"Türkiye'nin lojistik üs olma hedefine paralel bir şekilde büyüyoruz"

"Türkiye'nin lojistik üs olma hedefine paralel bir şekilde büyüyoruz"

ÖZEL RÖPORTAJ - Geçtiğimiz yıl iç pazarda 6 bin 992 adet araç satarak ağır ticari araç pazarında yüzde 26,3 pazar payı elde elde eden Ford Trucks, çekici segmentinde ise 3 bin 320 adet ile yüzde 18,2 pazar payına ulaştı. Ford Trucks 2021’de Eskişehir Fabrikasında ürettiği 5 bin 265 aracı ise ihraç etti.

ford-trucks.jpg

Türkiye ağır ticari araç pazarı geçtiğimiz yılı önemli büyüme rakamları ile kapattı. Özellikle uluslararası nakliye firmalarının filolarını yenilemeye başlaması pazarın büyümesinde en önemli etkenlerden birini oluşturdu. 2021 yılı özellikle çekici pazarı açısından iyi geçti. Türkiye ağır ticari araç pazarının önemli oyuncularından Ford Trucks açısından da 2021 yılı önemli büyüme rakamları ile kapandı. Özellikle F-MAX ile çekici pazarında kendisine önemli yer edinen Ford Trucks, yaptığı yatırımlarla da dikkat çekti. Öte yandan Avrupa’daki satış ve satış sonrası ağını daha da genişletti.

emine-coskun.jpg

yesillojistikciler.com olarak Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun’a Ford Trucks’ın Türkiye ağır ticari araç pazarındaki yerini, Avrupa’daki yapılanmasını, gelecek ile ilgili planlarını, alternatif yakıta yönelik çalışmalarını, çip krizinin otomotiv pazarında yarattığı etkiyi 2022 yılına yönelik düşüncelerini ve hedeflerini sorduk. İşte Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun’un yesillojistikciler.com'un sorularına verdiği cevaplar…

“2021’DE TÜRKİYE AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARI YÜZDE 59 BÜYÜDÜ”

2021, Türkiye ağır ticari araç pazarı ve Ford Trucks açısından nasıl bir yıldı?

2021 yılı, global olarak belirsizliklerin hakim olduğu bir yıldı. Buna rağmen Türkiye’de ticari araç pazarı açısından beklentilerin üzerinde satışların gerçekleştiği ve pazarın büyüdüğü bir dönem geçirdik.

Son birkaç yıldır yaşanan küresel çevre felaketleri, pandemi, çip krizi gibi olumsuzluklar neticesinde tüm sektörlerde ve iş yapış biçimlerinde bir dönüşüm yaşıyoruz. Ağır ticari araç endüstrisi bu dönüşümden etkilendi. Güzel haber ise, 2021 yılı özellikle pandemiden kaynaklanan olumsuzlukların kısmen azalmaya başladığı ve sektörümüzün hareketlendiği bir dönemdi.

Pandemi boyunca temel ihtiyaçların giderilmesi açısından lojistik sektörü önem kazandı. Diğer yandan aynı dönemde hepimiz çevrimiçi alışverişlere yöneldik. Tüm bunların neticesinde ağır ticari endüstrisinde hareketlenme, en çok kamyon ve çekici taleplerine yansıdı. Ağır Ticari Araçlar Derneği’nin (TAİD) 2021 yılı tüm yıl verilerine göre pazar 26 bin 614 adetlere ulaştı, bir önceki yıla göre yüzde 59 artış ile kapattı. Çekici segmenti de 18 bin 217 adetlere ulaştı ve toplam satışların yüzde 68’ini oluşturdu.

Ford Trucks açısıdan; marka olarak ağır ticari araç üretiminde 60 yılı aşkın tecrübemiz sayesinde yaşanan bu zorlu dönemin üstesinden geldik ve 2021’de de güzel rakamlara ulaştık. 16 ton üzeri segmentte farklı modellerde çekici, inşaat ve yol kamyonu üreten dünyanın sayılı ağır ticari araç üreticilerinden biriyiz. Aynı zamanda bir aracın motor, aks ve 2021 yılında devreye aldığımız şanzıman ile birlikte tüm güç ve aktarma sistemlerini sıfırdan geliştirebilen sayılı markaları arasında yer alıyoruz. Dolayısıyla mühendislik gücümüz, bilgi, deneyim ve yan sanayimizle ağır ticari endüstrisinde iniş çıkışların yaşandığı bu zorlu dönemi başarılı bir şekilde geride bıraktık.

ford-trucks-001.jpg

“İÇ PAZARA 6 BİN 992 ADET ARAÇ SATTIK, 5 BİN 265 ADET ARACI İSE İHRAÇ ETTİK”

Ford Trucks olarak geçtiğimiz yıl ne kadar çekici ve kamyon sattınız? Kamyonda ve çekicideki pazar payınız nedir?

