durumu ve özel indirimler sunan yakıt istasyonları gibi etkenleri de değerlendiriyor. Böylece bütçenin en verimli şekilde kullanılmasına yardımcı bir planlama kolaylıkla yapılabiliyor.

dkv-live.jpg

“SEKTÖRE VERECEĞİMİZ MÜJDELERİN HEYECANINI İÇİMİZDE TAŞIYORUZ”

En son röportajımızda “DKV Mobility olarak son 2-3 yıldır çok dinamiğiz, çok atağız. Almanya’daki genel merkezimiz Türk nakliye sektöründe talepleri değerlendirme konusunda çok istekli. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde sektöre güzel sürprizlerimiz olabilir” demiştiniz. Bu sürprizlerden hangilerini devreye aldınız? Bu yeni hizmetleriniz Türkiye nakliyecilerine ne gibi avantajlar sunuyor?

Türk nakliye sektörüne soluk aldıracak yeni gelişmeler için son aşamaya yaklaştık. Lanse etmeden önce anlaşma süreçlerini finalize etmek üzere çalışmalarımız tam gaz sürerken, sektöre vereceğimiz müjdelerin heyecanını içimizde taşıyoruz.

“ALTERNATİF YAKITLARDAKİ İSTASYON SAYIMIZ 20 BİNE ÇIKMIŞ DURUMDA”

DKV Mobility, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunda da önemli işlere imza atıyor. Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getireceği uygulamalara nasıl hazırlanıyorsunuz? Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümle ilgili neler yapıyorsunuz?

Sektörde yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirliğin sağlanması DKV Mobility’nin en önemli önceliklerinden biri. Kendi iş yapış biçimlerimiz veya ofisteki enerji kullanımlarımıza varıncaya dek, sürdürülebilir tercihler zaten yapmış durumdayız. Ancak sektörün yeşil dönüşümüne de liderlik etme sorumluluğunu sahiplenmiş durumdayız. 2030 yılına vardığımızda tedarikçilerimizin karbon emisyonlarını 2019 yılına oranla yüzde 30 oranında düşürmüş olmayı hedefliyoruz. Talep eden nakliyecilerimiz ‘DKV Card Climate’ kullanarak, aldıkları yakıt üzerinden karbon desteği olarak belirli bir ücreti sürdürülebilirlik adına bağışlayabiliyorlar. Bu şekilde hem gezegenimizi korumaya destek oluyor hem de özellikle Avrupa’da sürdürülebilirliğin iş ortağı ararken en önemli kriterlerden biri olduğu lojistik sektöründe rekabet avantajı elde etmiş oluyorlar.

Son yıllarda alternatif yakıt tedarik ağımızı ve Türkiye’de değil ama Avrupa genelinde bulunan şarj noktası ağımızı genişletmek odaklandığımız başlıca alanlardan biri. LPG, LNG, CNG, HVO gibi alternatif yakıtlardaki istasyon sayımız 20 bine çıkmış durumda. Şarj istasyonu sayımızla da Avrupa’da yine zirvede yer aldığımızı söylemeliyim.

“DKV CARD ŞU ANDA 460 BİNİN ÜZERİNDE ELEKTRİKLİ ŞARJ NOKTASINDA GEÇERLİ”

Yakın gelecekte elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçların yaygınlaşacağı kesin. DKV Mobility bu konuda ne gibi hazırlıklar yapıyor?

Çok haklısınız yakın gelecekte elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçların sayısı artacak. Avrupa ziyaretlerimizde de çoktan yaygınlaşmaya başladığını açıkça görüyoruz. Türkiye’de de Avrupa’ya hizmet veren lojistik firmalarımızın hizmet verdikleri çevreye duyarlı şirketlerin talepleri doğrultusunda alternatif yakıtlar kullanmak zorunda kalmaya başladığını görüyoruz. Bu alanda DKV Mobility’nin Avrupa’daki yaygın alternatif yakıt tedarik ağı ile müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Ayrıca DKV Card şu anda 460 binin üzerinde elektrikli şarj noktasında geçerli. Bunun haricinde talep eden kurumsal şirketlerin ofislerine ve çalışanların evlerine araç şarj üniteleri kurabiliyoruz. Elektrikli şarj noktalarımızın ve alternatif yakıt sunan istasyon ağımızın hızla genişlemeye devam edecek.

