“Türkiye’de lojistiği bilmek için finansal okuryazarlık yetmiyor”
ÖZEL RÖPORTAJ - Eyüp Lojistik, rotasını ekspres taşımacılık ve depo yatırımlarına kırdı. Eyüp Lojistik, bünyesindeki Yük Taksi ile 5 kat büyümeyi hedeflerken, Intro Gayrimenkul ile de Türkiye'nin en büyük depo alanına sahip firma olmayı amaçlıyor.
Türkiye’nin köklü lojistik firmalarından Eyüp Lojistik’in kuruluş hikayesini, bugünkü konumunu, projelerini, geleceğe yönelik hedeflerini Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ile konuştuk. İşte Yeşil Lojistikçiler olarak Gaziantep’teki ofisinde bizi ağırlayan Eyüp Bartık ile yaptığımız röportajda öne çıkanlar…
BARTIK AİLESİNİN LOJİSTİK HİKAYESİ 1936 YILINDA BAŞLADI
Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik’in geçmişi 1936 yılana kadar uzanıyor. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın dedesi Ökkeş Bartık, 1936 yılında ilk kamyonunu satın alıyor. Dede Ökkeş Bartık, işlerini 1955’te baba Abdulkadir Bartık’a devrediyor. Baba Abdulkadir Bartık da ilk kamyonunu 1955 yılında satın alıyor. Deyim yerindeyse Abdulkadir Bartık da babası Ökkeş Bartık gibi bir yandan kamyonunun şoförlüğünü yaparken diğer yandan da kendi işlerinin patronluğunu yapıyor. Zamanla işleri büyütmeyi başaran Abdulkadir Bartık, 1981 yılında işlerini çocuklarına devrediyor.
1981’de askerden dönen ağabey Özcan Bartık ile Eyüp Bartık şirketin üçüncü kuşak temsilcileri olarak göreve başlıyor. Önce oto yedek parça sektöründe işlerini büyüten Özcan ve Eyüp Bartık kardeşler 1998 yılında DAF ve Tırsan’ın Gaziantep bölge temsilcisi olarak hizmet vermeye başlıyorlar. 2003 yılına kadar DAF ve Tırsan’ın bölge temsilciliğini yaptıktan sonra, 2001 yılında taşımacılık sektörüne yeniden girmeye karar veriyorlar. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ağabeyi Özcan Bartık’ı firmanın mutfağında önemli işleri yapan aşçı olarak tanımlıyor. Eyüp Bartık, kendisinin ise firmanın görünen yüzü olduğunu söylüyor.
“2001’DE LOJİSTİĞE GERİ DÖNÜŞ YAPTIK”
Dededen ve babadan nakliyeci olan ve 2001 yılında sektöre yeniden giriş yapan Bartık ailesinin hikayesini Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık şöyle anlattı: “1990’ların sonu 2000’li yılların başında Gaziantep Türkiye’nin önemli ihracat merkezlerinden biri haline gelmişti. Gaziantep’in artan ihracatı lojistik ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bölgede lojistik sektörünün gelişimi bizi heyecanlandırmıştı. Biz de 2001 yılında 20 çekici alarak taşımacılık sektörüne girdik. Aslında ana iş kolumuz olan lojistiğe tekrar döndük. Geçen süreçte bölgenin en etkin lojistik şirketi haline geldik.”
“BABAMA: ŞOFÖR OLMAYACAĞIM, YÖNETİCİ OLACAĞIM, DEDİM”
Eyüp Bartık, o günlere ilişkin şöyle bir anısını paylaştı: “Babam bana sizi şoför yapmayacağım diyordu. Kendisi şoförlüğün zorluklarını bildiği için çocuklarının bu işe girmesini istemiyordu. Ayrıca o dönemdeki teknoloji günümüzle kıyaslandığında şimdiki kamyonların konforunu ve kullanım kolaylığının yerini bile tutamaz. Bu arada ben hiç TIR şoförlüğü yapmadım. Yani bu işin şoförlüğünden gelmiyorum. Babam bize ‘sizi şoför yapmayacağım’ deyince ben de kendisine, ’Şoför olmayacağım ama inşallah yönetici olacağım ve bu işleri organize edeceğim’’ demiştim.”