İç pazarda yani Türkiye’de 6 bin 992 adet araç sattık, yüzde 26,3 pazar payı elde ettik. Yol kamyonu liderliğimizi geçtiğimizi sene yüzde 55 pazar payıyla sürdürdük ve bin 687 adet yol kamyonu sattık.  Çekicide de 3 bin 320 adet satarak yüzde 18,2 pazar payına ulaştık. Uluslararası pazarlarımıza da 5 bin 265 araç ihraç ettik ve bulunduğumuz ülkelerin neredeyse tamamında pazar payımızı artırdık.

“ÇEKİCİ PAZARINDA PAYIMIZI YÜZDE 24’LERE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çekicide F-MAX ile daha güçlü konuma geldiniz. Çekicide hedeflediğiniz pazar payına ulaşabildiniz mi? Pazar payınızı artırmak için neler yapıyorsunuz?

Filo sahiplerinin ve şoförlerin araç tercihlerine yönelik müşteri algı ölçüsü yapıyoruz. F-MAX ile hem filo hem de şoför bazında olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çekici tarafında yüzde 18.2 olan pazar payımızı bu sene alacağımız ürün aksiyonlarımızla daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.

“PAZAR YÜKSEK BİR POTANSİYELE SAHİP”

Ağır ticari araç pazarını değerlendirerek 2022’de nasıl bir pazar beklediğinizi paylaşır mısınız?

Türkiye, mevcut coğrafi avantajı, mevcut iş gücü ve üretim maliyetleri hesaba katıldığında büyüme potansiyeli taşıyan bir ülke. Ulaşım ve alt yapı yatırımları gibi faktörler de ülkemizin uluslararası pazarlarda elini güçlendiren faktörler arasında yer alıyor. Karayolu taşımacılığında yüzde 85’lere varan oranlar ve ülkemizin bir tarım ülkesi olması gibi etkenler de pazarın büyümesini tetikliyor. 2021 yılını 26 bin 600 adet de kapatan pazarın 2022’de de artışa devam edebileceğini öngörüyoruz. Çünkü sektör böyle bir potansiyele sahip. Pazarda 2022 yılında satışların geçen senenin üzerine çıkacağını öngörüyoruz.

“ÇEKİCİ PAZARI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”

2022’de pazardaki hedefiniz nedir? Pazar payı ve satış adedi hedefinizi paylaşır mısınız?

Önümüzdeki yıl ağır ticari araç pazarının büyümeye devam edecektir. Segment bazında incelediğimizde gerek yurt içi gerek yurt dışı lojistik faaliyetlerinde tedarik zincirinin devamlılığını sağlayan çekici pazarının önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Ford Trucks markası olarak iç pazarda Türkiye’nin lojistik üs olma hedefine paralel şekilde biz de büyümeye devam ediyoruz.

Aynı şekilde kamu ve inşaat projelerine bağlı olarak inşaat grubu kamyonlara olan talebin de devam etmesini bekliyoruz. Yol kamyonu segmentinde liderliğimiz 2021 yılında da devam etti ve seneyi yüzde 55 pazar payı kapattık. 2022’de de bahsettiğim pazarlardaki büyüme trendine paralel satışlarımızın da artarak devam edeceğini öngörüyoruz.

“TOPLAM İHRACATIMIZIN YÜZDE 55’İNİ, AVRUPA İHRACATININ İSE YÜZDE 70’İNİ F-MAX İLE YAPTIK”

Geçtiğimiz aylarda yerli şanzıman üretiminin tanıtımını yaptınız. Eskişehir’de artık yerli şanzıman üretiyorsunuz. Yerli şanzıman ağır ticari araçlarınıza ve F-MAX’e ne gibi avantajlar sağlayacak?

