Türk nakliyecisi Avrupa’da 2 bin 700 kilometreyi tek bir kart ile geçebilecek

Türk nakliyecisi Avrupa’da 2 bin 700 kilometreyi tek bir kart ile geçebilecek

DKV olarak 2022 yılına kadar agresif bir büyüme hedefine odaklandıklarını söyleyen DKV Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, DKV Türkiye olarak 2019 yılının kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi ve ekledi: “Otoban hizmetlerinde her yıl genellikle yüzde 20 oranında büyürdük. Bu yıl otobandaki büyüme oranımız yüzde 30’lara yaklaştı. Yakıtta ise büyüme oranımız yüzde 10’un üstünde” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Otoyol geçiş ve akaryakıt kartları pazarında Avrupa’nın lideri konumunda bulunan DKV Euro Service’in Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, www.yesillojistikciler.com'a özel açıklamalar yaptı. 

“SIRBİSTAN OTOYOLUNDA HİZMET VERMEYE BAŞLADIK”

DKV olarak Ekim ayı itibarıyla Sırbistan otoyolunda hizmet vermeye başladıklarını duyuran Deniz Çokcoş Sezer, Sırbistan otoyolunda faaliyete başlayalı iki aya yakın bir sürenin geçtiğini ve bu kısa sürede çok olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı. Şu anda Sırbistan otoyolunda tek geçerli kartın DKV Card olduğunun altını çizen Deniz Çokcoş Sezer, “Bu durum şu anlama geliyor: Nakliyeciler DKV Card ile örneğin Türkiye’den Hollanda’ya kadar Hırvat otobanları ve Bulgaristan gümrük ödemeleri dahil hiç kesintisiz 2 bin 700 kilometre yol yapabiliyorlar Tüm bu yol boyunca nakliyecilerimiz hem otoyol ücretlerini hem de akaryakıt ihtiyacını tek bir kart ile nakitsiz olarak karşılayabiliyorlar. Sırbistan otoyolunda hizmet vermeye başlamamız bu nedenle çok önemli” dedi.

“KDV ANLAŞMASI İMZALANDI, ARTIK MACARİSTAN DA TÜRK NAKLİYECİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR YAKIT ÜLKESİ OLDU”

Sırbistan otoyolu dışında bu yıl Macaristan ile KDV anlaşması imzalandığını vurgulayan Sezer, “Macaristan’da KDV oranı yüzde 27’dir. Bu anlaşma imzalandıktan sonra net faturalamaya başladık. Bu anlaşma ile artık Macaristan da Türk nakliyecisi için önemli bir yakıt ülkesi konumuna geldi” diye anlattı. 

“TÜRK NAKLİYECİSİNİN YAKINDAN TANIDIĞI DURMAZ İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK”

DKV Türkiye olarak Türk nakliyecisinin yakından tanıdığı Durmaz firması ile acentelik anlaşması yaptıklarını belirten Sezer şunları anlattı: “Durmaz, Avusturyalı bir şirket ama sahibi Lütfi Durmaz bir Türk. Gümrükleme işlemleri konusunda 1987 yılından bu yana Türk firmalarına hizmet veriyor. Otomatik otoban geçişi, KDV hizmeti, kartlı dizel servisi gibi alanlarda faaliyet gösteren Durmaz ile DKV Türkiye olarak bir işbirliği anlaşması yapmak istedik. Konuyla ilgili Lütfi Bey (Durmaz) ile görüştük. Durmaz’ın DKV Almanya ile bir anlaşması vardı ancak bizim tarafımızca bir görüşme olmamıştı. Lütfi Durmaz, Türk nakliyecisinin çok iyi tanıdığı bir isim. Yaptığımız görüşme sonrası Lütfi Bey bu işbirliğine olumlu baktı ve anlaşmayı imzaladık. Bu anlaşma her iki taraf için de faydalı olacaktır. Çünkü Durmaz bu anlaşma ile hizmet veremediği birçok ülkede DKV aracılığı ile hizmet verebilecek ve hizmet ağını genişletebilecek. Biz de Durmaz’ın kemikleşmiş müşterilerine hizmet verebileceğiz. Bizim acentemiz olacaksa bu Durmaz’dan daha doğru bir firma olamazdı.”