“GAZİANTEP’TE İHRACATÇININ LOJİSTİKÇİYE YÖNELİK BAKIŞININ DEĞİŞMESİNE KATKI SUNDUK”
Bartık, Eyüp Lojistik’in Gaziantep’te ihracatçıların lojistikçilere bakışının değişmesinde önemli katkısı olduğunu söyledi. Bartık, “Ben şunu iddia ediyorum: Ürünün sevkiyatı yapılmazsa, dünyanın en iyi ürününü üretseniz dahi bunu müşteriye zamanında yetiştiremezseniz sadece iyi ürün üretmiş olursunuz. Bu ürünü kim ihtiyaç sahibine taşıyacak? Lojistikçi taşıyacak. Lojistik olmazsa hayat durur. Lojistik, Gaziantep’te artık önemli bir sektördür. Önceden sanayiciler, ‘TIR’ı getir kapıya koy, kapısını da aç. Ben yük çıktıkça içine yüklerim. Sana haber verince gelirsin’ diyordu. Yükü de bir haftada ya da 10 günde yüklüyordu. Tırcı da buna bir itiraz etmiyordu. Şu an ise işler değişti, ‘Ne zaman yükleyeceğim? Ne zaman çıkaracaksın.’ Bu özgüveni biz sağladık. Bu konuda küçük de olsa bir katkımız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
GAZİANTEP’İN İHRACATTAKİ BÜYÜMESİ VE BÖLGEDE LOJİSTİĞİN GELİŞİMİ
2001 yılında 20 çekici alarak taşımacılığa deyim yerindeyse lojistik sektörüne geri dönen Bartık ailesi, Gaziantep’in ihracatta önemli bir şehir haline gelmesinin de verdiği avantajla bölgede yatırım yaparak iş çeşitliliğini ve gücünü artırıyor. Eyüp Bartık, Gaziantep’in ihracatta kat ivmeyi şu şekilde anlattı: “Gaziantep Türkiye’nin en önemli ihracat merkezlerinden biridir. Zaten rakamlar da bunu gösteriyor. 2000 yılında Gaziantep Türkiye ihracatının yüzde 1.2’sini yapıyordu. Aynı yıllarda Adana da Türkiye ihracatının yüzde 1.2’sini yapıyordu. 2010 yılına gelindiğinde Adana hala Türkiye ihracatının yüzde 1.2’sini yaparken Gaziantep yüzde 2.4’ünü yapmaya başladı. Örneğin, 2010 yılında Türkiye, 100 milyar dolar ihracat yapıyor. Adana'da bunun 1,2 milyar dolarını gerçekleştiriyor. Gaziantep de Adana kadar ihracat yapıyor. Geçen süreçte Türkiye’nin ihracatı arttı. Adana’nın da ihracatı arttı ama Gaziantep’in hem ihracatı hem de ihracattaki payı arttı. Yani Gaziantep, Türkiye ihracatının önünde bir büyüme gerçekleştirdi. 2020 yılına gelindiğinde Gaziantep’in Türkiye ihracatında aldığı pay yüzde 4.9’a çıkarken Adana’nın oranı yine yüzde 1.2’lerde. Günümüzde ise Gaziantep’in Türkiye’nin yaptığı toplam ihracatından aldığı pay yüzde 6’lara yükseldi. Bu rakam 2030’da yüzde 10’u bulacaktır. Şu an Türkiye'nin gerçek üretim şehirleri, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep’tir. Önümüzdeki dönemde Gaziantep rekabette bu şehirlerden daha önde olacak çünkü onlar standart büyürken, Gaziantep yoluna yürüyerek devam ediyor.”