F-MAX çekicimiz banttan indiği, üretilmeye başlandığı andan itibaren iç pazarda ve Avrupa’da yoğun ilgi gördü. 2019’da Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü’nü aldı ve bu prestijli ödülün hemen ardından “Rusya’da Yılın En İyi Ticari Aracı” yarışmasında, sonra Avusturya ve Slovakya’da da ‘Yılın Kamyonu’ ödüllerini kazandı.

Bunu takiben geçtiğimiz sene 2021 yılının Ekim ayında, 53 milyon euro yatırımla ve TÜBİTAK'ın 13,5 milyon TL Ar-Ge teşvikiyle, tamamen bizim, Türk mühendislerimizin geliştirdiği yerli şanzımanımızı Eskişehir Fabrika’mızda tanıttık. Böylece artık Ecotorq motor ve arka aksın ardından, şanzımanı da üreterek araçtaki yerlilik oranını yüzde 90 seviyesine yükselttik ve bu sayede güç ve aktarma sistemlerin üçünü de üreten dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına girdik.

Yerli şanzımanımızı rekabet gücümüzü daha da artıracak, çoklu ve öngörülü vites geçişi gibi çok gelişmiş özelliklere sahip yol kamyonunda devreye almıştık. Bu yılın sonunda 2023’ün başında tüm Ford Trucks ürün gamımızı F-MAX dahil tüm pazarlara yerli şanzımanlı olarak (hem otomatik hem de manuel seçenekleriyle) sunmuş olacağız. Yani 2021 yılında inşaat ve yol kamyonlarında verdiğimiz yerli şanzımanı, 2022 itibariyle F-MAX’te de pazarlarda kademeli olarak vermeye başlıyoruz.

2021 bizim için F-MAX talebine yetişemediğimiz bir seneydi, toplam ihracatımızın yüzde 55’ini, Avrupa ihracatının ise yüzde 70’ini F-MAX ile gerçekleştirdik. Özetle F-MAX aracımızla tüm ihracatımızı 2 katından fazla artırmayı başardık. 2022’de de aynı şekilde artmasını beklediğimiz talebi karşılamak üzere planlar yaptık.

“GEÇTİĞİMİZ YIL ESKİŞEHİR FABRİKAMIZDA 12 BİN 761 ADET KAMYON ÜRETTİK”

Ford Trucks olarak geçtiğimiz yıl Eskişehir fabrikanızda kaç adet kamyon üretimi yaptınız?

Geçtiğimiz yıl Eskişehir Fabrikamız için rekor senesi oldu, fabrikamız tüm zamanların en yüksek adedine ulaştı, 12 bin 761 adet kamyon ürettik. 2021 yılında satışlarımızın yüzde 43’ünü ihraç ettik, yüzde 57’sini iç piyasaya sattık.

Uluslararası pazarlara yönelik yoğun çalışmalarımız devam ediyor, ihracat adetlerimizi son 5 yılda 5 katına çıkartmayı başardık. Geçtiğimiz yıl, 2020’ye göre satışlarımız 2 katından fazla arttı.

Avrupa ağır ticari araç pazarı 2020 yılında pandemiden negatif olarak çok ağır etkilenmişti. 2021 yılı ise ticaretin artmasına paralel olarak pazarın toparlandığı bir yıl oldu. Sektördeki gelişmeler neticesinde yaşanan büyüme ile üretimlerimizi artırarak 40’tan fazla ülkeye de 5 bin 265 adet ihraç gerçekleştirdik.

“SIRADA HOLLANDA VE AVUSTURYA VAR, 2024 SONUNDA 50’DEN FAZLA ÜLKEDE OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Batı Avrupa’da ve hatta tüm Avrupada satış sonrası servis ve bayi ağınızı yaygınlaştırıyorsunuz. Bu ağı hangi ülkeler ile genişletmeye devam edecek misiniz? Ağı tamamladığınıza göre Avrupa pazarı ile ilgili bundan sonraki stratejiniz ne olacak?