DKV Mobility şu an kaç ülkede geçerli? Hizmete son bir yıl içinde dahil olan ülkeler hangileri?

DKV Card şu anda 50’den fazla ülkede geçerli. Son bir yıl içerisinde hizmet ağımıza eklenen yeni bir ülke olmamakla birlikte, önümüzdeki dönemin yeni gelişmelere gebe olduğunu söyleyebilirim.

Türkiye geçtiğimiz aylarda büyük bir deprem yaşadı. Bu konuda DKV Mobility olarak bir çalışmanız oldu mu? Özellikle depremin yaşandığı Hatay, Türkiye lojistik sektörü açısından önemli bir şehir. Sizce depremin Türkiye lojistik sektörüne nasıl bir etkisi oldu? Bundan sondaki depremlerde lojistik ve nakliye sektörü nasıl bir hazırlık yapmalı?

Kahramanmaraş Depremleri ne yazık ki onbinlerce canımızın hayatını kaybetmesine, yüzbinlerce hanenin depremden etkilenmesine sebep oldu. Depremin etkilediği bölge, bizim de çok sayıda müşterimizin bulunduğu, lojistik hareketliliği yüksek bir bölge. Ne yazık ki ağır kayıplar yaşayan müşterilerimiz oldu, hep birlikte büyük üzüntü yaşadık. Depremde firmalar, TIR’lar yollarda olduğu için çok yüksek mal kaybı yaşamadılar ancak pek çok iş yeri çalışılamaz hale geldi ne yazık ki. Sürücüler, sektör çalışanları, sektöre hizmet verenler hep birlikte yaraları sarmaya odaklandığımız için işler elbette, doğal olarak yavaşladı. Depremde ofisi zarar gören firmaların büyük kısmı yakın illere geçiş yaptılar.

DKV Mobility’de bu süreçte önceliğimiz bölgedeki destek ve rehabilitasyon çalışmalarına destek vermek oldu. Almanya’da bulunan genel merkezimiz deprem bölgesine yardım için bağışta bulundu, ayrıca dünya genelindeki 1900 çalışanımız ile şirket içinde başlattığımız bağış kampanyasında önemli bir miktar toplayarak bölgeye aktardık. Yanı sıra bölgede hizmet veren müşterilerimizin ödeme bekleyen faturalarını mayıs ayı sonuna kadar dondurduk.

“BU SENENİN LOJİSTİKÇİLER İÇİN GEÇTİĞİMİZ SENE KADAR PARLAK OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM”

Son olarak Türkiye’nin önemli ve çok sayıda lojistik firması ile görüşüyorsunuz. Sizin pencerenizden Türkiye lojistik sektörü 2022’yi nasıl geçirdi? 2023’ü nasıl geçirir?

2022 yılı Türkiye’de lojistik sektörü açısından oldukça hareketli geçti. Hızlı bir yıldı, taşımalar oldukça fazlaydı, firmalar büyüme yatırımları da yaptılar gördüğümüz kadarıyla. Geçtiğimiz sene pandemiden sonraki artış sürerken, bu yıl Avrupa için eski hareketlilik gözükmüyor. Ama Türkiye üzerinden Rusya’ya taşımaların arttığını görüyoruz.

2023 senesinde aynı hareketliliği göremiyor olmamızın sebebi Avrupa tarafında siparişlerin azalmış olması. Avrupa tarafındaki durağanlık Türkiye’ye de yansıyor. Bu senenin lojistikçiler için geçtiğimiz sene kadar parlak olmadığını söyleyebilirim.

Etiketler :