EYÜP LOJİSTİK’İN LOJİSTİKTEKİ İŞ KOLLARI
Gaziantep’in ihracatta gösterdiği performansın şehirdeki lojistiğin gelişmesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, lojistik sektöründe hizmet çeşitliliğinin artırılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Eyüp Lojistik’in sektörde sunduğu hizmet türlerine dikkat çeken Eyüp Bartık, bugün Ekspres Yük Taksi, uluslararası kara yolu taşımacılığı, hava yolu taşımacılığı, deniz yolu taşımacılığı, serbest depolama (Depootel), gümrüklü antrepo, gümrükleme, kombine taşımacılık, parsiyel ve komple taşımacılık, yurtiçi taşımacılık, tehlikeli madde taşımacılığı, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, multimodal taşımacılık alanlarında hizmet verdiklerini belirtti. Bartık, “Karayolu filomuzda öz mal 200 TIR, 1000’i aşkın tedarik aracı mevcut. Gaziantep’te 130 bin metrekare gümrüklü antrepo ile serbest depolama (Depootel) alanı, İstanbul’da ise 120 bin metrekare serbest depolama alanı olmak üzere toplamda 250 bin metrekare alanımız ile lojistikte edindiğimiz yüz yıla yakın tecrübeyi modern teknolojiyle harmanlayarak büyümeyi ve ülke ekonomisini kalkındırmayı sürdürüyoruz. 2013 yılında Filotürk, 2022’de ise Intro Gayrimenkul A.Ş.’yi bünyemize kattık” dedi.
“KRİZ ZAMANLARINDA BÜYÜRÜZ, ARAÇ FİLOMUZUN YAŞ ORTALAMASI 2’Yİ GEÇMEZ”
Eyüp Lojistik’in özellikle kriz zamanlarında yatırım yaparak büyüdüğünü söyleyen Eyüp Bartık, 2024 yılında da büyümeye devam ettiklerini belirtti. Bartık, “Lojistik sektörüne mümkün olduğu kadar farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştık. Örneğin, araç filosu yaşını 2’nin üstünde tutmayız. En hızlı araç değiştiren şirketiz. Şu anda da benzer anlayışla faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ayrıca bölgenin de gelişmesine ve büyümesine her daim katkı sunma gayreti içinde olduk. Prensip olarak da kazandığımızı işimize yatırırız” dedi.
“BU YIL YÜZDE 15 BÜYÜYECEĞİZ”
Eyüp Lojistik’in ekonomide yaşanan sorunlara rağmen bu yıl yüzde 15 oranında büyüyeceğini söyleyen Bartık, 2025’te yüzde 5 oranında bir büyüme öngördüklerini kaydetti. Bartık, 2025’te farklı fırsatlar doğması halinde bunları değerlendirecek yapıya ve güce sahip olduklarının altını çizdi.
“YÜK TAKSİ İLE SEKTÖRE YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”
Eyüp Lojistik yakın dönemde farklı bir taşımacılık türünü faaliyete geçirdi. Hava kargo veya karayolu taşımacılığını tercih eden işletmelere, alternatif bir hizmet olarak öne çıkan Eyüp Lojistik’in Yük Taksi uygulaması yenilikçi ve esnek çözümler sunmayı amaçlıyor. Kapıdan kapıya teslimat gerçekleştiren Yük Taksi’nin verdiği hizmet ile üst düzey müşteri memnuniyetini hedeflediğini söyleyen Eyüp Bartık, “Yük Taksi uygulamamız hava kargodan daha hızlı, pratik ve ekonomik. TIR taşımacılığından daha güvenli ve süratli bir model. Yük Taksi ile sevkiyatları, küçük araçlarla, daha hızlı ve kişiye özel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yük Taksi ile sektöre yeni bir soluk getirdiğimizi düşünüyoruz. Almanya başta olmak üzere Hollanda, Belçika, İtalya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İspanya, Danimarka, Polonya, İsveç, Macaristan, Romanya, İngiltere ve Doğu Avrupa’nın her noktasına ekspres ürün sevkiyatı gerçekleştiriyoruz. Yük Taksi ile komple yükleri 3 günde; parsiyel yükleri ise 5 günde, Almanya, İspanya, İngiltere dahil bütün Avrupa ülkelerindeki transfer merkezlerine ulaştırıyoruz. Minivan araçlardan oluşan Yük Taksiler, 1 kilogramdan 1300 kilograma kadar yük kapasitesine sahip. Müşterilerimizin taleplerine göre dizayn edilen, tüm sevkiyatlar GPS ile takip edilebiliyor. Müşterilerimiz profesyonel ekiplerimiz tarafından sevkiyatları hakkında bilgilendiriliyor. Gıda, tekstil, teknoloji, otomotiv, endüstriyel, sağlık ve tüm sektörlerde hizmet veren ticari araçlarımızla her yıl 5 bin sefer gerçekleştirerek, müşterilerimizin küresel pazarda daha güçlü bir şekilde rekabet etmeleri için çalışıyoruz” dedi.
