Ford Trucks, Hidrojen ile Çalışan Araştırma Motorunun Ateşlemesini Yaptı

Ford Trucks, Hidrojen ile Çalışan Araştırma Motorunun Ateşlemesini Yaptı

Ağır ticari taşıt sektöründe 60 yılı aşkın süredir “En verimli taşıma çözümleri ile değer yaratmak” vizyonu ile Ar-Ge çalışmalarını ve yatırımlarını sürdüren Ford Trucks, Türkiye’de öncü bir projeye daha imza attı. Hidrojen ile çalışan içten yanmalı Tek Silindirli Araştırma Motorunu tasarladı ve motorun ilk ateşlemesini başarıyla gerçekleştirerek geliştirme çalışmalarına başladı.

ford-trucks-hidrojenli-motor.jpg

Ağır ticari taşıt sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, hidrojen yakıtı kullanan, ağır ticari taşıtlara yönelik içten yanmalı Tek Silindirli Araştırma Motoru tasarımını tamamlayarak ilk motor çalıştırma ve ateşleme faaliyetini gerçekleştirdi ve motor geliştirme testlerine başladı.

Böylece marka bünyesinde ilk defa hidrojenin yakıt olarak kullanıldığı bir ürün geliştirilmeye başlanmış ve bu ürünün ölçeklendirilmiş prototipi test edilmiş oldu.

Bu gelişmeyle Ford Trucks, sürdürülebilirlik stratejisine uygun olarak ağır ticari araçlarda 2040’ta sıfır emisyon hedefine ulaşmada geçtiğimiz sene tanıtımını yaptığı tam elektrikli kamyonunun ardından önemli bir adım daha kaydedildi.

Ford Trucks, sürdürülebilir ulaşım teknolojilerine öncülük ediyor

60 yılı aşkın süredir ağır ticari araç sektöründe ‘müşterilerini önemseyen ve işlerini geliştiren yol arkadaşı olmak’ amacıyla hizmet veren Ford Trucks “Generation F hareketi” ile sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojilerle büyük bir dönüşüm yolculuğu başlattı. Bu yolculuğun göz bebeği olan %100 elektrikli kamyonunu 2022 yılında Hannover’de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) tanıttı. Tasarımdan test süreçlerine kadar tamamen Türkiye’de geliştirilen elektrikli kamyon; Ford Otosan’ın mühendislik yetenekleri, teknoloji üretimi ve Ar-Ge gücü ile ortaya koyduğu bağlantılı ve otonom sürüş teknolojilerini yansıtıyor. Eskişehir Fabrikası’nda üretilecek kamyon 2024’te dünya yollarında olacak.

Etiketler :