Yeni ülkeler var, Orta ve Doğu Avrupa'daki genişlememizi 2018'de tamamlamıştık. 2019’da girdiğimiz İspanya, İtalya ve Portekiz’den sonra Belçika, Lüksemburg ve Batı Avrupa’nın en büyük pazarları olan Almanya ve Fransa’ya girdik. 2022 yılında yeni iş birlikleri ile global yolculuğumuza devam edeceğiz. Sırada Hollanda ve Avusturya var. Bildiğiniz gibi İngiltere’de araçlar sağdan direksiyonlu ancak uzun vadede İngiltere pazarına da girmeyi de değerlendiriyoruz. Ülkemizde ürettiğimiz kamyon ve çekicilerimizin Ford Trucks markasıyla 2024 sonunda 50’den fazla ülkede yollarda olmasını hedefliyoruz.

Kısa vadede ihracatın toplam satışlarımızdaki payının en az yüzde 50’yi geçmesini hedefliyoruz ve bu hedefe bu yıl ulaşacağımızı düşünüyorum, ileriye dönük hedefimiz ise bu oranı daha da artırmak yönünde.

Bu hedefe giderken bir yandan da sektörün trendlerini ve yeniden yazılan kurallarını da yakından takip ediyoruz.  Stratejimizi kurarken Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği'nin (ACEA) Ağır Vasıta Yol Haritası Ortak Açıklaması’na uygun hareket ediyoruz. Biliyorsunuz 2040 yılına kadar ağır ticari araç üretimimizi “0 emisyon” hedefiyle gerçekleştireceğimize söz vererek bu ortak açıklamayı imzaladık.

Önümüzdeki dönemde de bu gelişmeler ışığında hem Avrupa hem de diğer bölgelerde müşterilerimizin de beklentilerini doğrultusunda ürünler geliştirmeye devam edeceğiz.

“ELEKTRİFİKASYON ALANINDAKİ AR-GE YATIRIMLARIMIZI YOĞUNLAŞTIRIYORUZ"

Elektrikli ve otonom Ford Trucks konusunda yaptığınız çalışmalardan bahsedebilir misiniz? Öte yandan elektrik dışında CNG, LNG, hidrojen gibi dizele alternatif yakıtlı Ford Trucks kamyon üretme çalışmalarınızı anlatır mısınız?

Ford, bir süre önce 2025’e kadar elektrifikasyon ve otonom araç stratejileri kapsamında 29 milyar ABD dolarını aşan bir yatırım planladığını açıkladı. Biz de bu doğrultuda Ford Trucks tarafında yakıt optimizasyonu, karbon salımlarının azaltılması, bağlantılı ve otonom araçların geliştirilmesi ve elektrifikasyon alanlarında Ar-Ge yatırımlarımızı yoğunlaştırıyoruz.

Özellikle AB Yeşil Mutabakatı’na paralel olarak sektörümüzdeki elektrifikasyon talebinin farkındayız. Ağır ticari filo karbondioksit emisyonlarını AB hedeflerine paralel şekilde düşürerek karbon ayak izini azaltmak için motor ve araç teknolojilerinin geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz.

Alternatif yakıtlar konusunda da Avrupa Komisyonu’nda kabul edilen CO2 düzenlemesi için çalışmalar yürütüyoruz. Mevcut motorların ve araçların yanı sıra alternatif yakıt teknolojileri üzerinde hazırlıklar yapıyoruz.

Sürdürülebilir ürün portföyüne geçiş açısından yüzde 100 elektrikli kamyonumuz E-Truck, otomotiv sektörünün geleceğinde söz sahibi olacak. Halihazırda ürettiğimiz birkaç aracımız kullanılmaya başladı, test ediliyor.

Ayrıca Sancaktepe Ar-Ge Merkezi'mizde yer alan Dizayn Stüdyomuzda Türk tasarımcılar ve mühendisler tarafından tasarlanan konsept aracımız F-Vision da Ford Trucks’ın ilk konsept kamyonu olarak “Seviye 4 otonom” teknolojisine sahip elektrikli bir araç modeli olacak. Değişen ve gelişen teknolojilere Ford Trucks olarak yatırım yapmaya devam edeceğiz. Tüm bu konularla ilgili Mayıs-Haziran gibi teknoloji yatırımları ile ilgili bir toplantımız olacak.

“ARAÇLARIMIZDA YAKIT TANKI KAPASİTEMİZİ ARTIRIYORUZ, F-MAX LÜKS PAKETTE DIŞ MAKYAJ PLANLIYORUZ

Geçtiğimiz yıl yerli şanzıman yatırımı yaptınız. 2022de yeni yatırımlarınız olacak mı?