“ARAÇLARI 4 AYDA DEĞİŞTİRİYORUZ”
Eyüp Lojistik, uluslararası sevkiyatta kullandığı çekicilerin yaşını 2’nin üstünde tutmama prensibinin benzerini Yük Taksi’de de uyguluyor. Yük Taksi’de kullandıkları minivanları 4 ayda ya da araç 80 bin kilometreye ulaştığında değiştirdiklerini vurgulayan Bartık, “Biz araç eskidiğinde, onun tamirinin, bakımının ve zaman giderlerinin çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle aracı yenilemenin çok daha avantajlı olduğu kanısındayız. Hatta ilkemiz şudur: Mümkünse lastiğini dahi değiştirme ve aracı komple yenile. Biz istiyoruz ki, hızlı servis hizmeti verelim. Bu nedenle arıza bakım süresini aşmadan Yük Taksi araçlarımızı 4 ayda bir değişiyoruz” dedi.
Şu anda Yük Taksi’nin filosunda öz mal 100 adet panelvan araçlarının olduğunu söyleyen Bartık, ayrıca 1000 tedarikçiden araç kiralayabildiklerini belirtti. Her ay filolarına yüzde 10 ilave araç kattıklarını vurgulayan Bartık, Yük Taksi’nin çalışma prensibinin hava kargo ile bire bir aynı olduğunu ifade etti. Ancak hava kargoda havaalanına kadar gidilmesi, yükün teslim edilmesi ve sonrasında havaalanından alınması gerektiğini anlatan Bartık, Yük Taksi’nin ise kapıya kadar teslimat yaptığını belirtti. Bartık, ağırlıklı olarak otomotiv yedek parçası, gıda, tekstil, teknoloji, otomotiv, endüstriyel, sağlık, acil gitmesi gereken numune ürünleri gibi yükleri taşıdıklarını sözlerine ekledi.
“YÜK TAKSİ PROJESİNİ İLK ÖNCE IRAK PAZARI İÇİN DÜŞÜNMÜŞTÜK”
Yük Taksi projesini 4 yıl kadar önce, Irak için planladıklarını anlatan Bartık, ancak Avrupa’da daha fazla ihtiyaç olduğunu gördüklerini söyledi. Irak pazarına yönelik Yük Taksi projesinin hala masada olduğunu ifade eden Bartık, “Irak pazarına henüz konsantre olamadık. Avrupa'da hedefimiz çok büyük ve önemli… Bu konuda gayret gösteriyoruz. Ancak Irak da hedef pazarlarımızdan biri. Irak pazarı ile ilgili iddiamız da şu: Akşam teslim edin, sabah alın!”
“YÜK TAKSİ’DE 5 KAT BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Yaptıkları analizlere göre Yük Taksi’nin hizmet verdiği alanda Türkiye’nin yıllık 20 bin araçlık bir potansiyeli olduğunun altını çizen Bartık, hedeflerinin bu 20 bin araçlık potansiyelin 15 binini kendilerinin gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Bartık, “Şu anda 3 binlerdeyiz, 5 kat daha büyümeyi hedefliyoruz. Pazardaki payımız yüzde 15 civarında. Hedefimiz pazardaki payımızı yüzde 75’a çıkartmak” dedi.
YEŞİL PASAPORTLU EMEKLİLERİ ÇALIŞTIRARAK VİZE SORUNUNU ÇÖZÜYOR
Yük Taksi’de çalışan şoförlerin yüzde 90’ının yeşil pasaportlu olduğunu belirten Bartık, bu şekilde şoför vizesi ile ilgili sorunlara takılmadıklarını kaydetti. Yeşil pasaport sahibi şoförlerin genellikle emekli memurlardan oluştuğunu anlatan Bartık, “Emekli arkadaşlarımız evde oturmak yerine esnek çalışma yöntemiyle hem yurtdışını geziyorlar hem para kazanıyorlar hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar. Ayrıca biz şirket olarak emeklileri iş dünyasına katarak sosyal bir sorumluluk da üstlenmiş oluyoruz” diye konuştu.
