“Türkiye’de farklı bir iş modeli sunan en büyük lojistik pazar yeri platformu olmayı hedefliyoruz”

“Türkiye’de farklı bir iş modeli sunan en büyük lojistik pazar yeri platformu olmayı hedefliyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - “LojiPark hali hazırda bireysel araç sahiplerinden oluşan 10 bin araçlık portföye sahip bir pazar yeri platformu. Platform olarak bireysel araç sahipleri ile lojistik firmalarını bir araya getiriyoruz” diyen LojiPark Teknoloji A.Ş Kurucu Ortağı İbrahim Ercankal, “Hedefimiz ülkemizde ve dünyada rakiplerden farklı bir iş modeli ile bu sektörün en büyük Marketplace (pazar yeri) platformu olmak” dedi.

ibrahim-ercanlar.jpg

Birçok sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de birçok Start-up  başarı hikayeleri yazmak istiyor.  LojiPark Teknoloji A.Ş’de bun girişimlerden biri. Ama kısa zamanda önemli yol katederek İnci Holding’e bağlı İnci Radar ekosistemine dahil oldu. 

LojiPark Teknoloji A.Ş 2022 yılında, Sanayi Bakanlığı’na bağlı Teknopark İstanbul’da kuruluyor. Garanti BBVA ‘nın Girişim Üssü’ne seçilen LojiPark, İTO’ya bağlı BTM İstanbul’a kabul ediliyor. LojiPark, İnci Holding’e bağlı İnci Radar ekosistemine dahil oluyor. Peki LojiPark Teknoloji A.Ş. lojistik sektörüne hangi alanlarda çözümler üretiyor? Konuyla ilgili Yeşil Lojistikçiler’e açıklamalarda bulunan LojiPark Teknoloji A.Ş Kurucu Ortağı İbrahim Ercankal şunları söyledi:

“HEM BİR PAZARYERİ HEM DE B2B SAAS UYGULAMA SUNAN BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİYİZ”

“LojiPark, lojistik şirketlerine, operasyonlarını kolayca yönetebilmek, geniş taşıyıcı havuzuna erişmek ve süreçleri dijitalleştirmek adına hem bir pazaryeri hem de B2B SaaS uygulama sunan bir teknoloji şirketi.

“TAŞIYICI VE YÜK HAVUZUNA ERİŞEREK YA DA KENDİ PORTFÖYÜNÜ YÖNETMEK İSTEYEN TÜM FİRMALARA ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Ürünlerimiz lojistik firmalarının, bireysel ağır vasıta sahiplerinin ve tüm B2B taşımacılık operasyonu olan firmaların lojistik süreçlerini dijitalleştirerek tüm paydaşlara rekabet avantajı, karlılık ve yönetsel karar mekanizması sağlamayı amaçlıyor. Taşıyıcı ve yük havuzuna erişerek ya da kendi portföyünü yönetmek isteyen tüm firmalara özel çözümler sunuyoruz.

PAZAR YERİ UYGULAMASI VE TEKNOLOJİ ŞİRKETİYİZ

LojiPark hali hazırda bireysel araç sahiplerinden oluşan 10 bin araçlık portföye sahip bir pazar yeri platformu. Platform olarak bireysel araç sahipleri ile lojistik firmalarını bir araya getiriyoruz.

Hem Android hem de IOS ortamında yaklaşık 1 yıldır aktif olarak yer alıyoruz. Lojistik firmaları spot ve ihale yük ilanı girişi yaparak portföyde kayıtlı ilgili kriterlere sahip ağır vasıta araç sahipleri ile eşleşerek taşıma işlemini organize edebilmekteyiz. LojiPark bir lojistik firması değil aksine lojistik firmaları ile bireysel araç sahiplerini birleştiren bir pazaryeri uygulaması ve teknoloji şirketidir. Lojistik firmaları spot ya da ihale ilanlarını web portal sayesinde açabiliyor yüküne uygun araç bulabiliyor. Araçların konumunu herhangi bir takip sistemi cihazı kullanmadan şoförün telefonu üzerinden anlık olarak takip edebiliyorlar ve de irsaliye ve faturayı dijital ortamda alabiliyorlar. Araç ve şoför evrakları olan ruhsat, ehliyet, kimlik ve benzeri dökümanları dijital ortamda görebiliyorlar. Tüm bunlara bağlı olarak yüzde 25 işgücü kazancı ve maliyet avantajı yakalayabiliyorlar.

lojipark-001.jpg

LOJİSTİK FİRMANIZA ÖZEL MOBİL APP & WEB

Lojistik firmaları, kendi adı ve kendi logosu ile android & IOS ortamında bir mobil uygulama, buna bağlı bir web portalı sahibi olabilir, tüm operasyonel süreçlerini dijitalleştirebilir, özmal-kiralık-spot – ihale araç yönetimini tek bir platformda gerçekleştirebilirler. Ayrıca akıllı dashboard ekranları ile; ölçülebilir, izlenebilir, şeffaf ve alınan raporlar ile stratejik karar mekanizması oluşturabilirler.

CONTROL TOWER

Control Tower ile B2B taşımacılık operasyonu olan tüm firmalar, çalıştıkları tüm lojistik firmalarını kendilerine özel olarak tasarlanmış kendi adı ve logosu ile tek bir dijital platform üzerinden yönetebilirler. LojiPark Premium’un içerdiği tüm özelliklere sahip olan bu altyapı ile işgücü ve zaman maliyetini düşürmek bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor.

KOOPERATİFLERE DİJİTALLEŞME DESTEĞİ

LojiKoop ile bu sektörün en büyük paydaşlarından olan karayolu yük taşımacılığı yapan kooperatifler, operasyonel süreçlerini kendi adı ve logolarının olduğu Android ve IOS ortamında çalışan özel bir mobil uygulama ve Web Portalı sayesinde dijitalleştirebilir. Bunun sağladığı birçok fayda ile yaşadıkları sıra problemi, raporlama, takip vb sorunlarına çözüm üretmiş olacaklar.

HEDEF LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK PAZAR YERİ OLMAK

Lojify, LojiPark & Newky firması iş birliği ile lojistik sektöründe bir ilk olarak yükünüzü teslim ettiğiniz araç şoförlerini dijital ortamda doğrulayabilir, uçtan uca alınmış güvenlik tedbirleri ile olası riskleri önleyebilirler.

LojiPark olarak halihazırda ülkemizin değerli ilk 10 lojistik firmasının 3’ü ile aktif olarak çalışıyoruz. Hedefimiz ülkemizde ve dünyada rakiplerden farklı bir iş modeli ile bu sektörün en büyük Marketplace  (pazar yeri) platformu olmak. Yakın gelecekte iş modelimizi globale taşıma konusunda gerekli altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmek.”

Etiketler :