“Türkiye’de ve dünyada ilk akla gelen lojistik kariyer platformu olmak istiyoruz”

“Türkiye’de ve dünyada ilk akla gelen lojistik kariyer platformu olmak istiyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - Şu an 10 binden fazla adayın kayıtlı olduğu Smarthronline projesinin Türkiye’de ve dünyada bir benzerinin olmadığını söyleyen Smarthronline Kurucu Ortağı İskender Hepkarşı amaçlarının smarthronline’ı çalışma arkadaşları arayan lojistik firmalar ile iş arayan ya da tekliflere açık olan lojistik profesyonelleri tarafından Türkiye’de ve dünyada ilk akla gelen kariyer platformu haline dönüştürmek olduğunu belirtti.

Lojistik ve uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren firmalara işe alım ve danışmanlık hizmeti veren SmartHR tarafından yeni bir kariyer platformu hayata geçirildi. Merkezi İzmir’de bulunan Smarthronline, kimliğinizi veya iletişim bilgilerinizi gizleyerek lojistik fırsatlarını değerlendirmenize ve firmalardan teklif almanıza imkan veriyor. Smarthronline’nin özelliklerini ve avantajlarını, Smarthronline kurucu ortağı İskender Hepkarşı ile konuştuk.

6 KİŞİLİK GENÇ EKİP

Öncelikle sizi ve smarthronline ekibini tanıyabilir miyiz?

Tabi… Ben ve ortağım Gökhan Bey ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunuyuz. 2015 yılında kurulan SmartHR firmasının 2018’in Mart ayından beri yönetici ortaklarıyız. 2020 yılında ise dijital platformumuz smarthronline’yi hayata geçirdik ve şu anda 6 kişilik genç bir ekip ile yolumuza devam ediyoruz. 

Smarthronline fikri nasıl ortaya çıktı ve ne zaman kuruldu?

Aslında SmartHR firmasını devraldığımız günden beri lojistik ve uluslararası taşımacılık alanına özel bir dijital kariyer platformu yapma fikri hep aklımızda vardı ancak doğru zamanı bekliyorduk. Bir gün freight forwarder sahibi bir arkadaşımız ile kahve içerken söyledikleri, bizi bu projeyi yapmak için aslında geç bile kaldığımızın farkına varmamızı sağladı.

Sonra…

Arkadaşımızın şirketi, sektörde lider kariyer sitelerinden birine Deniz Operasyon Uzmanı ilanı çıkmış, ilana 3 günde 550 kişi başvurmuş. İK departmanı çalışanı, 550 kişinin özgeçmişlerini teker teker incelemeye başlamış, ancak 200. özgeçmişte artık pes etmiş. İnceledikleri özgeçmiş içerisinden, yayınladıkları ilanda belirtilen yetkinliklere uygun sadece 5 kişi çıkartabilmişler.

Üstelik ilana başvuranların çoğu, aktif olarak iş arayan ancak sektörle alakası olmayan, atanamamış öğretmen, garson, mühendis gibi kişilerden oluşuyormuş. Belki de firmanın ihtiyacı olan özgeçmiş orada duruyor ama maalesef o kadar başvuru arasında kaybolup gidiyor.

Arkadaşım, daha sonra da bu böyle olmayacak ben en iyisi aday havuzundan kendim arayayım diye niyetlendiğinde ise arama butonuna Deniz Operasyon yazdığında, sitenin algoritmasının karşısına Reyon Sorumlusu, Danışman, Kimya Reaktör Operatörü gibi alakasız kişilerin önüne çıktığını görmüş. Oluşan zaman ve verimlilik kaybını düşünebiliyor musunuz?

LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK ODAKLI KARİYER PLATFORMU

Smarthronline nasıl bir platform?

Smarthronline, adayların profil ve iletişim bilgilerini diledikleri zaman firmalar ile paylaşmasına izin veren, lojistik ve uluslararası taşımacılık odaklı bir kariyer platformudur. 

Çeşitli kariyer fırsatlarından "gizlilik" çerçevesinde haberdar olmak isteyen, lojistik sektöründe yer alan veya almak isteyen beyaz yakalı profesyonellerin kariyer fırsatlarını değerlendirmesine ve şirketlerle platform üzerinden mesajlaşmasına imkan tanıyoruz. 

Eşleşme algoritmamız sayesinde en uygun eşleşmeleri sağlayarak işveren firmalara zaman, maliyet ve verimlilik sağlıyoruz.

“LOJİSTİK ve ULUSLARARASI TAŞIMACILIK ALANINA ODAKLANDIK”

Sadece lojistik sektörüne mi hizmet veriyorsunuz?

Smarthronline olarak sadece lojistik ve uluslararası taşımacılık alanlarına odaklandık. Firmalar, Denizyolu Satış Müdürlerini, Karayolu Operasyon Uzmanlarını, Hat Yöneticilerini, Havayolu Fiyatlandırma Sorumluları gibi lojistik profesyonellerini smarthronline aracılığı ile kolayca ekiplerine katabilirler.

Ayrıca ihracat yapan firmalar da lojistik ve dış ticaret ekiplerini de bu platform üzerinden arayabilirler.

Yine lojistik firmalarının İK, Finans, Muhasebe departmanlarına da burada çalışma arkadaşı arayacaklarını da göz önünde bulundurarak bu alanda uzamanlaşmış/uzmanlaşmak isteyen kişiler, az da olsa platformumuzda mevcut.

10 BİNDEN FAZLA ADAY KAYITLI

Smarthronline’de şu anda kaç aday ve firma mevcut?