OREGON 200 ORTAK İLE 3 BİN 500 FİRMAYA HİZMET VERİYOR
Oregon Teknoloji Hizmetleri’nin 200 nakliyecinin ortak olduğu bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Bartık, Oregon’un müşterilerine çok çeşitli hizmetler sunduğunu söyledi. Oregon ile sektörde bir paylaşım modeli geliştirdiklerini ifade eden Bartık, geçen süreçte özellikle transit beyannamede önemli yol kat ettiğini vurguladı. Oregon’un birçok önemli projesi olduğunu ifade eden Bartık, 200 ortakla 3 bin 500 firmaya hizmet sağladıklarının altını çizdi. Bartık, “Bizim müşterilerimiz modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor… Örneğin, GPS sistemi sayesinde araçlarının nerede olduğunu, ne zaman hareket ettiğini biliyorlar” dedi.
Oregon olarak lojistikte dijitalleşmenin geliştirilmesi için uzun yıllardır çalıştıklarını belirten Bartık, teknolojik altyapıyı hazırlayarak sektörde verimliliği artırmanın çok önemli olduğunu anlattı.
Oregon’un iki önemli projesinden birinin ortak satın alma platformu ve depolama ihtiyacının karşılanması olduğunu belirten Bartık, ortak satın alma projesini 2025’te hayata geçirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ortak satın almada önemli olan faktörün finansman olduğunu belirten Bartık, finansman ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini kaydetti. Bu sistemde satın alınan ürün ve hizmetin sadece çekici ve kamyon olmayacağını lastik, yedek parça, sigorta gibi bütün hizmetlerin bir arada olmasını amaçladıklarını anlatan Bartık, ayrıca DFDS’nin gemi biniş biletlerini sattıklarını da sözlerine ekledi.
“KAPIKULE’DE NAKLİYECİNİN İŞİNİ HIZLANDIRACAK OREGON BİNASININ İNŞAATI OCAK’TA BİTECEK”
Oregon olarak Kapıkule’de önemli bir yatırım yaptıklarını belirten Bartık, “Kapıkule’de izinli gönderici, izinli alıcı ve park yeri de dahil bir hizmet noktamız olacak. Ocak ayında inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Bu yerimiz nakliyecinin işini kolaylaştıracak ve daha da hızlandıracak. Benzer bir yerimiz Muratbey’de de mevcut” dedi.
EYÜP LOJİSTİK’İN DEPOOTEL KONSEPTİ
Eyüp Lojistik, gayrimenkul yatırımlarını gerçekleştirmek üzere kurduğu Intro Gayrimenkul A.Ş. ile Çatalca’da 40 bin metrekarelik arazi üzerine toplam 800 milyon TL’lik lojistik depo merkezi inşa edeceğini duyurmuştu. Eyüp Lojistik’in depolama alanındaki projeleri ile ilgili Eyüp Bartık şunları anlattı: “Eyüp Lojistik olarak taşımacılığın depolama hizmetlerinde de ihtiyaca göre esnek çözümler sunuyoruz. Müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda Depootel konseptli hizmetimiz doğdu. Depootel ile ithalat, ihracat ve imalat yapan firmaların yanı sıra bireysel depolama ihtiyaçlarına yanıt vereceğiz. Depootel’de butik hizmet çözümlerimizle, 1 metrekareden 100 bin metrekareye, 1 paletten 100 bin palete dek esnek depolama hizmetleri ve kişiye özel depo tasarım imkanları sunuyoruz. Stoklarını ve hammaddelerini depolayacak yeterli alanı bulunmayan firmalara çözüm sağlıyoruz. Bu ürünleri talebe göre; günlük, haftalık, yıllık olarak depoluyor, indirme yükleme, paketleme ve elleçleme (malların taşınması, yüklenmesi, boşaltılması, istiflenmesi, ayrılması, paketlenmesi), iç nakliye araç temini bunun yanında, stok sayımı da yaparak, müşterilerimizin taleplerini yerine getiriyoruz. Depolarımız 24 saat güvenlik personeli ve kapalı devre kameralar ile kayıt ve kontrol ediliyor. Müşterilerimize anlık bilgi paylaşımları profesyonel çalışanlarımız tarafından, titizlikle yapılıyor. Depootel’de müşterilerimizin taleplerine göre, her zaman ve her şekilde esnek depo çözümleri yer alıyor. Gaziantep’te 130 bin metrekare gümrüklü antrepo ve serbest depolama alanı, İstanbul’da 120 bin metrekare toplamda ise 250 bin metrekare depolama alanımız bulunuyor. Türkiye’deki en büyük lojistik depolama alanlarımızla sektöre yön verme amacındayız. Ayrıca Depootel ile sektöre yeni bir marka kazandırma arzusundayız.
