Jimmy Key, LogD iş birliğiyle Green Opening tüm mağazalara yayılacak

Jimmy Key, LogD iş birliğiyle Green Opening tüm mağazalara yayılacak

Jimmy Key, yeni mağazalarını yeşil lojistik anlayışıyla açarak 61,1 ton su ve 659 kg karbon ayak izini azalttı, onlarca ağacın kesilmesinin önüne geçti.

jimmy-kay.jpg

Sürdürülebilir ürünlere temalarında çokça yer veren ve sürdürülebilir moda anlayışı perakende ilkelerinde ilk sıralarda olan Jimmy Key, 2023 yılında yeni mağazalarını yeşil lojistik anlayışı taşıyan Green Opening projesiyle açarak ilk etapta 61,1 ton su ve 659 kg karbon ayak izi azaltılmasını sağladı, ağaçların kesilmesinin önüne geçti.

Üretim süreçlerinde çevreyi koruyan, az su, az enerji tüketimini temel alarak ve tekstil sektörünün çevreye olan etkilerinin farkında olarak, dünyaya değer veren bütünsel bir sürdürülebilirlik yaklaşımı sunan Jimmy Key, 2023 yılında yeni mağazalarını yeşil lojistik anlayışıyla açıyor. Yeşil lojistik, tedarik zinciri boyunca gerçekleşen lojistik faaliyetlerde, çevreye zarar vermeden operasyonların sürdürülmesini içeriyor.

Jimmy Key LogD iş birliğiyle gerçekleşen Green Opening projesi kapsamında karton koli uygulaması sonlandırılarak, 2023 yılının ilk çeyreğinde açılan 3 Jimmy Key mağazasının lojistik süreçlerinde 61,1 ton su ve 659 kg karbon ayak izi azaltıldı.

Lojistik süreçlerinde çevre dostu plastik koli kullanımına geçerek karbon ayak izinde pozitif verimlilik sağlayan Jimmy Key, yeşil lojistik uygulamasıyla, hem iş operasyonlarını hem de organizasyonun sürdürülebilirliğini daha da iyileştirerek çevreye katkı sağlayacak.

Her 100 m2 mağaza açılışında yaklaşık 5 ağaç kesiliyor. Jimmy Key, LogD ile anlaşması kapsamında her mağaza açılışını Green Opening ile gerçekleştirerek ağaçların kesilmesinin önüne geçecek. Jimmy Key, şu ana kadar Adana Optimum AVM, İstanbul Marmara Forum AVM ve İstanbul Şişli'de açılan yeni mağazalarında yeşil lojistik süreçleriyle toplam 16 ağacı kurtarmış oldu.

Etiketler :