“Avrupa’daki TIR’lara hızlı bir şekilde  güvenli park yeri buluyoruz, sürücülerinin hayatlarını iyileştiriyoruz”

“Avrupa’daki TIR’lara hızlı bir şekilde güvenli park yeri buluyoruz, sürücülerinin hayatlarını iyileştiriyoruz”

ÖZEL RÖPORTAJ - Dijital ağında Avrupa genelinde 50’den fazla park alanı olan Belçikalı IT ve entegrasyon firması OTRA, sürücülere kolay bir şekilde ve güvenli park alanları buluyor. 2020 yılında kurulan ve kısa zamanda Belçika’nın popüler start-upları arasına giren OTRA’nın Avrupa Pazarlama Müdürü Gizem Pideci, sürücülerin yüzde 86'sının park yeri bulmaya çalışırken ortalama 30 dakika zaman kaybetmesinin OTRA'ya daha çevreci lojistik konusunda ilham verdiğini” söylüyor.

otra.jpg

Türkiye en fazla Avrupa ülkeleri ile ticaret yapıyor. Avrupa ile yapılan ticarette hem ithal hem de ihraç ürünlerinin önemli bir kısmı karayolu ile yani TIR’lar ile taşınıyor. TIR’lar ile yapılan taşımalarda araçlar için park yeri bulmak özellikle filolar için bazen zor olabiliyor. Belçikalı IT ve entegrasyon firması OTRA, filoların Avrupa ülkelerinde güvenli park yerleri bulmasına yardımcı oluyor. Peki nasıl? Bu konuda OTRA’nın Avrupa Pazarlama Müdürü Gizem Pideci yesillojistikciler.com'a açıklamalar yaptı.

50’DEN FAZLA NOKTADA PARK YERİ İMKANI

Şu an Avrupa genelinde 50’den fazla park alanın ağlarında yer aldığını söyleyen OTRA Avrupa Pazarlama Müdürü Gizem Pideci, özellikle Bulgaristan, Romanya ve Macaristan sınırlarındaki park yerlerinin hem sınırda yaşanan TIR kuyruğunu hızlı geçmelerine yardımcı olduğunu hem de gümrüğün hemen park yerinin yanında olması nedeniyle evrak işleri açısından da kolaylıklar sağladığını kaydetti.

OTRA olarak filolara gerçek zamanlı park yeri bulduklarını belirten Gizem Pideci, sürücüler için de güvenli bir dinlenme alanını garanti ettiklerini vurguladı. Pideci, “OTRA olarak Avrupa’da 50'den fazla park alanı ile hizmet veriyoruz. Ağımız hızla büyüyor. Park yerlerimiz kamyon sürücülerinin ihtiyaçlarına göre en uygun noktalarda yer alıyor” dedi.

PARK YERLERİNİN FİLOLARA SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Bu park yerlerinin filolara ne gibi avantajlar sağladığını ise Pideci şöyle sıraladı: “OTRA'yı seçen nakliye uzmanları, farklı ülkelerde yapılan rezervasyonlarda KDV'yi geri alabilirken, işlemleri daha net görebilmek için tek birleştirilmiş fatura alabilir. Her rezervasyonu daha basit ve daha şeffaf hale getiren, erişimi kolay bilgiler sunuyoruz. OTRA, sürüş sürelerini optimize etmeye ve verimliliği artırmaya yardımcı oluyor. OTRA ile yapılan rezervasyonlar, filo yöneticilerinin sürücülerini ve kargolarını güvende tutmalarını ve müşterilerine yüksek kaliteli bir performans sunmalarını sağlıyor.”

“MİSYONUMUZ KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN HAYATINI İYİLEŞTİRMEK”

Belçika merkezli bir şirket olduklarını hatırlatan Pideci, OTRA’nın tek uzmanlık alanının park teknolojisi olduğunu belirtti. Firmalarının 2021 yılında Belçika’nın en büyük yatırımcılarından biri olan Alycholo tarafından gelecek vaadeden start-up ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Pideci, firmanın pazarlamasının bir Türk kadınına emanet edilmesinin de önemli olduğunun altını çizdi. Pideci, şöyle devam etti: “2020'de Belçika'da doğan OTRA, güvenli, emniyetli ve dijitalleştirilmiş park çözümleri sunan start-up. Alychlo ve PMV gibi uzun vadeli yatırımcılara sahip olan ve TAPA'nın onaylı üyelerinden biri olan OTRA'nın çözümü Avrupa’da şimdiden ses getiriyor. OTRA'nın misyonu, kamyon sürücülerinin hayatlarını iyileştirmek. OTRA, güvenli ve emniyetli park noktalarını garantilemek için park alanlarını otomatikleştirmesi sayesinde park bilgilerini gerçek zamanlı olarak planlamacılara sunan bir IT ve entegrasyon şirketi.

otra-park-manageroao-platform-oco-deskptop-platform-map-turkish.jpg

“OTRA FLEET MANAGER, PLANLAMACILAR İÇİN TERCİH EDİLEN KAMYON YÖNETİM ARACI”

OTRA Fleet Manager çözümü sayesinde planlamacılar, filo park rezervasyonlarını ve maliyetlerini gerçek zamanlı olarak yönetebiliyor ve görüntüleyebiliyor. Tüm konaklamalar sistemde otomatik olarak görünüyor.

“OTRA ÇÖZÜMLERİNİ TÜRKİYE’DE SUNMAYA BAŞLADI”

Avrupa’da birçok lojistik firması ile çalıştıklarını anlatan Pideci, Türk firmaları ile de görüşmeler yaptıklarını ve Türk firmalarının da ilgisini çekecek birçok park yerlerinin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Avrupa, Orta Doğu ve Kafkaslar arasındaki kavşak noktasındaki stratejik konumu, onu çok önemli bir ulaşım ortağı haline getiriyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından” diyen Pideci, “Bu sebeple OTRA çözümlerini Türkiye’de sunmaya başladı.

Şu anda OTRA ailesi, Bulgaristan - Romanya sınırındaki Vidin ve Romanya ile Macaristan arasındaki Nadlac gibi Türk filoları için taktik lokasyonlar da dahil olmak üzere 10 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor. Artık güvenli bir park yeri bulmaya çalışırken değerli zaman kaybetmek geçmişte kaldı. Ayrıca OTRA, Türk sürücülerin ihtiyaç duyduğu rahatlığı sağlarken, uzun kuyrukları kısaltarak sınıra yakın sürücülere de kolaylık sağladı. OTRA çözümü ve platformu, 10 dilin yanı sıra Türkçe olarak da mevcut” diye bilgi verdi.

SÜRÜCÜLERİN YÜZDE 86’SI PARK YERİ BULMAYA ÇALIŞIRKEN ORTALAMA 30 DAKİKA KAYBEDİYOR

Sürücülerin yüzde 86'sının park yeri bulmaya çalışırken ortalama 30 dakika kaybetmesi, OTRA'ya daha çevreci lojistik konusunda ilham verdiğini kaydeden Pideci, “Karbon ayak izini azaltmaya teşvik ederek, park yerlerinde elektrikli şarj noktaları, rota planlama gibi çeşitli hizmetler sunuyoruz” dedi.

Etiketler :