Evet, 2022 yılında da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Pek çok farklı ülkedeki müşterilerimizin beklentilerini, ihtiyaçlarını anlamak üzere çalışmalar yürütüyor ve bu doğrultuda ürün yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Örneğin; F-MAX araçlarımızda, midilli (low liner) araçlarımızda da yakıt tankı kapasitemizi artırıyoruz. Bu sayede müşterilerimiz tek depo ile daha uzun yol yapabilme avantajına sahip olacak.

Yine F-MAX araçlarımızda sene ortasında havalı yolcu koltuğu opsiyonu ve CB radio gibi özelliklerimizle yolcularımızın konforunu düşünerek devreye alacağız, Ayrıca F-MAX araçlarımızda lüks paket seçen müşterilerimizin farklı ve özel hissetmesi için araç üzerinde bir dış makyaj da planlıyoruz.

Yol ve inşaat kamyonu araçlarımıza baktığımızda da dümenlenebilir arka aks özelliğini, 6x2 13L yol kamyonlarımızda da devreye alacağız, yani dar alanda manevra kabiliyetimiz bu araçlarımızda da oldukça artacak. Temmuz ayı ile birlikte de EBS & ESP opsiyonunu 6x4 inşaat araçlarımızda devreye almaya başlıyoruz. Bu sayede araçlarımızdaki güvenlik özelliklerimizi artırıyoruz.  1833 & 2533 yol kamyonlarımızda ağırlık azaltma ve kalite iyileşmelerini de hayata geçireceğiz.  Yeni proje ve yatırımlarımız tüm hızıyla ara vermeden devam ediyor, önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Pandeminin etkisi ile tedarik zincirindeki yaşanan kırılmalar beraberinde çip ve konteyner krizini getirdi. Fabrikaların ve üreticilerin ürün bulamama sıkıntısı da bu etkenlerin en önemli kısımlarından birini oluşturuyor. Üretim sürecinde tedarik zincirinde yaşanan bu sıkıntı nedeniyle sorunlar yaşadınız mı? Müşterilerinizin kamyon taleplerini tam olarak karşılayabiliyor musunuz?

Bahsettiğiniz tedarik zincirindeki kırılmalar, çip ve konteyner krizi ve hammadde sıkıntısı gibi sorunlar pek çok sektörü bu süreçte ister istemez zincirleme şekilde etkiledi ve zorladı. Avrupa’da F-MAX aracımıza distribütörlerin yoğun talepleri oldu ve halen devam ediyor. Şu anda sektörümüze dair öngörülerimize göre Ford Trucks olarak talepleri karşılayamayacağımız majör bir durum söz konusu değil. Müşterilerimizin taleplerini maksimum oranda karşılamak üzere operasyonlarımızı yönetiyoruz.

Çip krizinin size etkisi oldu mu? Bu konuda ne gibi tedbirler aldınız?

 Küresel çip krizi ne yazık ki bir süredir sürüyor ve bu yıl da etkilerinin görülmeye devam edeceği düşünülüyor. Global ölçekte yaşanan bu durumu tedarikçilerimizle birlikte görüşerek yakından takip ediyoruz. Şu anda üretimde bir duruş yok, Ford Motor Company ve tedarikçilerimizle yaptığımız planlamalarla bu olumsuz gelişmelerin etkisini etkiyi en aza indirmeye çalışıyoruz.

Son olarak dövizdeki yükselişin sizin satışlarınıza ne gibi etkileri oldu?

2021’de hammadde fiyatlarının artmasına ek olarak dövizdeki yükselişle de birlikte pazardaki araç fiyatları da arttı. Gerçekleşen fiyat artışlarında, sadece kurun yükselmesi değil, esasen dünyada yaşanan enflasyonun ve hammadde fiyatlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesi etkili oldu.

Genel olarak baktığımızda bizim sektörümüz uzun vadeli yatırım süreçleri olan bir endüstri. Dolayısı ile bu sorunların uzun vadeli planlarımız ve yatırımlarımıza olumsuz bir etkisi yok. Pazarın geçen seneki tüm olumsuzluklara rağmen 26,600 adetlere çıkması da sektörümüzün bu yönde gittiğini gösteriyor.

Etiketler :