ÇATALCA VE TUZLA’DA DEPO YATIRIMI
Kendi öz kaynaklarımızla, nitelikli portföyümüzle ülkemize, doğaya tecrübemizi ve bilgi birikimimizi, üstün kaliteli hizmet yaklaşımımızla 2022’de Intro Gayrimenkul A.Ş. çatısı altında birleştirdik. Intro Gayrimenkul A.Ş adına ilk yatırımımızı İstanbul'da gerçekleştirdik. Çatalca'da 550 milyon lira değere sahip 40 bin metrekarelik arazi üzerine, toplam 800 milyon liralık lojistik depo merkezi için çalışmalarımızı tamamladık. Çatalca’daki lojistik depolama alanımız, depolama alanlarına yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidererek, bölgesel istihdama katkıda bulunacak.”
“DEPO YATIRIMI YAPARKEN KORKMAMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEREK, ONLARI DEPO YATIRIMI YAPMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUM”
Erenköy Gümrüğü’nün Tuzla’ya taşınmasının söz konusu olduğunu söyleyen Bartık, Tuzla’da da önemli bir depo yatırımlarının olacağını belirtti. Lojistik sektöründe depolamanın çok önemli hale geldiğini söyleyen Bartık, e-ticaretin ivme kazanarak, talebin katlanarak arttığına dikkat çekti. E-ticaretin gelişmesi ile İstanbul’un önemli merkezlerindeki dükkanlar ile Çatalca ve Tuzla’daki bir deponun aynı işlevi gördüğünü vurgulayan Bartık, “Ben sektördeki bütün arkadaşlarıma depo yatırımı yaparken korkmamaları gerektiğini söyleyerek onları depo yatırımı yapmaları için teşvik ediyorum.” dedi.
“INTRO GAYRİMENKUL’Ü HALKA ARZ EDECEĞİZ”
‘’Eyüp Lojistik olarak hedefimiz Intro Gayrimenkul Anonim Şirketi ile Türkiye'nin en büyük depo alanına sahip firması olmaktır. Intro Gayrimenkul A.Ş firmamız, kiralama faaliyetleri, kat karşılığı projeler ve karma sanayi siteleri, lojistik depolar için gayrimenkul temini gibi faaliyetler gösterecektir.” diyen Eyüp Bartık, ayrıca Intro Gayrimenkul A.Ş adına SPK’ya başvuru yapacaklarını ve 2025’te halka arz edeceklerini söyledi. Intro Gayrimenkul A.Ş olarak depolama yapımında herhangi bir hedef koymadıklarını söyleyen Bartık, ancak gerekirse 25 milyon metrekare depo yapabileceklerini ve ihtiyaç halinde bunun tamamına talip olabileceklerini ifade etti.
“LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ BİLMEK İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK YETMİYOR”
Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bartık ‘’Sektörü bilmek için finansal okuryazarlık yetmiyor. Sektörün içerisinden gelmek gerekiyor. Bu işi biliyoruz! Güçlüyüz çünkü tamamen kendi özkaynaklarımızla şirketimizi kurduk” diye konuştu.
“EKONOMİDEKİ TOPARLANMA OCAK 2026’YI BULABİLİR”
Röportajımızın sonunda Türkiye ekonomisinin son durumu ile ilgili de görüşlerini de sorduğumuz Bartık şunları söyledi: “Ekonomide istediğimiz gibi toparlanma Ocak 2026’yı bulabilir. Yani 2025’te sakin kalmak gerekiyor ve güçlü firmalar bu dönemde avantajlı konumda olacaktır. Öz kaynağı bulunmayan firmalar ise 2025’te zorlanabilirler. Ancak sektörümüzün bir avantajı var. O da şu: Biz sektör olarak hızlı büyüyüp hızlı küçülebiliyoruz. Örneğin TIR kapasitemizi yarın sabah yüzde 20-30 hatta yüzde 50 artırabiliyoruz. Sonrasında ise biraz fiyattan fedakarlık yaparak kapasitemizi yüzde 50 düşürebiliyoruz.”