Smarthronline’de şu anda 10 binden fazla aday kayıtlı durumda. Aday ve firma sayısı her geçen gün artıyor. Platform tanındıkça büyük rakamlara ulaşacağımızı ön görüyoruz.

Smarthronline nasıl çalışıyor?

Sistemi hem aday hem de firma tarafından anlatmakta yarar var. Aday tarafından bahseder isek; ilk olarak aday, profili için gerekli bilgileri doldurup anonim profilini oluşturuyor. Daha sonra platformdaki ilan havuzundan gerekli arama filtrelerini oluşturarak kendine uygun işleri listeliyor. Başvurmak istediği ilanlara ilgisini belli etmek koşuluyla başvuruyor.

Adayın ilgisini gören firma, adayın anonim profilini inceleyerek, adaya mesaj atıp atmamaya karar veriyor. Adayın anonim profili firmanın ilgisini çekmiş ve firma adaya bir mesaj atmışsa; aday gelen mesajı kabul edip cevap yazarsa adayın tüm iletişim bilgileri ve profili firmaya açılıyor. Yine aday, firmadan gelen olumlu mesajı kabul etmezse, bir red nedeni belirtip anonim kalmaya devam ediyor.

Firma tarafında ise, firmalar sisteme üye olup firma profilini oluşturuyor. Daha sonra ilan oluşturup yayınlıyorlar. Algoritma ilanda belirtilen yetkinliklere uygun olan adayların anonim profillerini firmaya listeliyor. Burada firma, iletişime geçmek istediği anonim profillere platform üzerinden mesaj atıyor.

Aday gelen bu mesajı kabul edip cevap yazarsa adayın tüm profil ve iletişim bilgileri firmaya açılıyor, kabul etmezse bir red nedeni belirtip reddediyor ve anonim kalmaya devam ediyor.

Smarthronline olarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve ilk kez bir kariyer sitesinde abonelik sistemi ile (SaaS) hizmet vermeye başlıyoruz. Firmalar, uygun abonelik fiyatları ile dilerse 3 aylık dilerse de yıllık abonelik alabilirler.

Abonelik satın alan firmalar, abonelik süreleri boyunca sınırsız ilan yayınlayabilir, dilediğinde taslak ilan oluşturabilir, oluşturulan ilanlarda belirtilen yetkinlik ve uzmanlıklara uygun, algoritma tarafından önerilmiş adayları dakikalar içerisinde listeleyebilir, dilediği adayları kısa liste yapabilir, yayınlanan ilanlarla ilgilenen adayların anonim profillerini inceleyebilir, sınırsız olarak dilediği adaya mesaj atıp konuşma başlatabilir.

Üye olup henüz abonelik satın almayan firmalar da sınırsız ilan oluşturabilir, ilanda belirttiği yetkinlik ve uzmanlıklara uygun adayları algoritmamız sayesinde dakikalar içerisinde görebilir, aday havuzundan dilediği kadar arama ve filtreleme yapabilir, adayların anonim profillerini görüntüleyebilir.  

FİRMALARA SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Smarthronline’nin firmalar için ne gibi avantajları vardır?

Smarthronline’nin sadece lojistik ve uluslararası taşımacılık alanlarına özel olması; sadece lojistik profesyonellerini barındırması, zaten başlı başına bir avantaj olarak firmaların karşısına çıkıyor.

Eşleşme algoritmamız, dakikalar içerisinde, yayınlanan iş ilanında aranan yetkinliklere sahip adayların profillerini uygunluk yüzdesine göre listeliyor. Bu da firmalara zaman tasarrufu sağlıyor. 

Adayların profilleri gizli olduğu için iş fırsatlarına açık olan ve diğer platformlarda görünmeye çekinen adaylar rahatlıkla Smarthronline’yi tercih ediyor. Bu da firmaların, sektördeki başarılı olan adayları transfer etme şanslarını arttırıyor. 

Diğer kariyer platformlarından farklı olarak; her profili doğruluyoruz, böylece adaylar ve firmalar arasındaki görüşmelerde cevap verme oranlarını yüzde 70 oranında arttırıyoruz.

​​​​​​​

Peki, Smarthronline’ın adaylar için avantajları nelerdir?

Smarthronline, lojistik profesyonellerinin anonim olarak iş aramasına imkan veren yeni nesil insan kaynakları platformudur. 

Yani hiçbir firma, aday istemediği sürece adayın profilini ve iletişim bilgilerini göremez. Geleneksel kariyer platformlarında pasif iş arayan adaylar yoktur ve para veren her firma her adayın bilgilerine ulaşabilir. 

Yine smarthronline’nin lojistik odaklı bir platform olması ve içerisinde sadece bu alandaki profesyonelleri barındırması, adayların firmalar tarafından fark edilme oranlarında ciddi bir artışa sebep olmaktadır.

TÜRKİYE’DE ve DÜNYADA BENZERİ YOK

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Smarthronline projemizin bildiğimiz kadarı ile Türkiye’de ve dünyada bir benzeri yok. Amacımız, Smarthronline’yi, çalışma arkadaşları arayan lojistik firmalar ile iş arayan ya da tekliflere açık olan lojistik profesyonelleri tarafından Türkiye’de ve dünyada ilk akla gelen kariyer platformu haline dönüştürmek. Sadece 1 dakikanızı ayırarak ücretsiz olarak smarthronline ailesine katılabilirsiniz. Hem adaylar hem de firmalar için sağladığımız avantajlara, kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda zamanla yenilerini ekleyeceğiz. Böylece tercih edilme sebeplerimiz artacaktır.

Etiketler :