“BU YIL ÇOK GÜZEL GİDİYOR, OTOBAN GEÇİŞLERİNDE BÜYÜMEMİZ 0” 

Globalde 200 bin müşterilerinin olduğunu belirten Sezer, DKV Türkiye olarak bu yıl çok önemli bir büyüme kaydettiklerini belirtti. Yüzde 60’a yakın pazar payına sahip olduklarını ifade eden Sezer, DKV’nin müşterilerine sunduğu yeni ürünlerin bu pazar payının bu kadar olmasında çok önemli etkisi olduğunu vurguladı. Her ürünün yeni müşteri demek olduğunu söyleyen Sezer, 2019’un kendileri açısından çok iyi geçtiğini belirtti. Sezer, 2019 yılı ile ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti: “DKV’nin üst yönetiminde önemli değişiklikler oldu. Üst yönetimin nerdeyse tamamı değişti. Bu değişim şirkete bir dinamizm getirdi. Ürünleri iki yıldır bekliyorduk ama bu yıl birçok ürün devreye alındı. Gelecek yıl bizi çok agresif bir büyüme bekliyor. Çünkü 2022 yılına kadar hedeflerimiz çok yüksek. Bu yıl çok güzel gidiyor, önümüzdeki yıl çok daha güzel olacak. DKV Türkiye olarak genelde otobanda büyümemiz yüzde 20’lerde olurdu, bu yıl yüzde 30’lara yaklaştı. Yakıtta da yüzde 10’un üstünde büyüdük. Piyasanın çok iyi olmadığı bir yılda bu oranlarda büyüme göstermemiz bizi çok mutlu ediyor.”

“2022 YILINA KADAR AGRESİF BÜYÜMEYE ODAKLANDIK”

2022 yılına kadar Avrupa’da büyümek için çok agresif olacaklarını vurgulayan Sezer, Avrupa’daki bu büyümeye yoğunlaştıkları için iç piyasa ile ilgili planlarının beklemede olduğunu söyledi. 

YENİ GEÇİŞ KUTUSU DKV BOX EUROPE DEVREDE

DKV olarak Avrupa otoyollarında nakitsiz yol yardım hizmetinde lider olduklarını belirten Sezer, DKV, Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) kapsamında müşterileri için değer yaratan yeni geçiş kutusu DKV Box Europe’u faaliyete geçirdiklerini hatırlattı. Sezer, “Avrupa’daki bütün önemli paralı yolların ücretlerini ödemek üzere tasarlanan ve araca takılan yeni geçiş kutusu halen Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İspanya, Portekiz’deki paralı yolların yanı sıra Heren Tüneli (Lübeck), Liefkenshoek Tüneli (Belçika) ve Warnow Tüneli (Rostock) için nakliye araçlarının geçiş ücretlerinin ödenmesini sağlıyor. Bu listeye kısa bir süre içinde İtalya, Norveç, Polonya, Slovenya, Çekya ve Macaristan gibi başka Avrupa ülkeleri de eklenecek” dedi. 

“ÇEKYA SINIRINDA 40 KİLOMETRE KUYRUK YAŞANABİLİR”

1 Aralık’tan itibaren Çekya’ya yeni otoban kutusu olanların geçiş yapabileceğini, eski kutuyla geçiş yapılmayacağını anlatan Sezer, Türkiye özelinde değil ama özellikle Romanyalı ve Polonyalı nakliyecilerin önemli bir kısmının halen daha yeni kutu almamalarından dolayı Çekya sınırında 40 kilometreye yakın kuyrukların oluşacağının tahmin edildiğinin altını çizdi. Sezer, DKV olarak kendilerinin müşterilerini uzun zamandır bu konuda uyardıklarını Çekya için kayıt yaptırmayanların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtti. 

Etiketler :