"Teknolojiye yatırım artacak, intermodal öne çıkacak"

"Teknolojiye yatırım artacak, intermodal öne çıkacak"

ÖZEL RÖPORTAJ - Covid-19 sürecini en iyi atlatan şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini önceden tamamlayan olduğunun altını çizen DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, taşımacılıkta teknolojiye yatırımın artacağını düşündüklerini kaydetti. Korona günlerinde minimum insan temaslı ile ticaretin öne çıkmasıyla beraber intermodal tedarik zincirinin değerinin artmaya devam edeceğini belirten Hoffmann, “Aldığımız tedbir ve önlemler sayesinde şu ana kadar operasyonlarımızda olumsuz bir gelişme yaşanmamışt

DFDS Akdeniz İş Birimi dev Ro-Ro gemileri ile Türk nakliyecilerinin yüklerini Avrupa ülkelerine taşıyor. yesillojistikciler.com olarak DFDS Akdeniz İş Birimi’nin Covid-19 (koronavirüs) sürecinde nasıl bir çalışma yürüttüğünü DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann’a sorduk. 

“GEMİLER, LİMAN, LİMAN EKİPMANLARI VE ORTAK ALANLAR ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ÇERÇEVESİNDE DÜZENLİ VE SÜREKLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR”

Bütün dünyayı etkisi altına alan bu dönemde DFDS Akdeniz İş Birimi’nin uzaktan çalışma yöntemi başta olmak üzere Covid-19 pandemisine karşı en erken önlem alan şirketlerden biri olduklarını söyleyen Lars Hoffmann, Pendik limanımızda da yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemi sürecinin en başından beri gemiler, liman, liman ekipmanları ve ortak alanlar önleyici tedbirler çerçevesinde düzenli ve sürekli olarak dezenfekte ediliyor. Operasyonlarımız sorunsuz devam ederken, üreylerler minimum insan teması ile gemilerimize yükleniyor. Gemilerde mürettebata düzenli ateş ölçümlerimizi de sürdürüyoruz. Diğer tüm limanlarımızda olduğu gibi bu süreçte Pendik Limanı’nda da gemi personelinin gemiden ayrılması acil durumlar harici yasaklandı” dedi.

“UZAKTAN ÇALIŞMA SÜRECİNE TEKNOLOJİK ALTYAPI AÇISINDAN HAZIRLIKLIYDIK”

Birçok firma gibi DFDS’de bu salgın döneminde uzaktan çalışma yöntemini benimseyenlenden. Lars Hoffmann, DFDS Akdeniz İş Birimi olarak ofislerinde uzaktan çalışma yöntemini en başından itibaren uygulamaya başladıklarını belirtti ve ekledi: “Uzaktan çalışma sürecinde teknolojik altyapı açısından da hazırlıklıydık. Hiçbir sorun yaşamadık. Uzaktan çalışma sürecini en iyi yöneten şirketler teknolojik altyapı olarak hazırlıklı olan şirketler oldu.”

“TREYLERLER MİNİMUM İNSAN TEMASI SAĞLANARAK GEMİLERE YÜKLENİYOR”

“Sizce Covid-19 lojistik sektörünün çalışma şeklinde ve anlayışında ne gibi değişikliklere neden oldu ve olacak?” şeklindeki sorumuzu Lars Hoffmann şöyle cevaplandırdı: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak Türkiye’nin tüm sınır kapılarında ve gümrüklerinde alınan önlemleri, yetkililerle işbirliği içerisinde uygulamaya devam ederek ithalat ve ihracatta tedarik zincirinin sürekliliğini sağlamaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün yönergeleri doğrultusunda iş sürekliliğimizi sağlıyoruz. Gemi personelimiz yurtdışında insanlarla temas etmeden görevlerini yerine getiriyor. Treylerler de minimum insan teması sağlanarak gemilere yükleniyor. Öte yandan önleyici tedbir olarak tüm gemilerimiz, limanlar ve limanlardaki ortak kullanım alanları periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Ticaret Bakanlığı da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında gümrüklerde ilk günden itibaren hassasiyetle çalışmalar sürdürüldüğünü açıklamıştır. Bakanlığın yaptığı açıklamada gemiler limana yanaşınca kapakların dezenfekte edildiği, koruyucu maske ve her türlü önlem alınmış olarak özel çekici ile dorselerin alındığı, çekici ve gemiden çıkış yapan her treylerin dezenfekte edildiği belirtilmiştir. Gemi tamamen boşaltılınca da tekrar dezenfektasyon işlemi yapılarak yükleme başlatılmaktadır. İthalat ve ihracat tedarik zincirini en sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleştirirken sefer süresince tüm mürettebat periyodik olarak günlük ateş ölçümünden geçirilmektedir. Gemiler Türkiye limanlarına geldiğinde de mürettebatın Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından ateş ölçümü ve gerekli kontrolleri yapılmaktadır. Kamu otoritelerinden verilen onay sonrasında da gemiler limana yanaşmaktadır. Refakatsiz araç taşımacılığını kolaylaştırmak için kullanabileceğimiz tüm intermodal taşımacılık araçlarını da yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda İtalya’ya şoför ve araç giriş çıkışlarını azaltmak amacıyla tren seferlerimizi artırdık. Yaşanan sürece paralel olarak her gün artan kısıtlama ve önlemleri değerlendirerek müşterilerimize önerilerimizi de iletiyoruz.”

“TAŞIMACILIKTA TEKNOLOJİ YATIRIMI ARTACAKTIR”

Şirket olarak dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi kapsamında ticaretin sürekliliği ve insani ihtiyaçların kesintisiz ulaştırılabilmesi için minimum insan temasını sağlayarak Ro-Ro seferlerini sürdürdüklerini ifade eden Hoffmann, DFDS olarak pandemi döneminde, tedarik zincirinin devam etmesinin yani sağlık, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin temininin büyük önem taşıdığının bilincinde olduklarını vurguladı. Bu süreci en iyi atlatan şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini önceden tamamlayan şirketler olduğunun altını çizen Hoffmann, taşımacılıkta teknolojiye yatırımın artacağını düşündüklerini kaydetti. Korona günlerinde minimum insan temaslı ile ticaretin öne çıkmasıyla beraber intermodal tedarik zincirinin değerinin artmaya devam edeceğini belirten Hoffmann, “Dünyanın pek çok noktasında etkili olan koronavirüse ilişkin gelişmeleri, biz de yakından ve anlık olarak takip ediyoruz. Aldığımız tedbir ve önlemler sayesinde şu ana kadar operasyonlarımızda olumsuz bir gelişme yaşanmamıştır. Yaşanan sürece paralel olarak her gün artan kısıtlama ve önlemleri değerlendirerek müşterilerimizle diyaloğumuzu ve önerilerimizi iletmeyi sürdürüyoruz” dedi ve ekledi:Haftalık 13 sefer yerine Nisan ayında ortalama 6-7 sefer gerçekleştirdik.”

“ETKİNLİKLERİ DİJİTAL PLATFORMLARA TAŞIDIK”

Bu süreçte ertelenen etkinlikleri dijital platformlara taşıdıklarını anlatan Hoffmann, “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak dijital platformumuz DFDS Akademi üzerinden koronavirüs sürecinden önemli ölçüde etkilenen lojistik sektörünün liderlerini bir araya getirdiğimiz video panelleri gerçekleştirdik. DFDS Akademi Platformumuz çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde kadın girişimcilere farklı alanlarda uzman konuklarla eğitim seminerleri de düzenleyecek” diye bilgi verdi. 

Etiketler :